Transfernyheter 4:e juli

Officiella övergångar

Roma som har visat stor aktivitet de senaste veckorna i transferfönstret har nu värvat 29-åriga mittfältaren Javier Pastore. Argentinaren kommer från franska Paris Saint-Germain efter att ha gjort sju säsonger för Ligue 1-klubben. Pastore ska ha skrivit på ett femårskontrakt för Roma som har betalt 24 miljoner euro för övergången. Detta är inte första gången som Pastore spelar i Serie A som tidigare har spelat för Palermo 2009–2011.

Valencia säljer sin ytterback Joao Cancelo till Juventus efter att konkurrenterna Inter som tidigare lånade portugisen inte utnyttjade sin utköpsklausul. Cancelo kostade Juventus 40,4 miljoner euro då den skrev på ett femårskontrakt med honom.

Manchester Uniteds gamla anfallare Wayne Rooney återvände till sin moderklubb Everton FC men fick inte riktigt någon nytändning. Rooney kommer nu att pröva lyckan på andra sidan Atlanten för MLS-klubben D.C. United. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 3,5 år.

Den grekiska mittbacken Sokratis Papastathopoulos har efter fem säsonger i Borussia Dortmund-tröjan skrivit på ett kontrakt med Premier League-klubben Arsenal. 30-åringen hjälpte Milan att vinna Serie A 2010/11 och Dortmund säsongerna 2013/14 och 2015/16. Papastathopoulos övergångssumma är fortfarande okänd.

Både målvakten Pepe Reina och ytterbacken Ivan Strinic är båda på väg till Milan. Båda har tidigare spelat för den italienska konkurrenten Napoli men efter att deras kontrakt har löpt ut var de öppna för en övergång. Båda ansluter därför Milan via bosmankontrakt. Reinas kontrakt varar till 2020 medans Strinic avslutas 2021.

Alen Halilovic har även han skrivit på för Milan. Den före detta Barcelonatalangen lämnar tyska Hamburg för spel i Serie A. Halilovic har under sin tid i Hamburg även varit utlånad en vända till Las Palmas.

Yuri Berchiche har nu lämnat den franska storklubben Paris Saint-Germian för återvända till den spanska ligan. Det är Athletic Bilbao som har signerat den 28-åriga spanjoren på ett fyraårskontrakt. Berchiche har tidigare spelat Valladolid och Tottenham.

Rykten & spekulationer

Ett av de hetaste ryktena som florerar just nu handlar om Portugals VM-stjärna Cristiano Ronaldo. Forwarden som i skrivande stund ligger tvåa i skytteligan ska enligt visa källor ha ett muntligt avtal med den italienska storklubben Juventus. Inget är än så länge bekräftat men ytterligare uppgifter har läkts angående Ronaldos kontrakt som uppges ligga på 30 miljoner euro om året i totalt fyra år. Juventus bäste betalde spelare just nu, Gonzalo Higuain, tjänar jämförelsevis 7,5 miljoner euro om året.

Mycket pekar på Panajotis Dimiatridis återvänder från turkiska ligan till sin stockholmsklubb AIK. Han lämnade sin svenske klubb för spel i Genclerbiligi 2015 men kan nu vara redo att komma tillbaka igen. Mittfältaren kommer i så fall bilda mittfält med Sebastian Larsson som också värvades till AIK för inte så länge sedan.

Båda storklubbarna Barcelona och Manchester United är på jakt efter VM-aktuella Willian. Brasilianaren kommer inte släppas för under 80 miljoner euro enligt hans nuvarande klubb Chelsea. Den spanska tidningen Mundo Deportivo har skrivit att Willians intresse ligger i den spanska ligan. Det är dock ingen hemlighet att Jose Mourhinho gillar yttermittfältaren som han värvade till Chelsea och kommer ge rejäla pengar.

BETTA NU – KLICKA HÄR