Kan Derby della Mole stoppa Juventus?

15:e december 20:30

I Italiens äldsta derby ska obesegrade Juventus besöka Stadio Olimpico di Turin för att slåss om vilka som är det bästa fotbollslaget i staden. De senaste åren har Juventus dominerat Turin och vunnit 17 av de senaste 20 mötena mellan lagen.

Torino som just nu ligger på en 6:e plats i Serie A har visat sig vara starkare på bortaplan än på hemmaplan den här säsongen. Man har endast vunnit tre av sex matcher och förlorat två så långt i Turin. Tränaren Mazzarri som är defensivt orienterad har lyckats etablera en bra defensiv i årets trupp. Man producerar inte så många mål framåt men man lyckas hålla tätt bakåt och förlitar sig på sina uddamålsvinster. Hur det ställer sig när man möter ligans bästa offensiv, och defensiv, återstår att se.

Juventus har imponerande nog tagit 43 poäng av 45 möjliga vilket är mer än något annat lag har gjort så långt in i Serie A:s historia. Man är ett oavgjort resultat mot Genoa från en helt perfekt säsong.

Utanför Serie A har man inte riktigt samma moment. Senast i Champions League förlorade man förvånansvärt nog mot Young Boys borta med 2–1 vilket visar att laget inte är helt ostoppbart. Det bör dock sägas att truppen, som redan var klara för slutspelet, var reservbetonat.  

Ronaldo har i Serie A så långt gjort tio mål och ligger ett poäng bakom ledande Krzysztof Piatek som har gjort elva för sitt Genoa. Ronaldo inledde målskörden sent men och verkar återigen ha en liten svacka. Han har endast gjort ett mål på sina fyra senaste matcher. Istället har en av Kroatiens VM-hjältar klivit fram, Mario Mandzukic och producerat när portugisen haltar. Mandzukic har gjort ett mål i varje match de senaste fyra matcherna. Ett spel på att kroaten nätar i derbyt ligger på 2.50 gånger spelad insats.

Juventus odds på att utöka sitt segerkapital i Serie A ligger på oddset 1.62. Det känns nästan omöjligt att stoppa Massimiliano Allegris segermaskin just nu, åtminstone i Italien. Ett derby kan ändra förutsättningarna trots klasskillnad, kanske är det som krävs för att Juventus för en gång skulle ska falla. Ett spel på att Torino vinner Derby Della Mole ligger på 6.35 gånger pengarna.

Formsvaga Udinese möter favoritmotståndet Inter

15:e december 18:00

Udinese har haft en kämpig period sedan november och man har förhoppningar att vända denna mot Inter i helgens match. Efter att på de senaste åtta matcherna endast ha tagit två vinster har man sjunkit i tabellen och placerar sig just nu på en 17:e plats, bara två poäng ovanför nedflyttningsträcket.

Mot just Inter har man vunnit tio av de senaste 14 matcherna, senast med 3–1 borta i Milano. Man kan alltså inte dra allt för stora slutsatser genom att studera tabellen inför helgens möte. Inter spelade oavgjort mot PSV Eindhoven i veckans Champions League vilket innebär att man nu missar slutspelet till våren. Ett tapp för laget vars humör inte är topp efter en strulig period i ligaspelet.

Inter har endast förlorat fyra matcher under säsongen så långt, men två av dessa har kommit nyligen. På sina fyra senaste matcher i Serie A har man endast vunnit en och spelat en oavgjort och likt Udinese behöver man en vinst för att bli av med en dålig trend.

Trots dålig statistik mot Udinese och nyligen spelade matcher är Inter oerhört starka på hemmaplan. Man har vunnit sina fem senaste matcher och bara släppt in fyra mål under säsongen på San Siro. I tillägg har man även gjort över 1.5 mål per match i snitt. Som alltid när man följer Inter är det Icardi som är frontmannen i offensiven och har gjort sex mål på sina åtta senaste matcher. Ett spel på att han gör mål i matchen ligger på 1.66.

Udinese har släppt in 21 mål under säsongen och deras snitt på bortaplan är betydligt sämre än det hemma. Rent statistiskt sett har det alltid blivit många mål när lagen möts, och det i båda riktningar. Även om Udineses anfall endast har producerat 13 mål så långt har Rodrigo de Paul stått för en gedigen målskörd med sex mål så långt och tre assist. Att det blir över 2.5 mål i matchen ligger på 1.68 gånger pengarna hos Bethard.

Vill man spela på matchens utgång ligger oddset på 1.32 för en rak etta och 10.25 på en rak tvåa. Man bör slänga in en liten skrällchans på att Udinese har en bra dag på jobbet och löser en poäng här.

BETTA NU – KLICKA HÄR