United jagar ny tränare, igen

Efter många om och men står det nu klart att Mourinho lämnar Manchester United. Innan han tog jobbet sa portugisen att drömjobbet alltid varit på Old Trafford. Det blev tyvärr inga större meriter för Mourinho i Manchester United, och både titlar i Premier League och Champions League med världens rikaste klubb uteblev. Istället fick han nöja sig med en FA-titel, Ligacupen och en vinst i Europa League som Friends Arena stod värd för.

Mourinho var den fjärde tränaren sen Sir Alex Ferguson avhopp i maj 2013 och nu står man åter igen tomhänta och på jakt efter nästa Sir Alex. Som tillfällig lösning ryktas det om Michael Carrick tar över rodret för truppen medan klubbledningen jagar en permanent lösning.

 Även om det länge har ryktats om att Mourinho har varit på väg bort har det ändå känts som att Manchester United har haft förtroende för honom och att ge honom sparken inte har varit på tal från just deras håll. Detta har gjort att ryktena om Mourinhos ersättare inte har florerat avsevärt, men det finns helt klart ett par heta kandidater.

Laurent Blanc kan komma tillbaka

Senast fransmannen representerade Manchester United var 2003 när han hjälpte Sir Alex att vinna ligan som försvarare. Nu är det på tal att åter igen får kalla Old Trafford som sin hemmaborg, men som tränare.

En flytt till United skulle betyda att för att han lämnar sitt hemland Frankrike och gör ett uppdrag som manager i ett annat land. Har tidigare tränat Bordeaux som han lyckades vinna Ligue 1 med innan han tog över jobbet som franska landslagets huvudtränare. Där blev det dessvärre inga större framgångar för Blanc. Efter det tog han över Pars Saint-Germain, vann ligan tre gånger i rad och hoppade av uppdraget.

Han har nu varit arbetslös en längre tid och med hans tydliga kopplingar till United är svårt att bortse han som en möjlig kandidat till posten.

CL-mästaren Zidane ny tränare?

En annan fransman som har varit på tapeten ända sedan han lämnade Real Madrid är Zinedine Zidane. Manchester United chanser att vinna Premier League är princip obefintliga men faktum kvarstår att man fortfarande är kvar i Champions League. Men är då bättre än mannen som var först att leda ett lag till både två och tre raka segrar i världens bästa klubblagsturnering?

Mourinhos största problem har varit att få bukt med lagets stjärnor i laget. Ett problem som Zidane sköte exemplariskt i Real Madrid. Med stjärnor som Ronaldo och Bale lyckades han ändå hantera interna konflikter i ett lag och vinna Champions League. Dessutom är Pogba och Martial, de spelare som Mourinho mest av alla verkad reta upp, landsmän till Zidane.

I Zidane får Manchester United tränare som är vass i turneringar men när det kommer till kontinuitet över en säsong och i ligaspelet är han inte lika framgångsrik.

Conte kan komma tillbaka till Premier League

Conte, likt Mourinho, fick smaka på Roman Abramovich dåliga tålamod och blev sparkad ur Chelsea. Han har nu varit arbetslös sen dess och är antagligen redo för ett nytt uppdrag.

I sin första säsong, 2016/17, tog han Chelsea hela vägen till en ligaseger och satte på en och två rekord på vägen dit. Han var bland annat den första coach att vinna Premier League med en trebackslinje och satte även nytt rekord med flest vunna matcher under en säsong, hela 30 stycken. Många hävdar att italienaren på många vis har samma personlighetsdrag som portugisen, med svängande temperament och en sämre förmåga att hantera en trupp. Om han skulle vara hälsosam för Uniteds trupp återstår att se. Men att han är en seriös kandidat för ledningen finns det inga tvivel om.

BETTA NU – KLICKA HÄR