Leicester City vs Liverpool FC

Frågan är om något lag kan stoppa Jürgen Klopps Liverpool nu. Man har gått som tåget både i ligan och Europaspelet. Nu besöker man Leicester City på King Power Stadium och går för sin fjärde raka ligavinst. Frågan är hur mycket Leicester har att sätta emot de favoittippade Liverpool. Man har sett starka ut i de inleddane matcherna om man bortser från premiären mot Manchester United. Matchen spelas den 1 september klockan 13.30.

Leicester City

Claude Puel som numera rattar Leicester efter dryga året i Southampton kommit in med ny energi till laget. Visst man förlorade, lite väntat, första matchen mot Manchester United men har sen dess tagit två raka. Bland annat mot Puels gamla lag, Southampton. Den ständigt stökige Vardy, som råkade på ett rött kort mot Wolverhampton är nu åter tillbaka i spel och kan tillföra spets där framme. Där bak finner vi Maguire, landslagsbacken som dominerade huvudspelet i VM i somras. Han nätade även sist mot Southampton och är ett ständigt hot på fasta situationer. Här får Liverpool se upp.

Liverpool

Ligaledarna har verkligen kommit i inledningen av säsongen. Man har vunnit de åtta senaste matcherna, då mot lag som Napoli, Manchester City och Manchester United. Klopp har verkligen fått samtliga lagdelar att fungera efter ett strålande transferfönster. Keita har kommit in på mitten och kompletterar Milner och Wijnaldum perfekt. Alisson, som inte har fått kämpa allt för mycket i målet inger ändå en trygghet till försvaret. Matchen då han verkligen ska prövas vad han går för återstår fortfarande. Offensivt har man fått igång både Mané, med tre gjorda mål och Salah, två gjorda mål. Det är just offensiven som utmärker den här truppen. På Klopps fartfyllda presspel med kontringar och omställningar hotar man ständigt. Liverpool gör det livsfarligt att behandla boll nästan vart so helst på planen.

Matchen

Visst, Leicester har hemmaplan och visst, Leicester har sett starka ut under Puel under inledningen av säsongen. Men man ska inte rå på ett Liverpool som ser så bra ut. Man ser bara för starka ut för tillfället för att förlora. Samtliga spelarroller i laget ser ut att var gjorda för varandra. Van Dijk och Gomez som mittbackar, innermittfältet med Milner, Wijnaldum och Keita och offensiven med Mané, Salah och Firmino. Man producerar mängder med mål och man håller tätt där bak.

Leicester chans ligger i att lita på sitt mittbackspar, Evans och Maguire, och sjunka ner i banan för att undvika Liverpools omställningar. Med Vardy tillbaka i spel försöka få till lite av det omställningsspel som Liverpool behärskar så bra.

Bethards odds på matchen ger Liverpool en klar fördel. En rak på Liverpool ligger på 1.43 mot Leicester 8.25. Ett oavgjort skulle 4.85 gånger pengarna för ett spel. Ett annat spel som känns lämpligt är kanske överspelet på mer än 2.5 mål som ligger på 1.66. I deras senaste möten har det blivit fem och tre mål matcherna. Liverpool har dessutom leverart massvis med mål under de senast matcher, förutom mot Brighton senast och det är inte omöjligt att Leicester kan kontra in ett.

BETTA NU – KLICKA HÄR