Transfernyheter 18:e juli

Transfernyheter

Officiella övergångar:

Liverpool FC målvaktsfråga verkar nu vara löst till slut, till fördel för den svenska landslagsmålvakten Robin Olsen. Det är nämligen bekräftat att den Brasiliens målvakt, Alisson Becker, lämnar för just Liverpool FC. Prissumman för Becker låg på 62.5 miljoner euro, ett pris som kan komma att stiga på grund av åtskilliga bonusar. Hur lång tid 25-åriga Becker har skrivit på för Champions League-finalisterna är ännu inte klart, men Liverpools tränare Jürgen Klopp berättar att det rör sig om ett långtidskontrakt.

Som ersättare för Becker i Roma blir då svenske Robin Olsen. Olsen som storspelade i Ryssland i sommar under VM har haft ögonen på sig från många internationella klubbar. Olsen spelade tidigare i FC Köpenhamn och värvning från Roma är ett stort steg i svenskens karriär. Roma gjorde minst sagt en god affär med facit i hand efter målvaktsbytet. Man lyckades köpa loss Olsen från FC Köpenhamn för endast 8,5 miljoner euro.

Roma har även visat stort intresse för Beckers landsman Malcom, Bordeaux stjärnytter. Med tolv mål och sju assist på 35 matcher förstår man varför. Man kom till och med så långt att det enda som återstod var läkarundersökning och Malcoms personliga kontrakt. Då klev den katalanska giganten FC Barcelona in och Roma hade inte en chans mot storklubben. En dag senare bekräftade både Malcom och Barcelona att en övergång var klar. Prislappen hamnade på 41 miljoner euro för 21-åringen.

Everton värvar Richarlison från Premier League-konkurrenterna Watford. Den 21-åriga wingern har skrivit på ett kontrakt fram till 2023. Ännu är ingen prissumma för Richarlison offentlig men enligt brittisk media kan ha kostat upp till 50 miljoner euro.

Valencia har nu löst sitt högerbacksproblem med värvningen Cristiano Piccini från Sporting Lissabon. Den italienska 25-åringen kontrakt med Valencia sträcker sig fram till 2022 och med i kontraktet finns en utköpsklausul på 80 miljoner euro.

Den 31-åriga mittfältaren Joao Moutinho lämnar nu Monaco efter fem säsonger i den franska klubben. Moutinho som var aktuell nu senast i VM för Portugal har signerat ett tvåårskontrakt med den nyuppkomna Premier League-klubben Wolverhampton. Prislappen för portugisen är fortfarande okänd.

Danny Ward lämnar Liverpool för Leicester City. Den walesiska landslagsmålvakten har signerat ett fyraårskontrakt med den nya klubben. Ward ska enligt brittisk media ha kostat 12,5 miljoner pund.

Rykten & spekulationer

Landslagsaktuella Yerry Mina som representerade Colombia i somras ryktas iväg från Barcelona, detta efter endast sex månader i klubben. Franska Lyon har redan lagt ett bud på mittbacken på 30 miljoner euro men Barcelona förväntas kunna få mer för Mina. Manchester Untied och Everton säger sig båda vara intresserade och ett köpsug från Premier League trissar alltid upp priset. Ett möjligt orostecken för svenska Victor Nilsson Lindelöf vars senaste säsong i Manchester United har varit trevande.

Borussia Dortmund har bekräftat att André Schürrle flyger till London för att diskutera med annan klubb. Enligt den brittiska mediegiganten Sky Sports ska det vara just Fulham som tysken besökte. En läkarundersökning ska också vara bekräftad. Även Milan och Crystal Palace ska ha visat intresse för Schürrle.

BETTA NU – KLICKA HÄR