Premier Leagues hårdaste period tar vid

Den engelska fotbollen är inte blyg för att bjuda på nyheter och snackisar. Efter förlusten mot ärkerivalen Liverpool står det nu klart att Mourinho får sparken från Manchester United. Istället tar den gamle klubblegenden Ole Gunnar Solskjaer över och möter i in första match möter han sin gamla klubb, Cardiff.

Solskjaer kommer få styra United genom Premier Leagues tuffaste skede då vi går in i juletider. Då alla andra ligor värvar ner slänger Premier League in en extra omgång. Ett läge under säsongen som lag brukar tappa poäng och vi ser tydliga förändringar i tabellen.

Liverpool ska inte underskatta Wolverhampton

Klopps lag slog i förra helgen Manchester United med 3-1, en förlust som blev droppen som fick bägaren att rinna över bägaren för Uniteds ledning som sparkade Mourinho. Vinsten innebar den 14:e för säsongen för Liverpool som ännu inte har förlorat en match. Oddset på att Klopp äntligen får lyfta Premier League-bucklan efter årets säsong ligger på 3.35 gånger pengarna.

Det börjar närma sig den tuffaste perioden för samtliga Premier League och det är inget undantag för Liverpool. På två veckor kommer man möta fyra lag, bland andra Arsenal och huvudrivalen Manchester City. Konkurrensen i toppen är stenhård och man har inte råd att tappa poäng. Wolves har tre segrar i bagaget inför matchen varav en av matcher var mot Chelsea. Då ska det också nämnas att laget har spelat oavgjort,1-1, mot Manchester City, Manchester United och Arsenal. Att spela på samma resultat i denna match ger oddset 7.50.

Wolves har visat tydliga tendenser att man spelar bättre mot bättre motstånd. Något som har gjort att de nu ligger på en sjundeplats i ligan, bara en poäng efter United. Nuno Espirito Santo’s, Wolves tränare, har visat goda egenskaper på hur han ska hantera storlagen. Frågan är om han kan avvärja ett formstarkt Liverpool på samma sätt. Ett spel på att man lyckas plocka tre poäng ligaledarna ligger på 6.45 gånger spelad insats.

Liverpool har en målstatisk på 16–2 i sina sex senaste matcher. Salah har gjort fyra mål på tre matcher och senast gjorde Klopps sommarvärvning Shakiri två mål efter att han hoppade in i 70:e minuten. Det enda Wolves kan glädjas åt är att Matip och Gomez fortfarande saknas i försvaret.

Premiären för Solskjaer blir mot sin gamla klubb

Ja, om det verkligen var en reaktion Liverpool-matchen eller om det var taktik som gjorde att Mourinho sparkades just nu är oklart. Ett lag efter ett tränarbyte brukar prestera bättre och det är i alla fall lägligt att det kommer precis innan Premier Leagues mest intensiva period.

Huruvida det är lägligt att han möter sin förra klubb i första mötet återstår att se. Han besöker nämligen Cardiff och även om han går som favorit att vinna matchen Cardiff ställa till med problem. Inför matchen har Cardiff tre raka segrar på hemmaplan, en statistik som bör oroa Solskjaer. Men en bra dag på jobbet ska det inte vara några problem för ett nytänt United och ett spel på bortalaget ligger på 1.58 gånger pengarna.

I övrigt ska det bli intressant att följa hur United-spelarna reagerar på denna händelse. Vilka som lyfter och vilka som prioriteras av den nya tränaren. Spelare som Lukaku och Pogba har länge varit kalla men kanske får nytt liv under Solskjaer. En spelare som förväntas starta är den egna produkten Rashford som varit en friskt fläkt under Mourinho gjort bäst avtryck i offensiven. Oddset på att han gör mål i matchen ligger på 2.55.

Eriksen i fokus när Everton besöker Goodison Park

På söndag åker Pochettinos gäng till Liverpool för att möta den blåa sidan av stan. Söndagens enda match bjuder på ett starkt hemmalag och en dansk i storform. Eriksen har varit visat framfötterna i det senaste och gjorde enda målet senast mot Burnley och har varit en betydande del av Evertons offensiv.  E­­­tt spel att han gör mål mot Everton ligger på 4.30 gånger pengarna.

Det är två lag som i början av månaden spelade sina mest viktigaste derbyn och båda förlorade. Everton mot Liverpool och Tottenham mot Arsenal. Efter har det varit två helt olika utsagor. Everton har inte vunnit sen förlusten medan Tottenham har plockat tre vinster och en oavgjord mot ingen mindre än Barcelona.

Även om Everton har inte förlorat på Goodison på fem matcher får Tottenham ses som favoriter. Se senaste gångerna lagen har spelat mot varandra har Tottenham gått segrande ur mötet. Mycket talar för att vi ser samma resultat i den här matchen. Oddset på att besökarna vinner söndagens möte ligger på 2.30.

BETTA NU – KLICKA HÄR