Stormöte på Emirates

Det är en ständig kamp om Champions League-platserna i Premier League och efter den första halvan av säsongen har Chelsea ett bra utgångsläge inför våren. På lördag, vid 18.30, reser de några mil till Emirates Stadium där jagande Arsenal står som värd.

De två Londonklubbarna har haft en liknande utveckling på säsongen där fina resultatrader och långa, obesegrade sviter har störts av missräknade resultat.

The Gunners har en hög höjd hemma på Emirates men både deras prestationer och resultat – främst på bortaplan – har bevisat att Unai Emery fortfarande har mycket att jobba på trots den utmärkta starten. Förra helgen fick vi se ett uddlöst och oinspirerat Arsenal förlora mot West Ham på bortaplan och nu hoppas de på en reaktion.

Chelsea och Maurizio Sarri är tillbaka på vinnarspåret och kliver in i matchen med ett fungerande försvarsspel och ett gott självförtroende. Efter en svagare trend i december har de nu fyra raka matcher utan förlust i ligaspelet och kan störa Arsenal under lördagskvällen.

The Blues har däremot fortsatta problem i anfallsspelet och har inte gjort fler än två mål i samma match sedan inledningen av november. Därför bollar vi upp spelet 1-0 till Chelsea som är värderat till 11.25 gånger pengarna.

Roy Hodgson återvänder till Anfield

Den tidigare Liverpool-tränaren Roy Hodgson reser till Anfield med sitt Crystal Palace och kliver in med en bortaform som kan störa serieledarna. De har besegrat Manchester City och Wolves i sina två senaste matcher på resande fot och ställs nu inför ytterligare en oerhört tuff insats.

Men Jürgen Klopp och Liverpool har visat upp en enorm trygghet och kvalitet under säsongen och lär kliva av Anfield med tre nya poäng. När lagen möttes på Selhurst Park i höstas gick The Reds av med en 2-0-seger och vi kan mycket väl få samma utfall i helgen. 2-0 till Liverpool finns till 6.85.

Fortsätter Solskjaers succé?

Manchester United kan ta sin sjätte raka seger i ligaspelet när Brighton & Hove Albion reser till Old Trafford. När lagen möttes i höstas vann The Seagulls med 3-2, men det var mot ett helt annat United-lag som saknade både idéer och självförtroende.

Red Devils har hakat på i kampen om fjärdeplatsen och med ett relativt behagligt spelschema (Brigton, Burnley, Leicester och Fulham) under de kommande veckorna kan de sätta ordentlig press på rivalerna i toppen.

Oavgjort i halvtid och United-vinst finns till 3.90 gånger den spelade insatsen.

Klarar sig Tottenham utan sina stjärnor?

Mauricio Pochettino har fått rejält huvudbry den senaste veckan då laget saknar Harry Kane, Moussa Sissoko (skadade) och Heung Min Son (Asiatiska mästerskapen) i helgens match mot ihåliga Fulham.

Problematiken i Spurs flaggar för att Claudio Ranieri och hans manskap ska kunna störa Premier League-trean på söndag. Tottenham har inte kryssat en enda match i ligan under säsongen (22 spelade), men här kan deras första oavgjorda resultat komma. Ett kryss finns till 3.45.

Svårtippat möte på Molineaux

Wolverhampton och Leicester har varit två av seriens ojämnaste lag under första delen av säsongen och samtidigt som de stört de bästa lagen i ligan, har de åkt på onödiga plumpar i andra matcher.

Wolves har slagit både Chelsea och Spurs samtidigt som de förlorat mot Huddersfield och Cardiff. För The Foxes är trenden liknande där de, under säsongen har slagit Manchester City hemma och Chelsea borta, men nu kommer från två nederlag mot Southampton och Cardiff.

Pressen ligger trots allt på Leicester-tränaren Claude Puel som får vara nöjd med ett kryss på bortaplan i helgen. Det finns till 3.20.

Stackars Huddersfield

Manchester City reser till Huddersfield för att möta seriejumbon som dessutom saknar en ordinarie tränare efter David Wagners avsked.

De kryssade visserligen mot City under förra säsongen, men i år har det bara blivit fem mål på elva försöka hemma på John Smith’s Stadium och det mesta talar för ny himmelsblå dominans.

City har öst in mål den senaste tiden och en bortavinst med tre eller fler mål till 4.30 borde locka.

Ska Benitez börja vinna?

Två nedflyttningsaspiranter i Newcastle United och Cardiff City möts på St. James’ Park i helgen där båda lagen skulle må väldigt bra av tre poäng.

Cardiffs bortaspel (sex mål på tio bortamatcher) talar för att The Magpies kan knipa en efterlängtad seger och ge tränare Rafa Benitez lite mer arbetsro.

Det lär bli en tight affär i nordöstra England där en 1-0-vinst till Newcastle är värderad till 6.60.

I övriga matcher kan Hasenhüttl-effekten fortsätta i Southampton där formstarka Shane Long mycket väl kan bli första målskytt (8.00). Formstarka Burnley har tre raka segrar och reser nu till London för att ta emot Ken Semas Watford. Där vill The Hornets avbryta Burnleys fina form och en Watford-seger med två mål finns att hitta till 4.55 på Bethard.

KLICKA HÄR