Transfernyheter 30 maj

Transfernyheter 30 maj

Officiella övergångar:

 Det tog inte lång tid för Liverpool att reagera på förlusten i Champions League-final. Det är tydligt att klubben har ambitioner om att utmana på allvar även nästa säsong, något som nu manifesterats i form av värvningen av Fabinho från Monaco. Brassen ansluter i sommar och är tänkt att stärka Liverpools mittfält. Möjligen innebär det här att någon av lagets offensiva stjärnspelare är på väg bort. Det är ingen hemlighet att Mohamed Salah har flörtat med bland andra Real Madrid sedan tidigare, även fall Bethard ger 1,05 gånger pengarna på att egyptiern blir kvar i Liverpool. Med tanke på att han nyligen förlängt sitt kontrakt blir Roberto Firmino med stor sannolikhet kvar i norra England.

Det är nu bestämt att den utlånade John Guidetti tar en permanent plats i Deportivo Alavés. Klubben skriver nu på sin officiella hemsida att svensken, som varit på lån från Celta Vigo under säsongen, kritat på ett kontrakt fram till 2022.  John Guidetti ser hoppfullt på framtiden i den nya klubben, som betalade 45 miljoner kronor för honom.

Borussia Dortmund förstärker sin offensiv med Marius Wolf som skrivit på ett femårskontrakt med klubben. Wolf, som tidigare spelade i Eintracht Frankfurt, går in med målsättningen att vinna titlar. Övergången tros gå på runt fem miljoner euro.

Efter månader av rykten är den holländske försvararen Stefan de Vrij nu klar för den italienska klubben Inter. Den 26-åriga försvararen skrev på ett kontrakt som varar fram till 2023 och lämnar därmed sin gamla klubb Lazio för rivalen. Under tiden i Lazio spelade de Vrij 118 matcher och gjorde tio mål.

Det står nu klart att Östersunds FK:s Sotirios Papagiannopoulus lämnar Östersund för FC Köpenhamn. Mittbacken som har hjälpt Östersund att skörda framgångar i både allsvenskan och ute i Europa är på väg till Köpenhamn för en läkarundersökning och kontraktsskrivning, men samtliga parter ska vara överens.

Roma har löst 21-åriga Ante Coric, som därmed lämnar Dinamo Zagreb. Den kroatiska mittfältaren har skrivit på ett kontrakt på fem år.

Rykten & spekulationer:

Efter Gareth Bales succé i Champions League-finalen har den walesiska ytteranfallaren hamnat i rampljuset hos många toppklubbar i Europa efter att också ha nämnt att han vill ha mer speltid än vad hans nuvarande klubb Real Madrid kan erbjuda. Manchester United tycks vara intresserade av Gareth Bale, men Real Madrids president Florentino Perez har satt priset på 150 miljoner euro vilket är långt ifrån Manchester Uniteds bud på 80 miljoner euro. Hos Bethard betalar spelet att Gareth Bale går till Manchester United inför nästa säsong 3,00 gånger pengarna.

José Mourinho letar efter förstärkningar till sitt miljardbygge och har fått upp ögonen för Portos Diogo Dalot. 19-åringen, som har kapacitet att spela både höger- och vänsterback, har en utköpsklausul på 20 miljoner euro.

Både Jimmy Durmaz och Ola Toivonen, som spelar för Toulouse i Ligue 1, sägs vara på väg bort från klubben. Duon har haft svårt att få speltid under säsongen. Det är nu fastställt att Toulouse stannar i högstadivisionen ännu ett år och klubben vill nu frigöra lönekostnader. Durmaz och Toivonen, som är uttagna till VM i sommar, har båda kopplats samman med allsvenska klubbar, bland annat Malmö FF. Durmaz kommenterar även att han har fått ett erbjudande från en klubb i Europa.

Det har ryktats om en eventuell flytt för David Alaba till Real Madrid från Bayern München. Detta dementeras dock av österrikaren. Samma flytt skulle kunna vara aktuell för David Alabas lagkamrat Robert Lewandowski, som enligt sin agent vill lämna klubben.

Marcus Antonsson i Leeds United tycks vara intresserad av att återvända till den allsvenska fotbollen. Malmö FF, som söker en ersättare för Markus Rosenberg efter säsongen, har visat intresse. Även Hammarby IF har hört av sig.