Manchester City vs Newcastle United

Efter ett lite oväntat oavgjort resultat mot Wolverhampton senast kommer Pep Guardiolas mannar att vara riktigt revanschsugna inför helgens match. Varje poäng räknas nu när topprivalerna Liverpool ser hur starka ut som helst och vunnit samtliga matcher. Man får Newcastle United på besök som återigen är tillbaka i Premier League efter en liten runda i Championship för två år sedan. Det har inte sett lätt ut för de gamla nykomlingarna som har förlorat tre av de fyra inledande matcherna för säsongen.

Manchester City

Guardiola, som ledde City till en ligatitel förra året som innebar flertalet rekord har nu fått en ny nemesis i form Jürgen Klopp. Klopp som är tränare för Liverpool vars inledning av säsongen liknar den som City stod för förra året har verkligen fått sin spelidé att klicka. Detta sätter press på City och Guardiola som måste ta poäng i varje match för att inte halka bakom.

Man har inlett säsongen starkt. I premiären mötte man Arsenal som besegrade tämligen enkelt med 2–0. Efter det slog man Huddersfield hemma med 6–1. Noterbart i den sista matchen är att Agüero gjorde ett hattrick och ligger med sina tre mål i skytteligaledning. I senaste matchen mötte man Wolverhampton där slutresultatet blev 1–1. Något som kanske inte speglade matchen då City hade ett starkt övertag, både när det gällde bollinhav och skapade chanser.

Newcastle United

Rafa Benitez har inte haft det enkelt sina första matcher i Premier League. Visst, motståndet har varit riktigt tufft för laget från norr. Man inledde mot Tottenham och senast var det Chelsea som stod för motståndet. Båda matcher förlorade man, rättvist. Däremellan besökte man Wales och Cardiff där man lyckades spela oavgjort. Detta medför att man just nu ligger på nedflyttningsplats med bara en poäng tagen. Benitez gjorde massor av ändringar till matchen mot Nottingham Forest i Ligacupen nu senast. Dock inget som gav resultat då man förlorade med 3–1 mot Championshiplaget.

Matchen

Vi kan förvänta oss en defensiv uppställning från Newcastle. Benitez körde med samma taktik mot Chelsea och lyckades rubba Sarris taktik. Det är nog den största chansen för att Newcastle ska kunna knipa en poäng mot Manchester City. Benitez har statistiskt sätt alltid haft det svårt Etihad Stadium. Under hans nio senaste matcher har han släppt in 32 mål och endast gjort sex, ett vedervärdigt snitt.

Det ser inte ut att ändras under den här matchen. Guardiolas trupp tillhör en av de bästa i ligan och är en riktig poängskördare. Sist mot Brighton hade man olyckan när man endast gjorde ett när man lika gärna hade kunnat näta fyra. Agüro är i otrolig form och med en Sterling utanför Englands landslg och Kevin De Bruyne kommer målen att komma. Med tanke på att man har släppt i sju mål på sina fyra senaste matcher kan vi nästan vänta oss ett målkalas när man möter ligans kanske bästa offensiv.

Bethard har satt oddset på att hemmalaget vinner till 1.10 gånger pengarna. Att det blir över 3.5 mål i matchen ligger just nu på 1.90, vilket kanske inte är helt oväntat.

BETTA NU – KLICKA HÄR