Ole Gunnar Solskjaer tar över

Nu är det klart vem som ska över efter Mourinho. Den legendariska inhopparen Ole Gunnar Solskjaer tar över Manchester United resterande del av säsongen. Solskjaer som tränar den norska klubben Molde säger upp sig och hoppar in som tillfällig tränare i sin gamla klubb.

Klubblegenden återvänder

Det är ett uppdrag som man inte kan tacka nej till när man får chansen, framför allt inte för en som har så lång historia med klubben. Solskjaers namn har varit på tapeten tidigare när Manchester United har varit i samma situation. Särskilt när han precis hade vunnit norska Tippeligan med sitt Molde och Moyes precis hade blivit sparkad. Den gången hittade United ett annat alternativ och Solskjaer prövade lyckan i Cardiff. Ett steg i hans tränarkarriär som inte gav frukt.

Men skillnaden den här gången är att han kommer tillbaka till en klubb där han redan har legendstatus. Norrmannen spenderade elva säsonger som spelare i klubben och bidrog till både framgångar och titlar i både England och Europa. Inte minst Champions League-finalen 1999 då han avgjorde matchen i sant Solskjaermaner, som inhoppare och på övertid. Han har dessutom även jobbat som reservtränare för United en gång i tiden och har redan en inblick i hur klubben fungerar.

Sir Alex gamla assisterande tillbaka

Ledningen i Manchester United är positivt inställda till att den gamle klubblegendaren tar över, inte minst Ed Woodward som ständigt hamnade i luven med den svårstyrde Mourinho. Woodward har också fått in Mike Phelan som assisterande till Solskjaer. Phelan var tidigare assisterande tränare för Sir Alex Ferguson. Tillsammans ska de försöka etablera klubben gamla filosofi och pränta in en vinnarkultur i klubben som United har saknat ända sedan Sir Alex lämnade.

Det står även klart att Michael Carrick och Kieran McKenna blir en del av ledarstaben som ska styra United fram till nästa säsong då en permanent lösning ska hittas. Molde har med varit klara med att de endast lånar ut sin tränare till den engelska storklubben.

Cardiff i första mötet

Första matchen för Solskjaer blir ironiskt nog borta mot sin gamla klubb. Manchester United besöker Cardiff City Stadium den 22:e december för Solskjaers första stora test i sin nya klubb. Cardiff har inte förlorat hemma på tre matcher. Ett spel på att United vinner ligger i skrivande stund på oddset 1.58 gånger insatsen.

BETTA NU – KLICKA HÄR