Formstarkt Londonderby när Tottenham och Arsenal gör upp

Leicester City vs Watford

1:e december (16:00)

I den fjortonde omgången av Premier League är det dags för Leicester att bjuda hem Watford till King Power Stadium. Ett Leicester som under säsongen, och föregående år, är ett lag som aldrig riktigt vet var man ha dem. Mahrez lämnade innan säsongen och man trodde att laget skulle de handfallet ut i offensiven. Vardy och de som blir kvar gör det dock väldigt bra och stundtals ser vi samma snabba, hotfulla anfall som under det året de vann. Man har hållit nollan två matcher i rad men saknar nu den tunga ledargestalten McGuire där bak inför matchen. Iborra är också borta från mittfältet och en mer offensiv pjäs kommer antagligen få starta istället.

Watford inledde säsongen riktigt bra men den har nu stagnerat något. Man har halkat ner från toppen till en nionde placering med 20 tagna poäng så långt. Man har ett tufft spelschema, då man började möte Liverpool förra omgången där det blev torsk med 3-0. Nu har man Leicester borta, City hemma och Everton borta framför sig. Ska man kunna hota något av lagen blir det nog i helgens match. Dock är både Holebas och Jamaat borta för spel, något som kommer att påverka defensiven i laget.

Bethard sätter oddsen till matchen till 2.25 för en rak etta och 3.50 för en rak tvåa. Med tanke på att båda lagen innehåller en hel del offensiv kvalité men med haltande försvar bör båda lagen kunna peta in varsin boll här. Att båda lagen gör mål kan spelas för 1.80 hos Bethard.

Manchester City vs Bournemouth

1:e december (16:00)

Det var ett Manchester City som hade problem i veckan i Champions League när man mötte Lyon. Matchen slutade 2-2 efter att Agüero kvitterade precis efter att Maxwell nätat för Lyon i 81:e matchminuten. Ett resultat som dock främjade båda lagen då båda nu är så gott som vidare ur gruppen, City med bästa placeringen. I ligan går man på som bara tåget och radar hem vinst efter vinst utan några som helst problem. Senast slog man West Ham borta med hela 4-0 där Sane blev matchens lirare med sina två mål. Man har dock ett pressat spelschema i dagarna med tre matcher på sju dagar och med tanke på hur Pep gillar att rotera sin trupp kan många av nyckelspelarna komma att vilas i matchen.

Bournemouth har haft ett riktigt taskigt körschema. Laget som ändå var med och hotade om Europaplats för några veckor sen har nu tappat och glidit ner till en åttonde plats. Tre raka förluster mot Arsenal, Newcastle och Manchester United. Hoppet att kunna bryta den trenden mot City är nog inte så påtagligt. I laget saknar man Smith på grund av en knäskada, ett avbräck som inte heller höjer moralen. Här går City in som klara favoriter och Bethard sätter matchoddset för en etta till 1.12 gånger spelad insats.

Southampton vs Manchester United

1:e december (18:30)

Medan det blåa laget i staden stannar hemma åker det röda iväg och har bortamatch på sydligare breddgrader, närmare bestämt till Southampton. Manchester United känns fortfararande som en sovande björn som inte har vaknat än. Laget besitter en sådan bländande kvalité som aldrig riktigt blommar ut. Senast blev det 0-0 efter ett minst sagt stagnerat möte mot Crystal Palace hemma. Och matchen mot Young Boys i veckans Champions League slutade med 1-0 efter att Fellaini avgjort matchen. Det verkar som att Victor Nilsson Lindelöf är borta från spel på grund av en ljumskada. Lindelöf skadade sig senast och det är nu klart att han kommer missa ett par matcher framöver, upp till en månads spel.

Man har fortfarande ingen klar anfallsidé i laget. Mourinho har efter en tid där man fokuserat på att lyfta fram Martial åter igen gått tillbaka med att köra Lukaku som toppforward. Det verkar som att portugisen gillar tyngd framåt. Frågan är hur han väljer att ställa upp mot ett Southampton som blev krossat mot ett snabbt och kreativt City.

I helgens möte står Southampton som motståndare. Laget ser det ännu mer dystert ut för. Man har inte vunnit på sju matcher och sjunker som en sten i tabellen. Man ligger just nu på nedflyttningsplats, samma poäng som både Cardiff och Fulham. Det positiva man kan ta från laget är att även om man förlorar lyckas man ändå göra ett par mål framåt. Även om det var på straff lyckades man spräcka nollan på ett City som har släppt in fem bollar bakåt så långt i ligaspelet under säsongen.

Ett spel på Manchester United, som man ändå tydligt får se som favorit, erbjuder Bethard oddset 1.90 gånger spelad insats. Samma spel på Southampton ger 4.45 gånger pengarna. Ett spel på att båda lagen gör mål kan vara lämpligt, när man ser till att Lindelöf är borta och Southamptons förmåga att peta in en boll eller två i nästan varje match. BLGM-spelet i matchen ligger på 1.76 gånger pengarna.

Arsenal vs Tottenham

2:e december (15:05)

På söndagen kommer omgångs fjorton mest intressanta match att spelas. Tottenham behöver ta alla poäng som man kan för att kunna haka på en eventuell toppstrid. Arsenal ligger precis under Chelsea och kan vid poäng här tangera Tottenham och gå upp i topp fyra och således en Champions League-plats.

Tottenham kommer in i mötet efter en stark vinst mot Chelsea med 3–1. En vinst som innebar att Chelsea förlorade sin första tävlingsmatch för säsongen. Offensivt ser man riktigt vassa ut, med Eriksson som playmaker, två assist senast och Kane i form där framme och kan peta in bollar. Det kommer bli svårt för Arsenal att kunna hålla tillbaka här.

Arsenal på andra sidan är obesegrade sen den 18:e augusti i såväl ligaspel som Europaspel. Med det sagt har man har fyra oavgjorda på de sex senaste matcherna, men det är ändå ett styrkebesked från Emery och Arsenal som konkurrerar i världens tuffaste liga. Framåt har man producerat lika många mål som Chelsea och ligger alltså tvåa lagmässigt i skytteligan. Etta för spelarna ligger Pierre-Emerick Aubameyang, delad med bara Agüero med åtta mål var.

Det kommer bli ett intressant möte med två lag med oerhörda offensiva kvalitéer och två lag som båda behöver plocka poäng för att säkerställa sina platser i toppen. Oddsen i matchen ligger således på 2.55 för en rak etta och 2.75 för en rak tvåa. Alla odds i matchen går att hitta på Bethards hemsida.

BETTA NU – KLICKA HÄR