Kan Sarri ge Guardiola sin första förlust för året?

December är en hård månad för samtliga lag i engelska ligan. Chelsea har blev det första offret för det hårda spelschema som årets mörkaste månad bjuder på. Poängtapp borta mot Wolves  och dess för innan mot Tottenham för Sarri, men han kommer absolut inte vara den sista av topplagen som lämnar december månad utan några skavanker. I helgen vankas den tredje matchdagen i Premier League på endast en vecka.

Bournemouth vs Liverpool

8:e december 13:30

Det såg tufft ut i några minuter för Klopp och Liverpool när man strax efter halvlek släppte in första målet i matchen mot Burnley. Men till skillnad från Chelsea lyckades man få in en snabb kvittering och använde medgången för att göra både ett och två mål till. Matchen slutade 3-1 och Firminio hittade målet ännu en gång. En ny vinst för Liverpool ligger på oddset 1.66.

Klopp står inför ännu en bortamatch och nu är det Bournemouth som står på tur. The Cherries som lyckades slå Huddersfield med 2-1 i veckan bröt sin svit på tre raka förluster. Man vann matchen mycket tack vare sin offensiv och förmåga att göra mål framåt. Samma förmåga som har hjälpt dem att nå en sjunde plats i tabellen och man har just nu gjort mest mål i ligan utanför topp fem. Men med fokus på offensiven har man också släppt in mängder av mål, hela 22 stycken.

Man har absolut potential att göra mål mot ett Liverpool på hemmaplan, med tanke på att Wolves lyckades penetrera försvaret. Men att hoppas på en vinst här är nog naivt. Liverpool ser för stabila ut och statistiken borta på Vitality Stadium talar för en vinst för de röda. Man har gjort två mål de senaste fem matcherna man spelat borta mot Bournemouth. Att Liverpool vinner och att båda lagen gör mål kan spelas för 2.70 gånger insatsen hot Bethard.

Chelsea vs Manchester City

8:e december 16:00

Det vankas stormöte på lördag när Chelsea ska bjuda hem Pep Guardiola och Manchester City. Sarri som startade säsongen på bästa vis och gick obesegrade långt in på hösten har nu inkasserat två förluster, först mot Tottenham och nu senast mot Wolves. Att försöka komma igång med vinster igen mot ett urstarkt City är en nitlott. Oddset på att Chelsea vinner ligger just nu så högt som 3.90, och då spelar man ändå på Stamford Bridge.

Det var oturligt att man tappade poäng i tisdagens match, man hade mängder av chanser, ledde med 1-0 och Eden Hazard såg riktigt het ut. Han kommer bli nyckeln om man ska kunna ha en chans mot fjolårets mästare.

På andra sidan planen brottas Pep med problemet om vem han ska ersätta Agüero med då argentinaren har skadebekymmer. Guardiola har dock ett angenämt problem då ersättare av absoluta världsklass finns till hans befogenhet. Men utan tvivel så adderar Agüero alltid spets till laget och det kan vara ett gyllene läge att möte City just nu.

City har vunnit elva av sina 13 bortamatcher i Premier League och har oddset 1.95 på att man vinner här. Dock kan Chelsea komma undan med ett kryss på hemmaplan för 3.65 gånger insatsen.

BETTA NU – KLICKA HÄR