Solskjear tillbaka på Old Trafford

Manchester Uniteds nya manager kunde inte ha fått en bättre start på sitt nya jobb. Det var ett United som påminde om det lag som spelade under sir Alex Ferguson. Spelet var rakare, snabbare och framför allt mer målgivande. Solskjaer gjorde sin debut som tränare mot sitt gamla lag Cardiff och matchen slutade till sist 1–5 efter att Lingard avslutat målskörden.

Man såg goda intentioner från mängder av spelare som tidigare under Mourinho sett tafatta ut. Trion med Martial, Rashford och Lindegaard var kreativa, skapade chanser med spelkombinationer och man hotade på ett helt nytt sätt. Man ska inte dra för stora slutsatser av endast en match med goda tendenser men United såg flera steg bättre ut under lördagens match.

I nästa möte får Solskjaer äntligen leda sin första match på Uniteds hemmaborg. Första testet på Old Trafford blir Huddersfield, en match där norrmannen ska styra hem tre poäng till. Huddersfield ligger för tillfället nästsist i tabellen och har inför mötet fem raka förluster.

Många utav Uniteds spelare växte under den nya coachen. Inte minst Victor Nilsson Lindelöf som efter en räd spelade fram en fri Rashford som var nära att addera till målskörden. Det finns dock fortfarande spelare som har mer att ge och vi väntar fortfarande på att Pogba ska komma upp i samma nivå som han var i under VM.

Manchester United går in som klara favoriter i matchen. Oddset ligger just nu på 1.23 gånger pengarna för en rak etta. Med tanke på anfallsglädjen borta mot Cardiff kan vi förvänta oss ett minst lika taggat lag hemma på Old Trafford. Ett tidigt mål och siffrorna kan springa iväg här också. Bethard erbjuder ett spel på att det blir mer 3.5 mål i matchen för 2.60 gånger pengarna.

Tottenham fortsätter vinna

Hueng Min Son var huvudpersonen i helgens match när Tottenham besökte Goodison Park och något formsvaga Everton. Sydkoreanen visade återigen hur betydelsefull han är för Tottenhams anfall när stod bakom tre av målen i helgens match. Två mål och en assist noteras i Sons poängstatisk efter matchen som slutade 2–6.

Tråkigt nog för Tottenham så blev det klart att Son kommer att hämtas hem för att spela asiatiska mästerskapen i början av nästa år och missar därför flertalet matcher. Men den formtoppade anfallaren hinner fortfarande spela ett par matcher till innan han beger sig hemåt. Nästa blir mot Bournemouth. Oddset på att Son gör mål i matchen ligger på 2.25 gånger spelad insats.

Föregående säsong lyckades Tottenham slå Bournemouth i båda mötena och mycket talar för att vi återigen ser Spurs vinna på onsdag. The Cherries har i och för sig gått bättre i år och ligger på en åttondeplats i tabellen med åtta segrar så långt. Man kommer dock till matchen i taskig form, sex förluster på sju matcher innan man tog en efterlängtad seger mot Brighton i helgen.

En rak etta i matchen ligger på 1.34. För att öka oddsen lite kan man slänga in att båda lagen gör mål i matchen i ett kombinationsspel. Tottenham har haft en tråkig tendens att släppa in enkla bollar bakåt under säsongen. Kombinationsspelet på att Tottenham vinner och att båda lagen gör mål ligger på oddset 2.40 i skrivande stund.

Guardiola riskerar att hamna efter

Vintertiden är i vanlig ordning den tuffaste perioden för lagen i Premier League och Manchester City är det lag som verkar bli drabbade hårdast. Helgens förlust mot Crystal Palace innebar den andra förlusten på tre omgångar och det för laget som har radat upp vinster i princip hela hösten.

Det är framför allt försvaret som har tagit sig en törn och både Kompany och Mangala är borta från spel. En frånvaro som gör sig extra tydlig när man granskar deras målstatistik.  I de senaste fem matcherna har man släppt in mål i varenda match medan på 13 inledande matcherna släppte in fem totalt.

Framåt fortsätter man att producera, och man hade chanser att både kvittera och ta ledningen mot Crystal Palace senast. I nästa match möter City Leicester borta på King Power Stadium. Ett lag vars defensiv har sett riktigt bra ut i det senaste. Detta i kombination med en Vardy som verkar hittat målformen kan bli en svår uppgift för ett City som är i desperat behov av poäng.

Lagen mötes i förra veckan i ligacupen och matchen slutade till sist 1-1 och City fick ta det hela vägen till straffar innan man till slut slog ut Leicester. Vi kan vänta oss en lika tight match i veckan. Resultatspelet 0–1 till City ger 8.75 är inte helt otänkbart.

Benitez mot sitt gamla lag

Efter en riktigt knackig start på säsongen verkar det som att Benitez verkar ha acklimatiserat sig i Premier League och skapat ett litet avstånd ner till nedflyttningsstrecket. Det blev en poäng till för Benitez Newcastle när man mötte Fulham i helgen. Utsikterna för poäng i omgång 19 ser dock inte lika ljusa ut.

Benitez åker till Liverpool för att försöka slå serieledarna och sitt gamla lag. Benitez som var tränare i Liverpool mellan 2004–2010 hade inte alls samma framgångar som sin kollega Jürgen Klopp har haft under hans tid. Liverpool är efter halva säsongen fortfarande helt obesegrade.

Liverpool har inför mötet endast släppt in sju mål i ligaspelet. Man inser problematiken för Benitez då hans Newcastle endast har producerat 14 mål framåt, endast Huddersfield har gjort mindre så långt. Oddset på att Liverpool håller nollan i matchen ligger på 1.71 gånger insatsen.

Mohammed Salah har med blommat ut efter sin något svaga inledningen på säsongen. Han inledde målskyttet för Liverpool senast mot Wolves och assisterande sedan van Dijk till matchens andra och sista mål. Salah ligger nu på en andraplats i skytteligan med elva gjorda mål på 18 matcher. Ett spel på att han gör mål i matchen ligger på oddset 1.54.

Liverpool är klara favoriter hemma på Anfield. Spelet på en rak etta finns för 1.16 och samma spel för Newcastles räkning finns för 18.25. Krysset kan spelas för 7.75 gånger insatsen.

BETTA NU – KLICKA HÄR