Seriefinal i Premier League

Vi inleder 2019 på bästa möjliga vis fotbollsmässigt. Premier Leagues absolut hetaste match spelas den 3:e januari när Liverpool åker till Manchester för att spela mot Guardiolas City. Under hela hösten har lagen turats om att inneha förstaplatsen i den engelska ligan och det är först i december som Liverpool har fått ett litet försprång över City. Något som gör matchen på Ethiad Stadium ännu mer spännande. Det här kan mycket väl betyda vinna eller försvinna för Guardiola.

Liverpool i strålande form

Även om man spelar på bortaplan är det Liverpool som är favoriter i matchen. Visst oddsen ligger på Manchester Citys sida men Liverpool kommer till matchen med svindlande matchfacit och med spelare som toppar sin form.

Man har inte haft ett lätt schema så här vid årsskiftet så man i matchen innan fick möta Arsenal som under Emery fått en extra edge. Det var dock inget som hindrade Liverpool att ta en extra storseger och man vann med 5–1 mot Londonlaget.

Även om anfallet sticker ut med Mohammed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mane som samtliga tre rör sig i toppskiktet av poängligan i år är det försvaret som utmärker Liverpool denna säsong. Laget har endast släppt in åtta mål på sina 20 första matcher. Det är hälften så lite som Manchester City som ändå är bäst i Premier League. Det är framför allt Virgel van Dijk och Dejan Lovren som utgör mittbackslåset som har gjort en fenomenal säsong. De tillsammans med nyförväret i somras Alisson Becker har man ligans bästa försvar.

Ett spel på Liverpool ger i skrivande stund 3.60 gånger den spelade insatsen.

Ett City som har vacklat

På andra sidan står dock inte vilket lag som helst. Och tränaren som leder laget är inte vem som helst. Pep Guardiola har under sin tid i Manchester City byggt upp en segermaskin. Man ska inte glömma att han vann Premier League förra året med poängrekord. Han var den första att vinna den engelska ligan med tresiffrigt, 100 poäng totalt.

Manchester Citys trupp i sin helhet är fruktansvärt bra, från defensiven som släppt in näst minst mål hela vägen fram till offensiven som har gjort flest mål under hösten. 54 mål har det blivit så långt för City som leder över Liverpool med sex mål. Oddset på att man vinner matchen ligger på 2.05.

Men laget har vacklat i det senaste. City har haft problem med att hålla jämna steg med Liverpool och förlorat matcher mot både Leicester, Crystal Palace och Chelsea under december. Man borde dock ha fått ökat självförtroende nu när man vann senast mot Southampton med 1–3 borta på St. Mary’s.

Guardiola under press

När lagen möttes under hösten blev det en målsnål historia. Matchen som slutade oavgjort, 0-0, gick då helt enligt Guardiolas planer att nollställa Liverpools anfall och samtidigt få med sig ett poäng på bortaplan. Ett spel på krysset kan fås för 3.85 gånger insatsen hos Bethard. Nu är dock förutsättningarna annorlunda.

Guardiola ligger sju poäng bakom efter att ha tappat nio poäng under december och en vinst här är ett måste om man ska kunna haka på Liverpool. Det kommer bli ett City som går fullt ut i matchen från början. Och i vanlig ordning faller ansvaret på Sergio Agüero och Raheem Sterling att lösa målen för City. De båda två står för största delen av Citys målskörd under säsongen. Ett spel på att Agüero nätar i matchen ligger på 1.83 gånger insatsen.

Målspelet kan vara rimligt i matchen. Båda lagens offensiver är de absoluta bästa i ligan och ett tidigt mål i matchen kan ge en ketchupeffekt. Att det blir över 3.5 mål finns för oddset 2.60.

BETTA NU – KLICKA HÄR