Transfernyheter 18:e juli

Transfernyheter

Officiella övergångar:

För elva år sedan blev Nani handplockad för spel Manchester United av Sir Alex Fergusson. Han återvänder tillbaka till klubben där hans karriär började, nämligen Sporting Lissabon. Den 31-åriga yttern lämnar från spanska klubben Valencia på ett bosmankontrakt som innefattar en vidareförsäljningsklausul på 40 procent för den spanska klubben. Nani har efter sin tid Manchester United även spelat för Lazio och Fenerbache där han i den sistnämnde hjälpte till att vinna den turkiska Superligan med åtta mål på 28 framträdanden.

I samband med att Nani anländer till Sporting Lissabon lämnar den landslagsaktuella William Caravalho som tog en självklar startplats i Portugals landslag i VM i Ryssland nu i sommar. 26-åriga Caravalho lämnar för spanska klubben Real Betis på ett kontrakt som stäcker sig fram till 2023.

Clement Lenglets fick se sitt Frankrike vinna VM-guld vid sidan av landslagstruppen i förmån för nya rivalen Raphael Varane som hör hemma i Real Madrid till vardags. Den 23-åriga Lenglets värvas av Barcelona från Sevilla för 35,9 miljoner euro. Fransmannen har skrivit på ett femårskontrakt för den katalanska storklubben och värderas högt av sitt nya lag. I kontraktet finns en utköpsklausul på 300 miljoner euro, ett ungefärligt värde på 3 miljarder kronor.

Liverpools tränare Jürgen Klopp hade under den matchtäta fjolårssäsongen svårt att rotera sina mittfältare. Liverpool tog sig hela vägen till en Champions League-final med storspelande yttern Mané och målsuccén Mohammed Salah. Nu värvar han schweiziska Xherdan Shaqiri från ligarivalen Stoke. 26-åriga Shaqiri kommer kunna ge andrum för Liverpools mittfältare med sina mångsidiga egenskaper som spelare. Han är en nyckelspelare i Schweiz offensiva spel, något vi kunde erfara under VM. Shaqiri har tidigare spelat i Bayern München innan han lämnade för Stoke. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig fram till 2023 med Liverpool.

Det händer saker London och i storklubben Chelsea. Roman Abramovich, ägaren av klubben är känd för sin otålighet när det kommer till tränare. Nu i veckan fick Antonio Conte kicken från klubben efter, i Chelseas mått mätt, man har presenterat dålig under säsong. Istället tar Maurizio Sarri över som manager. Den italienska tränaren är känd för sin offensiva fotboll och sitt sätt att ta en spelare till nästa nivå. Sarri var klar att lämna sin förra klubb Napoli redan i Maj.

Sarris första avtryck på Chelsea blir att han tar med sig sin före detta spelare från Napoli, Jorginho. Den 26-åriga mittfältaren har signerat ett kontrakt so sträcker sig fram till 2023. Jorginho har länge kopplats ihop med Manchester City men med Sarri i Chelsea kändes flytten naturlig för den italienska landslagsspelaren.

Marcus Antonsson återvänder till Allsvenskan efter tre säsongen i den engelska fotbollen. Den här gången blir det spel för Malmö FF. Antonsson har signerat ett kontrakt fram till 2021 med Malmö-klubben.

Det står nu klart att Manchester United släpper sin mångsidiga defensiva spelare Daley Blind. Mourinho har en förkärlek för större fysiska spelare i sitt försvar, något som Blind inte kvalar in till. Den 28-åriga holländaren återvänder till sin förra klubb Ajax.

Rykten & spekulationer

Den belgiske landslagsmålvakten Thibaut Courtois har starka kopplingar till Real Madrid och förväntas lämna i sommar. Detta bekräftas inte minst av Chelseas intresse i att hitta en ersättare till Courtois. London-klubben har visat intresse för sin gamla målvakt Petr Cech som för tillfället spelar i Arsenal. En annan är den danska succémålvakten Kasper Schmeichel som tillhör Leicester City för tillfället. Hur den nya coachen Sarri ställer sig till det hela återstår att se.

BETTA NU – KLICKA HÄR