Toppmatcher i Serie A innan juluppehållet

Serie A bjuder på två riktigt fina matcher innan juluppehållet startar. Juventus besöker huvudstaden för att möta Roma och Fiorentina gästar AC Milan. Två matcher som kommer bjuda på det bästa som italiensk fotboll har att erbjuda.

Juventus förblir obesegrade

Det rullar bara på för den vita damen i Serie A helt enkelt. I just den bemärkelsen, helt enkelt. Vinst efter vinst trillar in, nu senast vann man Turinderbyt mot Torino med 0-1 och ännu en gång i år har man lyckats nolla motståndaren.

I Juventus senaste fem matcher har man inte släppt in ett enda mål, och då har man ändå mött Milan, Inter och Fiorentina. I skrivande stund känns det som att inte laget går att slå. Oddset på att Juventus lyckas med samma bedrift igen och nollar Roma kan spelas för oddset 2.15 gånger pengarna.

Åter igen var det Ronaldo som klev fram och avgjorde, den här gången på straff. Hade det inte varit för Genoas Krzysztof Piatek hade han legat etta i skytteligan i Serie A. Men Genoas målsprutande polack håller ifrån och har nu gjort tolv mål.

Di Rossi fortfarande borta

Roma mäktade med en vinst hemma mot formstarka Genoa förra omgången trots att lagikonen Di Rossi fick se matchen från sidan av planen. Efter en broskskada är kaptenen fortfarande inte tillbaka till fullgott skick men det var ett positivt besked när han fick en bänkplats.

Roma har haft problem att plocka hem vinster den under säsongen. Hittills har man sex segrar men också sex oavgjorda så långt. Vill man upp och plocka en Europaplats måste man börja kamma hem trepoängare snart. Utsikterna på Roma ser inte så goda ut mot Juventus och oddset på att man vinner matchen ligger på 8.00 gånger den spelade insatsen.

Dags för Higuan att kliva fram

Fiorentina kommer inför matchen mot AC Milan med en vinst i bagaget. I förra omgången möte man Empoli och vann med 3-1. Innan dess gick man utan seger i hela nio matcher. Förhoppningsvis Fiorentina var detta vändpunkten då man har sjunkit ner till en tionde plats i tabellen.

Milan visar inte riktigt samma formsvacka men är inte långt där ifrån. De har bara plockat två segrar på sina åtta senaste matcher. Det är alltså två lag som båda jagar formen så man kan gå in i uppehållet med vinst i ryggen.

Oddsen i matchen ligger på 2.30 för en rak etta medan samma spel på bortalaget ger 3.35 gånger spelad insats. Klassmässigt är ändå Milan fortfarande ett snäpp vassare.

Varken Milan eller Fiorentina har fått igång sina målskyttar under säsongen. Inget av lagen bidrar med en spelare på topp 15 i skytteligan. Giovanni Simeone, Fiorentinas bästa målgörare, är inte alls i samma form som förra året. Dock så har han gjort mål på två matcher inför matchen mot Milan.

Milans Higuain har måltorka och har inte gjort mål sen i oktober. Han har endast nätat fem mål under säsongen. Oddset på att han gör mål i denna matchen ligger ändå på 2.40. Han måste behöva komma igång för att vinsterna ska lossna för Milan.

BETTA NU – KLICKA HÄR