Tuff bortamatch för Emery

Liverpool lyckades med att gå igenom den första halvan av säsongen helt obesegrade och har cementerat sin position som favoriter till titeln efter att Manchester City åter igen förlorade. Den andra halvan börjar dock på svårast möjliga vis när man ställs mot Arsenal.

I den senaste matchen blev det storkross så Newcastle besökte Anfield. Matchen slutade till slut 4-0 till hemmalaget efter inbytte Fabinho fastställde slutresultatet. Vinsten innebar den sjunde på raken för Liverpool som senast man inte vann en match i ligan var i början av januari.

Liverpools offensiv fortsätter att övertyga och Salah producerade åter igen. Efter att ha satt en straff och inkasserat en assist kommer han upp i tolv mål så långt under säsongen. Anfallet kryllar dock av kapabla målskyttar, något man fick se senast när de fyra målen gjordes av fyra olika spelare.

Serieledarnas offensiv bör skrämma Unai Emery som har haft problem att få ihop försvaret under säsongen. Visst har vinsterna trillat in och Emery har förbättrat Arsenal avsevärt men man har svårt att hålla bollen ute ur eget nät. På de tolv senaste matcherna har man endast hållit nollan en gång. Inget bra facit när man möter ett av ligans bästa anfall.

Liverpool går in som favoriter i mötet. En rak etta i matcher ger 1.48 gånger pengarna medan motsvarande spel på Arsenal ligger på 6.25 gånger insatsen. En högoddsare kan vara ett resultatspel för Liverpool räkning. Att de vinner med 1–0 finns för oddset 10.25.

Hemmastarka Leicester mot bortasvaga Cardiff

De två senaste omgångarna har Leicester mött två av ligans bästa lag, Chelsea och Manchester City. Ändå har Leicester fått sex poäng med sig från båda matcherna. I nästa match väntas betydligt enklare motstånd då Cardiff gästar.

Leicester placeras sig på en sjunde placering för tillfället med åtta vinster så långt över säsongen. Man har dock ett desto bättre facit på hemmaplan. Endast en förlust de senaste fem hemma på King Power Stadium.

Claude Puel har gjort fina insatser med laget och hittat en mer kreativ och spelglad trupp som man knappt har sett i Leicester tidigare. Man har i och för sig fått blandade resultat med en del sämre prestationer under säsongen men överlag har laget tagit ett steg i rätt riktning.

Cardiff, likt Leicester, har ett fint facit på hemmaplan. Men på resande fot är man riktigt usla och statistiken är näst intill katastrof. Av de nio bortamatcher man har spelat under hösten har man inte vunnit en enda. Sju förlorade och två oavgjorda så långt för Cardiff. Man har dessutom ett snitt på 0.56 gjorda och 2.00 insläppta när man spelar borta. Under all kritik.

Ettan i matchen är given för oddset 1.57 gånger pengarna. Vill man öka oddset kan man spela på att Cardiff lyckas hålla Leicester tillbaka i första halvlek men tappar andra. Spelet på att det blir kryss i första halvlek och att Leicester vinner andra ligger på 4.10 gånger insatsen hos Bethard.

City behöver ta poäng

Ännu en tung förlust för Guardiola den här vintern efter att man förlorade mot Leicester borta. Matchen slutade 2–1 till Leicester som har sin tränare Claude Puel att tacka för sitt taktiska kunnande som gjorde att de kunde bärga hem segern mot titelkandidaterna Manchester City.

Men hur går det egentligen för de regerande mästarna. Ännu förlust och ytterligare tre poäng bakom serieledarna Liverpool som fortsätter vinna gång på gång. Nej, det var inte mycket som stämmer för Guardiola den här vintern då han nu fick uppleva sin tredje förslut på fyra matcher. Någonting måste hända om han ska kunna ha en chans att kunna försvara sin titel. Så hård är konkurrensen i årets upplaga av Premier League.

I nästa match möter City Southampton, ett motstånd som bör kunna bjuda på ett par enkla poäng. Lagen mötes så sent som förra månaden, då blev slutresultatet 6-1 till City. Efter det har Southampton plockat in en ny tränare, Raplh Hasenhuttl, och har på de tre senaste matcherna tagit två vinster mot bland andra Arsenal och Huddersfield. Senast förlorade man dock mot West Ham med 2-1.

Om City skulle åka på ännu en förlust skiljer det tio poäng mellan dem och Liverpool. En piska som borde kunna driva laget till en vinst. En rak tvåa i matchen ligger på 1.67 gånger insatsen. För att öka oddset något kan man slänga kombinera spelet med att det blir över 2.5 mål i matchen. Något som har hänt lagen i deras tre senaste möten.

Tredje raka för Solskjaer

Bournemouth inledde säsongen strålande men har nu tappat sin vinnaranda. Det har endast blivit två vinster på sina sju senaste matcher. Senast blev det stortorsk mot Tottenham på Wembley när man förlorade med hela 5-0. Det är framför allt försvaret som har sett svajigt ut och man har släppt in elva mål på de senaste fyra matcherna. Detta har lett till att man har sjunkit ner till en 11:e plats i tabellen.

Även om målskörden har stagnerat något är det inte ett lag som ska underskattas. Joshua King och Callum Wilson i har tillsammans gjort 14 mål så långt. Tillsammans med Ryan Fraser som har gjort åtta assist så långt har man en stark offensiv om allt klickar.

Problemet för Bournemouth är deras försvar. Något som ett numera målglatt Manchester United kan utnyttja. United har gjort 37 mål så långt under säsongen, lika många som tabellfyran Chelsea och ligger bara sex mål ifrån serieledarna Liverpool.  Inför matchen ska Lukaku, Sanchez och Martial vara klara för spel vilket skapar ännu större möjligheter för Ole Gunnar Solskjaer.

Det bör bli en enkel match för United som aldrig har förlorat hemma mot Bournemouth. Oddset på att hemmalaget vinner ligger på 1.36 gånger spelad insats.

Vi kan nästan räkna med att det blir många mål i matchen, frågan är bara hur många. Med tanke på hur många Bournemouth har släppt in och hur många United har gjort sedan Solskjaer tog över kan sifforna lätt springa iväg. En rutinvinst för Manchester United på Old Trafford brukar vara 2-0, något som kan anses vara blygsamma siffror. Det spelet finns tillgängligt för oddset 8.25.

BETTA NU – KLICKA HÄR