Crystal Palace vs Liverpool

Det är dags för den sista matchen av andra omgången att spelas. Liverpool, förhandstippade till titeln, får inte tappa poäng för att kunna sätta sig emot målmaskinen Manchester City. Agüro gjorde ett stort avtryck på skytteligan när han gjorde hattrick mot Hudderfield. Håller han sig skadefri kommer Liverpools Salah ha det svårt att återta titeln som Premier Leagues mesta målgörare.

Liverpool

Man har inlett starkt mot West Ham när man vann med 4-0 mot West Ham. Man fick igång både Mané och Salah som båda plockade poäng. Alisson, den nya målvakten kom in och visade att han tillhör målvakternas absoluta topp när han höll nollan. Det är utmärkande hur mycket anfallskraft man packar där uppe. Mané, Salah och Sturridge. Man har dessutom fått in riktigt starka nyförvärv inför säsongen. Keita från Leipzig för att nämna en som imponerade i sin debuterade i Premier League förra matchen. Mittfältaren kommer verkligen addera något till Liverpool detta året, en tvåvägspelare som kan fördela boll som man verkligen har saknat i truppen.

Crystal Palace

I första matchen besökte man Fulham och åkte hem med vinst. Visst, man låg lågt i plan genom hela matchen och hade endast ett bollinnehav på 34 %. Ändå lyckades man skapa många chanser genom matchen. Hela 9 stycken, vilket räckte till att producera två mål, och man lyckades dessutom hålla nollan. Det var Zaha som avslutade målgörandet när han satte slutresultatet 2-0 i 79:e minuten.

Matchen

Förra säsongen gick Liverpool segrande ur båda mötena, med 1-2 och 1-0. Dock har man under de sex senaste matcherna vunnit på bortaplan mot varandra vars tre gånger och nästan samtliga matcher har båda lagen producerat mål i. Vi kan förvänta oss en matchbild där Liverpool har övertaget och trycka på det viss som Klopp har etablerat i spelstilen. Högt presspel och snabba omställningar är det man vill uppnå. Crystal Palace kommer antagligen ligga lika lågt som man gjorde mot Fulham. En taktik som funkade då men mot ett så pass anfallstarkt Liverpool kommer man nog få det betydligt tuffare.

Det ser dock ut nu som att Liverpool är det starkaste laget. Båda har gjort en i princip felfri försäsong och gått obesegrade sina fem senaste matcher. Skillnaden ligger i motståndet mellan laget. Liverpool har överlag haft, tuffare och bättre lag att möta och ändå vunnit samtliga matcher. Men trots Liverpool stora favoritskap är oddset på förra Champions League-finalisterna inte alldeles bottenlåga. Bethard sätter en rak vinst på Liverpool till 1.40 gånger pengarna. En kombination med ett överspel är kanske i sin ordning. Liverpool och mer än 2.5 mål i matchen ligger på 1.90. Även spelet för att båda lagen gör mål kan vara aktuellt och ligger på just nu 1.70 gånger insatsen hos Bethard.

Men spelare som både Mané och Salah i laget producerar man mål. Båda gjorde som nämnt innan mål i förra matchen. Även Sturridge lyckades näta trots hans begränsade speltid förra matchen. Oddsen på att dessa gör mål i matchen ligger på följande, Salah 1.50, Sturridge 2.00 och Mané 2.25.

BETTA NU – KLICKA HÄR