Manchesterderby står i fokus på söndag

Liverpool vs Fulham, 12.00

Först ut av söndagens matcher kommer laget med en åtta förluster besöka laget med åtta vinster. Ja, sådan är skillnaden nu mellan Liverpool och Fulham. Det är nog inte med det största hoppet som man kommer tåga in på Anfield för att möta det än så länge obesegrade Liverpool.

Fulham har haft en riktigt taskig säsong. Det är lag som har värvat för att spela intressant och passningsorienterad fotboll. Inför säsongen värvade man spelare som Schürrle och Mitrovic för att få in kreativitet i laget. Något som har slagit bakut.  Trots detta är ändå målproduktionen bättre än många andra lag i botten och man har gjort elva mål än så länge i Premier League. Lika många som Wolves om placerar sig i mitten. Lagets egentliga akilleshäl är deras defensiv som är under all kritik. Man har i de första elva matcherna släppt in hela 29 mål. Nästan ett snitt på tre per match bakåt. Det finns fortfarande en jämn bottenstrid men försvaret måste styras upp om man ska en chans att hålla sig kvar i högsta divsionen.

Liverpool står fortfarande utan förslut med de oavgjorda resultaten blir allt mer frekventa. Det bör dock sägas att de tre oavgjorda matcher man spelat än så länge har varit mot topp fyra, Manchester City, Liverpool och Arsenal.

Man har spelat Champions League i veckan och vann mot Röda Stjärnan med 4-0 utan några problem. Positivt för offensiven är att man börjar få in Salah mer och mer i spelet och poäng börjar trilla in på egypterns målkonto.

Ingen nagelbitare till match och allt pekar på att utgången blir en hemmaseger för Liverpool som behöver alla poäng de kan få i den tighta toppstriden. Ett överspel känns rimligt i matchen med tanke på Liverpools offensiv och Fulhams defensiv. Att det blir över 3.5 mål i matchen kan spelas för 1.64 gånger pengarna hos Bethard i skrivande stund.

Chelsea vs Everton, 14.15

Everton började säsongen lite halvknackigt men har nu hittat rätt i både försvar och offensiv. Senast blev det en vinst mot Brighton efter att Richarlison nätade åter igen. Brasilianaren är nu uppe i den totala målskörden på sex mål och klättrar ännu ett par snäpp upp i skytteligan och är bara ett mål bakom toppen. Laget har fyra segrar på sina fem senaste matcher. Man tappade mot Manchester United i slutminuterna och borde kanske fått med sig ett poäng i matchen.

När det kommer till Chelsea så bekräftar deras senaste möte i Londonderbyt mot Crystal Palace deras form. Ännu en vinst med de betryggande siffrorna 3–1 och Sarris spelstil går verkligen som tåget genom Premier League. Laget har råd att släppa in både ett och två mål när man producerar så mycket mål som Chelsea gör just nu. Morata stod för två pinnar senast och Pedro för en assist och ett mål. Skyttekungen Hazard har nu gått mållös i två matcher och fick nöja sig med assist. I veckomatchen mot Bate Borisov vann med ett noll, dock med ett reservbetonat lag.

Everton är verkligen inte ett lag som man ska underskatta men Chelsea ser otroligt stabila ut nu. Man har dessutom hemmaplan och kunde olikt de andra lagen i toppen rotera mer spelare då man kör Europa League istället för Champions League. Oddsen i matchen ligger således i Chelseas favör. 1.43 gånger pengarna för ett spel på att Chelsea går ut som segrare ur matchen. Krysset kan spelas för 4.30.

Manchester City vs Manchester United, 16:30

I söndagens och helgens hetaste möte kommer de två lagen från Manchester göra upp om staden ska målas i rött eller i blått. Även om United har halkat efter något i tabellen förblir Manchesterderbyt en av de största matcherna i Premier League under säsongen.

Det är nog ändå med visst vemod som Mourinho går in på Ethiad Stadium. Även om senaste mötet slutade med vinst för United är det två lag som ligger på helt olika nivåer i självsäkerhet för tillfället. United börjar inkassera vinster mer frekvent men det är ständigt uddamålsvinster och avgörande i slutminuterna. Man släpper alltid in ett tidigt mål i matchen för att sedan växla upp. Något man inte har råd att göra mot ett lag som City.

Båda lagen spelade Europaspel i veckan. Mest imponerande var Uniteds seger mot då obesegrade Juventus på bortaplan. En match som såg ut att bli en totalkross förvandlade United till en vinst på stopptid. Samtidigt krossade City Schaktar på hemmaplan med hela 6–0 i sann Citymaner. Segern innebar att man har gjort tolv mål på sina två senaste matcher.

Det kommer bli svårt för United att ta poäng här. Mourinho är dock taktisk och man lyckades slå City senast på bortaplan med 2-3. City har dock inte förlorat en enda match under säsongen och har i tillägg producerat 33 mål framåt och samtidigt bara släppt fyra bakåt. Detta kan jämföras med Uniteds 19-18 i målstatiskt.

Bethard sätter City till självklara favoriter med oddset 1.40 gånger pengarna på en rak etta. Tvåan ligger på hela 8.00 gånger pengarna.

Arsenal vs Wolverhampton 16:30

Samtidigt som Manchesterderbyt pågår kommer Arsenal stå värd i mötet mot Wolverhampton. Arsenal har hamnat i en kamp med Tottenham om den sista platsen till Champions League. Senast blev det oavgjort mot Liverpool då man spelade 1-1. En match som man imponerade starkt i och Emery har hittat en givande spelidé tar fram det bästa ur sina spelare. Ett lag som absolut hör hemma i toppen.

Wolverhampton hängde på bra i början men har nu tappat något när man förlorat tre matcher i rad. Senast mot Tottenham, i en match som man ändå stod upp bra i och slutade 2-3 till Spurs. På elva omgångar har man kammat hem fyra vinster och tre oavjorda resultat och placerar sig på en 11:e plats i tabellen. 

Borta blir Arsenal en svår nöt att knäcka. Wolverhampton ska bli glada om man får med sig ett poäng från matchen. Oddset på den raka ettan ligger just nu på 1.68. Arsenal har dock släppt in mål och i sina fyra senaste möten, bland annat från Fulham så ett spel på att båda lagen gör mål kan vara på sin plats. Just nu ligger det spelet på 1.64 gånger spelas insats.

BETTA NU – KLICKA HÄR