Transfernyheter 11:e juli

Officiella övergångar

Sommarens kanske största övergång landas tidigt i årets transferfönster. Det står nu klart från både Real Madrid och Juventus att Cristiano Ronaldo kommer att lämna La liga för Serie A. Efter nio säsonger i storklubben lämnar 33-åringen Madrid och ”Los blancos”. Under sin tid i Real Madrid hann portugisen vinna allt som går att vinna för en spansk klubb. Det innefattar bland annat fyra Champions League-titlar och två ligavinster. Han lämnar för ett Juventus som har dominerat den italienska ligan de senaste åren för en summa på 100 miljoner euro. Hans kontrakt sträcker sig fram till 2022.

Paulinho lämnar FC Barcelona efter bara spelat ett år för klubben. Han återvänder till Kina och Guangzhou Evergrande på ett lån som kostar den kinesiska klubben 50 miljoner euro. Paulinho gjorde samma transfer fast i andra riktningen för summan 40 miljoner euro för endast ett år sen. I kontraktet finns även en köpoption vilket gör att efter ett år kan Guangzhou Evergrande välja att behålla den 29-åriga brasilianaren om de så vill. Barcelona värvar istället Paulinhos landsman Arthur från Gremio. Övergången som var väntad i ett senare transferfönster kom redan nu i sommar. 21-årige Arthur kostade den katalanska klubben 31 miljoner euro och hans kontrakt finns en utköpsklausul för 400 miljoner euro.

Paris Saint-Germain har varvat italienska landslagsmålvakten Gianluigi Buffon. 40-årigen har gjort hela 17 säsonger i Juventuströjan och har länge varit ansedd som en av världens bästa målvakter. Övergångssumman är fortfarande oklar men hans kontrakt sträcker sig i ett år med en option för ytterligare ett år. Han nämner själv att Paris Saint-Germains projekt och lagbygge var det enda som kunde locka honom från sitt hemland.

Det stod klart i förra veckan att Östersunds Ken Sema ska lämna allsvenskan. Succéyttern har spelat två säsonger för den svenska klubben och lämnar nu för Premier League och Watford FC. Det återstår än så länge vad övergångssumman för Ken Sema blir.

Malmö FF:s stora talang Mattias Svanberg är klar för den italienska klubben Bologna FC. Svanberg som har gått igenom Malmös ungdomsakademi och fostrats av klubben i fem år kostade Bologna 5 miljoner euro, vilket motsvarar ungefär 51 miljoner kronor.

Jack Wilshere som tidigare under transferfönstret lämnade Arsenal då hans kontrakt löpt nu kommer nu att spela för Premier League-konkurrenten West Ham. Den 26-åriga mittfältaren har signerat ett kontrakt som sträcker sig fram till 2021.

Uruguays unge mittfältare Lucas Torreira är nu klar för Arsenal. 22-åringen kommer från en imponerande insats i årets upplaga av VM i Ryssland. Torreria värvas från den italienska klubben UC Sampdoria men övergångssumman är fortfarande okänd.

Rykten & spekulationer

Vi kunde se att redan i juni var Premier League klubben Fulham intresserade av Ludvig Augustinsson. Den svenske vänsterbacken som för tillfället spelar i tyska Werder Bremen var en av de svenskar som imponerade mest genom hela VM. Den brittiska tidningen Bleacher Report skriver nu att en överskommelse närmar sig mellan klubbarna.

Augustinssons landslagskollega Oscar Hiljemark gjorde även han ett fint mästerskap nu i sommar. Det ryktas om att den Werder Bremen har lagt ett bud på Hiljemark på 7 miljoner euro. Mittfältaren spelar för närvarande i italienska Genoa.

BETTA NU – KLICKA HÄR