Transfernyheter :e augusti

Officiella övergångar:

Den chilenska mittfältaren Arturo Vidal har efter tre säsongen i bundesliga valt att testa sina vingar i en liga och klubb. Den här gången åker Vidal söderut till spanska La Liga och FC Barcelona. Enligt spanska medier ska en övergång på 21 miljoner euro ha skett från hans förra klubb Bayern München till hans nya i Katalonien. FC Barcelona som sliter med ett smått generationsbyte på mittfältet ser Vidal som en övergång i hopp om att hitta en mer långsiktig ersättare för Iniesta. Arturo Vidal är 31 år gammal och har skrivit på ett treårskontrakt med FC Barcelona.

I och med den dåliga säsongen förra året fick Stoke City flytta ner en division till Championship. Man ses som favoriter till att vinna Championship, med detta sagt finns det en del felande länkar i truppen, bland annat försvaret. I premiärmatchen i Championship förlorade man mot Leeds Untied med 3–1. Nu står det klart att tränaren Gary Rowett tar in Evertons mittback Ashley Willams på lån som sträcker sig över säsongen. Williams är hungrig att bevisa sin kapacitet i Everton och ett år i Stoke blir ett utmärkt tillfälle. Han spelade tidigare, där han minst sagt utmärkte sig, i Swansea.

Mångas blickar i världen vänds just nu mot den italienska fotbollen. I och med Cristiano Ronaldos transfer till Serie A-mästarna Juventus har man fått ett starkare strålkastarljus över sig. I och med den affären har Juventus behövt ändra om en smula i sin trupp, bland andra ska Gonzalo Higuain bort från klubben. För tre säsongen sedan gjorde den argentinska anfallaren 36 mål på 35 matcher, ett fantastiskt målsnitt per match. Hans tid i Juventus har inte varit lika fruktsamt.

Higuain lånas ut till konkurrenterna AC Milan där han ingår i tremansaffärer. Higuain lånas först ut till AC Milan för 18 miljoner euro i ett år, i lånekontraktet ingår det dock en köpoption som gör att Milan kan köpa loss Higuain för 36 miljoner euro efter lånet avslutas. Samtidigt värvar Juventus mittbacken Leonardo Bonucci, 31 av Milan gentemot mittbacken Mattia Caldara, 24. Båda dessa kostar sammanlagt 35 miljoner så klubbarna har nöjt sig med en rak affär. Den yngre av dessa mittbackar har signerat ett femårskontrakt med Milan.

Juventus tappar ännu en spelare i veckan. Marko Pjaca också i bräschen för sina fina insatser från VM i Ryssland i sommar lämnar nu för Fiorentina. Pjaca fasas även han ut efter att Ronaldo ankommer till klubben. Affären fungerar på likande sätt som Higuains, ett säsongslån som Pjacas fall kostar Fiorentina 2 miljoner euro och sedan en köpoption på 20 miljoner euro. I Pjacas fall har även Juventus en köpoption.

Rykten & spekulationer

Saman Ghoddos har länge varit i ropet. Det har ryktats länge att Ghoddos är på väg till franska Amiens men det ryktet dementerade Daniel Klindberg igår. Men att stjärnanfallaren i Östersund är på väg bort är det inget tvivel om. De senaste ryktena berättar om hur nykomlingen i La Liga, SD Heusca jagar Ghoddos. I Östersund förra året gjorde han 13 assist och i mål under säsongen.

BETTA NU – KLICKA HÄR