Transfernyheter 1:e augusti

Officiella övergångar

Kanada är inte känd för sin produktion av fotbollstalanger men fallet Alphonso Davies är undantaget som bekräftar regeln. Davies har jagats av brittiska storklubbar som Manchester United, Chelsea och Liverpool. Men den 17-årga kanadensaren kommer inte sätta sin fot på engelsk mark än, istället blir det Tyskland och Bayern München som blir hans nästa land och klubb. Davies är den bästa anfallstalangen som landet har producerat på lång tid och har fostrat i den MLS-klubben Vancouver Whitecaps. Davies anländer till Bundesliga i januari och hans kontrakt sträcker sig fram till 2023 med den Bayern München.

Pep Guardiola förstärker sitt mittfält med den franska talangen Claudio Gomes. Gomes som endast fyllt 18 år har under sin senaste tid fostrats i Paris Saint-Germain. Den spanska tränaren tror att den unga talangen kommer vara en stor del i hans lagbygge i Manchester City.

Guardiola förstärker även sitt försvar med Phillippe Sandler från holländske PEC Zwolle. Den 21-årige försvaren har tidigare spelat för Ajax.

Det som tidigare bara var spekulationer står nu klart. Andre Schürrle ansluter till Fulham nästkommande säsong på lån. Den tyska anfallaren som annars hör hemma i Borussia Dortmund söker speltid och Fulham var det mest spelorienterade laget bland de klubbar som sökt intresse för tysken. Den 27-åriga ytteranfallaren spelar för Fulham fram till sommaren 2020.

Att Ryssland imponerade starkt i VM har inte undgått någon. Stor förtjänst till att landslaget avancerade till en kvartsfinal var Alekdandr Golovin, den 22-åriga mittfältstalangen. Golovin som tidigare spelade i CSKA Moskva ansluter nu den Ligue 1-klubben AS Monaco på ett femårskontrakt. Monaco kom tvåa i fjolårets säsong, strax efter PSG.

Aleksandar Mitrovic var under säsongen 2017/18 utlånad till Fulham. Det står nu klart att Londonklubben köper loss anfallaren från hans tidigare klubb Newcastle. Fulham tog steget upp i Premier League denna säsongen, mycket tack vare den Mitrovic. 23-årige Mitrovic var också aktuell i VM senast då han representerade Serbien.

Rykten & spekulationer

PSG:s mittfältare, Adrien Rabiot, har ryktats till FC Barcelona under en längre tid. Spanska medier har till och med gått ut och sagt att övergången var klar. Nu uppger ESPN att Rabiot istället är nära en förlängning med den franska klubben samtidigt som Milans sportchef, Leonardo, anser att hans nya italienska klubb skulle vara utmärkt för fransmannen. Rabiot framtid är ovis, men han har endast ett år kvar på sitt på kontrakt en flytt för talangen i sommar är sannolik.

Roberto Martinez coachade sitt Belgien till en tredjeplats i 2018 upplaga av VM. Vid sin sida hade han den gamla franska anfallaren Thierry Henry för att hålla ett extra öga om offensiven. Det verkar nu som att Henry vill testa sina egna vingar. Egyptens landslag söker just nu en ny coach och både Egypten och Henry har visat intresse för en potentiell övergång.

José Mourinho ser ut att behöva släppa Antony Marital Manchester United i sommar. Mourinho utesluter att släppa fransmannen till någon ligakonkurrent. Nu har PSG visat intresse att ta hem Martial till Frankrike igen. Dock om PSG ska ha råd med Martial måste man släppa antingen Mbappé eller Neymar, något som helst vill undvika.

BETTA NU – KLICKA HÄR