Napoli kan störa Milan på San Siro

Milan kommer från en 2-0-seger mot Genoa där laget tog sig upp på en fjärdeplats i Serie A och på allvar ser ut att utmana om Champions League-platserna. På lördag står de som värd för toppmötet mot Napoli där Carlo Ancelottis manskap kliver in med ett spelmässigt statement i ryggen.

Inför matchen har det hänt saker i Rossoneri. Gonzalo Higuain har avslutat sin lånesejour på San Siro och flyttat till Chelsea, något som resulterat i att Milan har värvat in Genoa-succén Krzysztof Piatek för närmare 350 miljoner kronor.

Den polska landslagsanfallaren gjorde mål i sina sju första matcher i Serie A efter flytten från Cracovia i somras och har byggt vidare på den fina måltrenden då han sammanlagt gjort 19 mål på 21 framträdanden i alla sammanhang för Genoa.

Hanterar Piatek pressen?

Piatek har varit en av Serie A:s mer framträdande spelare under hösten, men nu när miljonflytten till en storklubb är genomförd har han större press på sina axlar. Han har dessutom misslyckats med att göra mål i majoriteten av stormatcherna där han gått mållös från mötena med Juventus, Milan, Inter och Napoli.

I Napoli finns hans landslagskollega Arkadiusz Milik som börjar få upp ångan i Serie A efter en lite trögare inledning. När de besegrade Lazio med 2-1 blev polacken stor hjälte med ett fantastisk frisparksmål och en i övrigt bra insats. Han finns som målskytt till 2.40 gånger pengarna, men hans förmåga att göra sena mål gör att 5.50 som matchens sista målskytt borde locka.

Napoli som lag då? De finns till 1.71 gånger pengarna på Bethard och tror man att Ancelottis manskap avgör sent kan spela på att ligatvåan gör mål mellan den 76:e och 90:e minuten till 2.10.

Ingen hemmaplansfördel, Milan

Normalt brukar hemmamatcher på San Siro alltid vara en fördel för Milan, men när de himmelsblå från Neapel kommer på besök är det annorlunda.

De tre senaste matcherna mellan lagen i Milano har slutat i två Napoli-segrar och ett kryss, där förra årets möte slutade 0-0.

Sex av de åtta senaste matcherna mellan lagen har slutat med minst tre mål, något som gör att över 2.5 mål finns till generösa 1.95.

Kan Napoli hålla tätt?

Napoli besegrade alltså Lazio med 2-1 i förra omgången där laget stod för en imponerande insats och borde vunnit med betydligt fler bollar om det inte vore för ribbor, stolpar och en storspelande Thomas Strakhosa. Men laget har en tendens att släppa in mål trots att de är överlägsna spelmässigt, något Milan kan utnyttja på lördag.

Att båda lagen gör mål är ett fullt rimligt spel och går att hitta till 1.74 på Bethard.

Napoli ligger trots allt 13 poäng för Milan och det lär synas när lagen gör upp inför ett sannolikt utsålt San Siro på lördag.

KLICKA HÄR