Premier League-helgens förutsättningar

Det spelas bara sex matcher i Premier League under helgen, men trots det finns det mycket intressant att grotta ner sig i. Den stora höjdpunkten är det rivaliserande mötet mellan formstarka Manchester United och titeljagande Liverpool som spelas på Old Trafford under söndagen.

Kan United stå emot Liverpool?

Förutom den svaga hemmainsatsen mot PSG har Ole Gunnar Solskjaer fått sitt Manchester United att imponera sedan tränarbytet i december. Senast manövrerade de ut Chelsea med en fin taktisk insats och tog sig vidare i FA-cupen, samtidigt som fjärdeplatsen i ligatabellen klart är inom räckhåll. Nu får de besök av grannarna från Liverpool och ställs inför det tuffaste testet hittills under norrmannens ledning.

Liverpool då? De har stampat lite i jakten på deras första ligatitel sedan 1990, men när de – i den senaste omgången – besegrade Bournemouth med 3-0 såg de mer ut som sig själva igen. Efter det följde det täta hemmamötet i Champions League där Merseyside-gänget inte fick hål på Bayerns kompakta defensiv i den andra halvleken och nu tvingas spendera mycket energi på ett nytt stormöte, den här gången ligaspelet.

Vi kan förvänta oss en intensiv drabbning med mål och två lag som är sylvassa i omställningsspelet, speciellt om Ole Gunnar Solskjaer vågar fortsätta med samma approach som under de senaste två månaderna. Med det i beaktning, och Liverpools höga grundnivå flaggar vi för ett oavgjort resultat till 3.55, där slutresultatet 2-2 till 9.25 bör vara ett lockande alternativ.

Spurs hänger på i toppen mot formstarkt Burnley

Av många är Tottenham bortglömda i titelracet, men trots alla skadeavbräck har Pochettinos manskap imponerat och ligger bara fem poäng efter den ledande duon Manchester City och Liverpool. Nu har de chans att sätta press på sina konkurrenter i form av en vinst i lördagens första match när de gästar Burnley.

Man kan aldrig garantera en vinst på Turf Moor, men Tottenham kliver in med ett gott självförtroende efter den övertygande Champions League-vinsten mot Borussia Dortmund (3-0) och kan plocka alla tre poäng till 1.74 gånger den spelade insatsen. De har vunnit sina fyra senaste matcher i alla sammanhang och trots att spelet inte varit hundraprocentigt, har Spurs karvat ur positiva resultat.

Heung-Min Son har tagit ansvar under Harry Kanes frånvaro, men nu ser den engelska lagkaptenen ut att vara tillbaka på bänken till helgens match för att ge sin sydkoreanska anfallskollega välbehövligt understöd.

Viktiga poäng står på spel för Newcastle

Newcastles formmässiga förbättring har hjälpt laget ifrån nedflyttningsplatserna och de är på säker mark med en poängs marginal ner till 18:e-placerade Southampton. Nu möter de Huddersfield som parkerar klart sist i tabellen och tre poäng är att förvänta för Rafa Benitez gäng.

Om Newcastle når upp i någorlunda kvalitet ska de slå Huddersfield som, av allt att döma, resar ner i The Championship till nästa säsong.

Salomon Rondon är lagets kanske viktigaste anfallsspelare och den kraftfulla anfallaren finns som målskytt till 2.85, samtidigt som Newcastle-vinst är värderad till 1.86.

Delad poäng på Vitality Stadium?

Bournemouth hemmamöter Wolverhampton i en match mellan två lag som slåss för att hamna på den övre halvan. Wolves har stått för en väldigt imponerande comeback-säsong i Premier League och ser ut som det mest välfungerande laget utanför ligans topp 6-klunga, och därmed överträffat fansens redan optimistiska förväntningar inför säsongen.

Nu ställs nykomlingarna inför ytterligare ett test när de gästar Vitality Stadium där The Cherries bara förlorat en av sina fem senaste matcher och besegrat lag som Chelsea och West Ham under den tiden.

Wolves lär göra mål och skickliga Ruben Neves finns som målskytt till 7.00 gånger pengarna, men på förhand ser krysset ut som det mest spelvärda alternativet till 3.35.

I helgens resterande matcher är Leicester – som spelat bra men inte fått med sig resultaten – favoriter mot Crystal Palace där vi kan förvänta oss en målsnål historia tack vare Roy Hodgsons organisation. Under 1.5 mål finns till 1.74.

För Arsenal väntar ett förbättrat Southampton på Emirates Stadium där The Gunners måste vinna om den där fjärdeplatsen ska bli verklighet i slutet av säsongen. En Arsenal-seger med två mål finns till 3.85 och ser ut som ett bra spel på förhand.  

KLICKA HÄR