Chelsea vs Arsenal

Det vankas tungviktsmöte och londonderby i helgen. På lördag klockan 18.30 svensk tid gör Maurizio Sarris Chelsea och Unai Emerys Arsenal upp på Stamford Bridge. Får båda tränarna blir detta första gången man får spela londonderby då båda gick på inför säsongen. Ett otroligt intressant skede får båda lagen som kämpar om den viktiga Champions League-platserna som känns mer konkurrensutsatta än någonsin. Att varje poäng kommer att göra skillnad den här säsongen är ett faktum för båda lagen.

Chelsea

Chelsea kommer från en match borta mot Huddersfield där man fick en strålande start på säsongen. Ett visst orostecken för Chelsea under sommaren har varit offensiven. Visst, man stoltserar med Hazard i laget men en man kan inte bära ett lag igenom en hel säsong, inte i Premier League i alla fall. Men vi såg en strålande start för Chelsea som vann första omgångens match med 3-0. Det var bland andra Jorginho, den nya förmågan Sarri tog med sig från Napoli som gjorde ett av målen. Trots att det var en premiärmatch är Huddersfield inte den bästa måttstocken och sedermera kommer den riktiga prövningen nu mot Arsenal.

Arsenal

Till skillnad från Chelsea fick Arsenal det riktigt tufft i sin första match för säsongen. Man ställde sig mot Manchester City, de regerande mästarna, och man åkte på däng. Man hade svårigheter att ta sig in i matchen från minut ett och City kontrollerade i stora drag hela första halvlek. Även om andra halvlek såg betydligt bättre ut för Arsenal stod man ändå chanslös mot Guardiolas mannar. Matchen slutade till slut 2-0 till City efter att Sterling och Silva gjort mål. Hur Emery gör inför denna matchen ska bli tämligen intressant, sist vågade han inte spela Lacazette och Pierre-Emerick Aubameyang samtidigt för att stadga upp bakåt. Kanske ett klokt val mot ett lag som Manchester City. Men mot ett mindre målfarligt Chelsea må det hända att anfall är bästa försvar.

Matchen

Chelsea får ändå ses som favoriter här. Detta trots man har haft stora problem att få igång sitt målskytte under försäsongen. Man visade dock nu senast att man är kapabla till att producera. Detta i samklang med att Arsenal försvar ser svagt ut, framför allt på vänsterkanten. Man har haft otroligt svårt att försvara sin vänsterkant, nu senast spelade Maitland-Niles och han fick kämpa rejält. Man hade även problem på det defensiva mittfältet där Emery vågade spealade med 19-åriga Guendouzi. Överlag ser man svagare ut än Chelsea, framför allt på mittfältet där de blåa spelar med Kanté och nya Jorginho. Om nu även Sarris offensiva tänk äntligen har slått rot kommer Arsenal få det svårt att stå emot. Bethards odds för utslaget av matchen sätter inte oväntat Chelsea till favoriter till oddset 1.80 gånger pengarna för en rak vinst. Ett oavgjort resultat skulle ge oddset 3.90 i skrivande stund.

Sist i matcher fick Hazard med sig ett assistpoäng men höll från sig från att näta. Men visade än så fin form mot Huddersfield och efter hans VM ser han farlig ut. Att Hazard gör mål i matcher går på oddset 1.90. Arsenals hetaste målgörare Pierre-Emerick Aubameyang odds ligger på 2.25.

BETTA NU – KLICKA HÄR