Veckoomgång i Premier League

Efter en vecka fylld av både FA- och Ligacupspel är det återigen dags för Premier League när en fullspäckad veckoomgång väntar.

Vi inleder med att ge er förutsättningarna inför tisdagens möte på Molineaux där Wolves gästas av West Ham.

Wolverhampton har stått för en bra återkomst i Premier League och har haft en imponerande förmåga att störa de stora drakarna i ligan då de spelat oavgjort mot båda klubbarna från Manchester och besegrat Chelsea och Tottenham under säsongen. Nu kliver de in med gott självförtroende när West Ham kommer på besök och har alla förutsättningar för att knipa sin andra seger mot Hammers under 2018/19.

Det är två lag som inte alltid är konsekventa i sina resultat eller prestationer, men här kan hemmaplansfördelen vara avgörande och därför borde 2.05 till Wolves favör vara lockande.

Kan Huddersfield slå ett formsvagt Everton?

Huddersfield har en utsatt tabellposition efter 23 omgångar och har hela tio poäng upp till säker mark. I ett försök att undvika degradering fick David Wagner lämna sin post i mitten av januari och nu är han ersatt av 36-åriga Jan Siewert som kan inleda med en viktig trepoängare mot ett formsvagt Everton.

Siewert – som precis som Wagner kommer från Borussia Dortmunds organisation – gör sin första ligamatch vid rodret och hoppas kunna vända lagets negativa trend. Under hela säsongen har målskyttet varit lagets stora problem och när Huddersfields bästa målskytt heter Mathias Jørgensen (tre mål) och är mittback bekräftas lagets offensiva impotens.

För att undvika nedflyttning är ett förbättrat anfallsspel ett krav och nu blir första testet ett Everton som kliver in i mötet med en ifrågasatt Marco Silva. Everton har vunnit en match i ligan sedan 26:e december och trots ett relativt behagligt spelschema (Brighton, Leicester, Bournemouth och Southampton) under januari, har The Toffees förlorat alla matcher och ligger nu elva i ligan.

Under den gångna FA-cup-helgen åkte Everton på en ny smäll när de förlorade mot Milwall med 3-2 och därmed åkte ut den anrika turneringen. Nu är pressen enorm när laget möter ett hungrigt Huddersfield som vill kapitalisera på tränarbytet och den nya energin.

Här har Huddersfield hela 4.15 i odds, något som borde intressera, men vill man vara lite mer försiktig finns dubbelchans på The Terriers till 1.86.

Liverpools trend fortsätter mot Leicester

Den där förlusten mot Manchester City i början av året är bortglömd och Liverpool har hittat sin vanliga segertrend efter det. De studsade tillbaka direkt och med två raka segrar är deras ligaledning intakt inför den stundande omgången.

Det gör Jürgen Klopps manskap till klara favoriter och det faktum att laget bara släppt in 13 mål i ligaspelet har gett laget en enorm trygghet i den här typen av matcher. Med Virgil van Dijk, Alisson och Fabinho har de fått en defensiv stabilitet som inte funnits tidigare säsonger och därför är de enligt många favoriter till både ligan och Champions League.

I Leicester-lägret då? Där har Claude Puel och hans manskap plockat 31 poäng och befinner sig för närvarande på en niondeplats. Men trots det spekuleras det i att den franska tränaren är nästa man att få sparken i Premier League och när Liverpool nu väntar lär jobbet inte bli enklare för Puel.

The Foxes kommer från en 4-3-förlust mot Wolves där deras ihåliga försvarsspel exponerades och när Liverpools offensiva trio med Mané, Salah och Firmino är formstark kan vi förvänta oss nya, insläppta mål av Leicester. The Reds med -2 i handikapp finns till 2.60 och är en möjlighet inför onsdagens möte.

Liverpool har samtidigt haft en tendens att vinna matcher med uddamålet och därför borde en 1-0-seger (1.86) till hemmalaget på Anfield locka, speciellt när vi tittar på deras fantastiska försvarsstatistik.

KLICKA HÄR