Derbyhelg i Premier League

Everton hade mer än gärna grusat Liverpools titeldrömmar och på söndag får Marco Silvas manskap chansen då lagen gör upp mot Goodison Park.

Oavgjort på Goodison?

Liverpool har bara förlorat en match under säsongen men de oavgjorda resultaten mot Leicester, West Ham och Manchester United har bromsat deras framfart mot första ligatiteln sedan 1990.

De kommer visserligen från en 5-0-seger mot Watford, men derbyna på Goodison Park har en vana att sluta oavgjort då fem av de sex senaste derbyna på Evertons hemmaarena har slutat med delad poäng. Därför flaggar vi för krysset som finns till hela 4.10.

North London Derby

För alla Londonbor spelas det stora derbyt på lördag när stadens norra rivaler Tottenham Hotspurs ställs mot Arsenal på Wembley. Höstens möte slutade 4-2 efter ett styrkebesked från The Gunners och faktum är att det numera bara skiljer fyra poäng mellan lagen – något som ökar pulsen inför lördagens krig.

 Arsenals bortaform har dock varit svag – de har bara vunnit fem av 13 bortamatcher i ligan och släppt in 26 mål, fler än lag som Cardiff och Crystal Palace – och i helgens derby behöver Mauricio Pochettino en vinst för att studsa tillbaka.

Derbyt kan mycket väl bli en öppen och händelserik match där över 4.5 mål finns till 4.65. Spurs är samtidigt favoriter och en enmålsseger för Pochettinos manskap finns till 3.45 på Bethard.

Kan tränarbytet hjälpa Fulham?

Helgens tredje derby spelas på Craven Cottage där Fulham står som värd för mötet mot Chelsea. Det har hänt grejer i Fulham inför matchen då Claudio Ranieri har fått sparken efter svaga resultat och ersätts istället av den tidigare spelaren i klubben, Scott Parker.

Ett uselt försvarsspel har genomsyrat Fulhams säsong och trots tränarbytet kan vi förvänta oss att defensiven fortsätter vara ett problem för nykomlingarna. Fulham har – 20 i målskillnad på åtta matcher sedan årsskiftet där sju har varit förluster.

Det öppnar för en repris av höstens match, det vill säga 2-0 till Chelsea, ett resultat som finns till 6.50 gånger pengarna.

Bottenmöte i Brighton

Huddersfield Town har möjligheten att ta sin andra raka seger (sent avgörande mot Wolves senast) när de gästar ett Brighton som inte direkt kan stoltsera med sin senaste resultatrad. Chris Hughtons manskap har vunnit en, spelat tre oavgjorda och förlorat åtta på de tolv senaste matcherna och riskerar nu att dras in i den riktiga bottenstriden.

Gästerna från Huddersfield har hela 5.05 i odds och nu siktar de på att göra livet ännu värre för The Seagulls.

Brendan Rodgers debuterar och Burnley kan studsa tillbaka

Brendan Rodgers är ny tränare för Leicester och när The Foxes möter Watford på söndag gör han sin första match vid rodret. Det kan bli en tuff start för den gamla Liverpool-managern då Watford siktar på att reparera sig efter 5-0-förlusten på Anfield.

Ken Sema, Roberto Pereyra, formstarka Gerard Deulofeu och kompani hade två raka segrar innan nederlaget mot Liverpool och i sin jakt på att sluta på den över halvan finns de till 2.50 att besegra Leicester på Vicarage Road.

För Burnleys del krävs en bättre insats än den mot Newcastle senast (2-0) och nu får de chansen att studsa tillbaka när Roy Hodgsons Crystal Palace kommer på besök. Innan förlusten mot Newcastle hade The Clarets åtta raka utan förlust och inför lördagens möte finns de som uddamålssegrare till 3.90.

Målrikt för City

Bournemouth har förlorat alla sju matcher mot Manchester City över de fyra senaste säsongerna, flera gånger med stor marginal, och när lagen möts på lördag kan det mycket väl upprepas. Till 3.70 hittar ni en City-seger med fyra eller fler mål.

För stadsrivalen Manchester United väntar Southampton på hemmaplan där de, trots ett tufft skadeläge, ska slå Soton (1.46) och där Paul Pogba finns som första målskytt till 6.00.

BETTA NU – KLICKA HÄR