Summering av januarifönstret 2019

Varje år bjuds vi på dramatiska och händelserika dagar under januarifönstret. Årets upplaga var inget undantag där en del klubbar i Europa förstärkte sina trupper, och där andra inte gjorde tillräckligt för att lyfta sin kvalitet inför de avslutande månaderna av säsongen.

I England var Chelsea den mest aktiva klubben där Christian Pulisic plockades in för en rekordsumma och där Gonzalo Higuain lånats in för att lösa anfallskrisen.

Kommer det lossna för Higuain på Stamford Bridge?

Det blev ingen drömstart för det argentinska förvärvet i 4-0-förlusten mot Bournemouth och efter matchen gick tränare Maurizio Sarri ut och öppet deklarerade att Higuain inte var i fysisk toppform.

Efter en svag höst i Milan är det nu tänkt att han ska ersätta Alvaro Morata (som flyttat till Atlétcio Madrid) men efter sina inledande 147 minuter i Chelsea har han sprungit offside mer än vad han har skjutit skott och letar fortfarande efter samarbetet med Eden Hazard, Willian, Pedro och Hudson-Odoi i anfallslinjen.

Chelseas stora mål under våren är att nå en topp 4-placering (1.66 i odds) som garanterar en plats i Champions League och i den jakten kommer ”El Pipita” spela en viktig roll för The Blues.

Kommer han kunna upprepa sin succé från Napoli-tiden där han smällde in 36 mål på 35 matcher under Sarris ledning?

Var Suarez verkligen vad Arsenal behövde?

Arsenals försvarssproblem går inte att blunda för och trots den ihåliga mittbacksuppsättningen har The Gunners snarare kopplats ihop med offensiva alternativ under januari månad.

Efter mycket spekulationer kunde de, på deadline day, tillslut presentera sin ända rekrytering under januarifönstret som är inlånade Denis Suarez från Barcelona.

Den kreativa mittfältaren känner Unai Emery sedan innan och var en viktig del av det Sevilla som vann Europa League 2014/15 under den spanska tränaren, men är Suarez fina teknik och egenskaper verkligen vad Arsenal behövde?

De skriker efter förbättringar i försvarsleden och med en skadedrabbad och inkonsekvent defensiv kan deras ambitioner att nå fjärdeplatsen (3.25 i odds) grusas av klubbens val att inte plocka in någon försvarare i januari.

Smarta värvningar, Bournemouth

Vi nämnde Bournemouth tack vare deras övertygande 4-0-seger mot Chelsea, men faktum är att de förtjänar ett omnämnande när vi summer det nyss avslutade transferfönstret. De har stått för smarta investeringar som förbättrar laget just nu och ökar intresset för framtiden.

Liverpool-lånet Nathaniel Clyne har redan gått in och gjort nytta (assist mot Chelsea) och den 14-faldiga landslagsmannen kan bli en stor tillgång för Eddie Howe under våren. För den unga duon Dominic Solanke och Chris Mepham kommer våren, med största sannolikhet, vara en anpassningsperiod men inför nästa säsong har The Cherries två talangfulla britter att få fart på.

Bournemouth ligger nu placerade på en tiondeplats och är värderade till 1.71 gånger pengarna till att sluta på den övre halvan. I helgen väntar Cardiff på bortamark där Bournemouth, med nytt självförtroende efter en svag period, finns till 2.35.

Rekordvärvning av Newcastle

Det tog 14 år, men nu har Mike Ashley slagit nytt transferrekord i klubben. På deadline day gjorde de klart med 24-åriga spelfördelaren Miguel Almiron från Atalanta United som kostar klubben 19 miljoner pund – tre miljoner pund dyrare än tidigare rekordhållaren Michael Owen.

Almiron, som varit en stjärna i MLS under två säsonger nu, förväntas bidra med den spetsen och offensiva kvaliteten som saknats, något som kan göra Magpies till ett mer slagkraftigt lag under våren.

De har dessutom lånat in vänsterbacken Antonio Barreca från Monaco och efter två raka raka segrar siktar Rafa Benitez nu på en plats på den övre halvan – ett spel ni hittar till 19.00 gånger pengarna.

PSG fick bara en mittfältare

PSG har varit på mittfältsjakt under hela januari och när vi nu summerar fönstret kan vi konstatera att den franska klubben inte riktigt fick in vad de sökte efter.

De slog visserligen Chelsea i kampen om ansedda Leandro Paredes som ansluter från Zenit St Petersburg, men när spelare som Thiago Mendes (Lille), Luciano Acosta (DC United) och Willian (Chelsea) kopplades ihop med klubben under fönstrets sista timmar kan vi ana en viss besvikelse hos Thomas Tuchel och kompani.

Efter Neymars tunga skadebesked (missar Champions League-mötena mot Manchester United) letade klubben efter en tillfällig ersättare till brassen, men när Willian alltså blev kvar på Stamford Bridge, försämrades PSG:s chanser att ta sig vidare från den kommande åttondelsfinalen.

Paris-klubbens stora mål den här säsongen är att vinna Champions League (8.00 i odds). Kommer de lyckas med det utan Neymar i de första matcherna och utan en till mittfältsvärvning i januari?

KLICKA HÄR