Chelsea FC vs Liverpool FC

Ingen kunde ha förutspått Chelseas start på säsongen. Den nya tränaren Sarri som skulle starta sitt lagbygge och etablera sitt offensiva spel för att kunna utmana om en titel nästa år har tagit Premier League med storm. Italienaren är fortfarande obesegrad i Chelseatröjan när det gäller tävlingsmatcher. Nu vankas det ultimata testet mot Liverpool. Däremot kunde alla ha förutspått Liverpools start på säsongen. Att detta skulle bli Klopps eller Guardiolas år var det inte många som tvivlade på. Nu har även Klopp och Liverpool bekräftat alla spekuleringar om att man kommer slåss om ligatiteln.

Chelsea och Liverpool mötes faktiskt så sent som i veckan då ligacupen spelades. Vinnande ur det mötet gick Chelsea vilket innebar de första förlusten för Klopp på väldigt länge i Liverpooltröjan. Hur vida mycket man kan läsa in i det matchresultatet är högst oklart. Båda lagen roterade sina lag ganska rejält inför matchen som slutade 2–1 till Chelsea.

Chelsea FC

Efter den mållösa matchen mot West Ham i förra omgången halkar Chelsea ner på en tredjeplacering i ligan. På samma poäng som Manchester City och två poäng bakom Liverpool. Även om Sarri är känd för sin offensiva fotboll har man ändå lyckats hålla tätt bakåt. Man har endast släppt in fyra mål sen premiären. Nu verkar det dock som att både Rüdiger och Christensen är oklara om de kommer till start. I övrigt kommer den bästa möjliga truppen att spelas. Offensivt ser det riktigt bra ut och man har under sex första omgångarna gjort hela 14 mål. Mycket tack vare Eden Hazard som nätat fem av målen.

Liverpool FC

Olikt Chelsea har Liverpool även Champions League att tänka på vilket innebär att spelarna är inne i en riktigt intensiv period just nu. Än så länge har Klopp löst det fint och man har tagit full pott både i ligan och i Champions League än så länge. Man har samma målproduktion som Chelsea i ligan då man har gjort 14 mål. Salah och Mané står för sju mål tillsammans. Men det mest imponerande med Liverpool är deras försvar. Man bara släppt in två mål under sex inledande matcherna. Mycket tack vare mittbacksparet Matip och van Djik som har gjort en strålande insats än så länge. Deras försvar kommer vara en nyckelfaktor mot Chelsea.

Matchen

Oddsen på utgången av matchen är fruktansvärt jämn. En rak vinst på Chelsea ligger på 2.75 och en rak vinst på Liverpool ligger på 2.65 på Bethards hemsida. Ett spel på ett oavgjort resultat ger oddset 3.10 gånger pengarna.

Mycket kommer avgöras på hur bra Chelseas försvar kommer hantera Liverpools anfallstrio. Hur vida Chelseas defensiv är komplett med ordinarie spelare är än så länge inte klart. Men att båda lagen kommer göra allt för tre poäng känns rimligt att anta med tanke på vilken konkurrens det finns i ligatoppen. Senaste matchen, som spelades med roterade elvor bör tilläggas, var underhållande och bjöd på tre mål. Att dessa två anfallsorienterade lag kan producera är det inget tvivel om, och nu ställer lagen upp med sina bästa elvor. Ett spel på att det blir över 2.5 mål till oddset 1.62 finns just nu hos Bethard.

BETTA NU – KLICKA HÄR