Saul ”Canelo” Alvarez – Gennedy ”Triple G” Golovkin

Lauantai 15. syyskuuta (Sunnuntai 16. suomen aikaa)
T-Mobile Areena, Las Vegas
WBA (Super), WBC ja IBO keskisarjan mestaruusottelu
Saul ”Canelo” Alvarez (49-2-1, 34KO) – Gennedy ”Triple G” Golovkin (39-1-0, 34KO)
Kertoimet: Alvarez 2.35 – 1.60 Golovkin

Nyt lauantaina mitellään yksi tämän vuoden odotetuimmista nyrkkeilyotteluista Las Vegasissa kun Saul ”Canelo” Alvarez ja Gennedy ”Triple G” Golovkin kohtaavat megaluokan uusintaottelussa. 36-Vuotias Kazakhstanilainen Golovkin puolustaa WBA (Super), WBC ja IBO keskisarjan titteliä 28-vuotiasta Meksikolaista Alvarezia vastaan.

Tämä on Alvarezin ja Golovkinin toinen kohtaaminen. Vuosi sitten heidän ottelunsa päättyi ristiriitaisesti tasapeliin. Monet näkivät että Gennady “Triple G” Golovkinin olisi kuulunut voittaa ottelu selvästi. Golovkinin puolustajat epäilivätkin että tuomari Adelaide Byrdin pistetaulukko olisi täytetty jo ennen ottelua. Hän antoi pisteest Canelolle 118-110 kun toinen tuomari antoi pisteet Golovkinille 113-115 ja kolmas 114-114. Byrdin taulukko erosi siis selkeästi kahden muun tuomarin pistelaskusta. Tämä ristiriitaisesti päättynyt tasapeli nosti heti halun uusintaottelulle.

Uusintaottelu piti järjestää alunperin 5. toukokuuta, 2018 mutta ottelu peruttiin kun Alvarez jäi kiinni kielletyn aineen käyttämisestä helmikuussa ja uudestaan maaliskuussa. Johtuen tästä ottelukiellosta, tämä kohtaaminen käydään vasta nyt. Ottelun siirto johti myös siihen että IBF otti Golovkinilta mestaruusvyön pois sillä hän ei puolustanut sitä tarpeeksi ajoissa. Golovkin olisi muuten voinut ”yhdistää kaikki tittelit” tässä ottelussa.

Golovkin ei ole vielä urallaan kärsinyt yhtään tappiota. Hän on nyrkkeillyt 38 ottelua joista 34 on päättynyt vastustajan tyrmäykseen. Hän tulee tähän otteluun vihaisena. Syynä siihen ei ole pelkästään se että hänen olisi pitänyt voittaa viimevuotinen ottelu. Triple G on ollut tämän 160lb divisioonan hallitseva voima viimeiset viisi vuotta. Hänellä on uskomaton voima kyynerpäistä nyrkkeihin, jota hän käyttää erittäin tehokkaasti. Vaikka hänen otteissaan näkyy brutaalisuutta niin hän aina osoittaa urheilijamaisuutta vastustajia kohtaan. Juuri tämän takia hän on vihainen.

Hänen vastustajansa Saul Alvarez on jäänyt kaksi kertaa kiinni Clenbuterol lääkkeen käytöstä. Kyseessä on kielletty steroidi aine joka kasvattaa lihaksia. Golovkin näki Alvarezissa neulan jälkiä jo ensimmäisessä ottelussa ja sanoi niistä komissiolle, mutta he eivät tehneet mitään ennen kuin nyt helmikuussa kun Alvarez jäi kiinni kahdesti.  Vaikka tämä oli jo Alvarezin toinen kerta, niin Nevadan State Athletic komissio asetti hänelle vain kuuden kuukauden kilpailukiellon. Tämän takia Golovkin, joka arvostaa urheilun puhtautta, on vihainen. Tämä kaikki kuitenkin vain motivoi häntä ja nyt on takaisin maksun aika.

Ennen ensimmäistä ottelua, Golovkinilla oli suuri arvostus Alvarezia kohtaan sillä meksikolainen ei ollut hävinnyt urallaan kuin yhden ottelun ja senkin vain suurta Floyd Mayweatheria vastaan. Näyttäisi kuitenkin siltä että “Canelo” ei ole oppinut virheistään sillä hän jatkaa työskentelemistä samojen ihmisten kanssa jotka aiheuttivat hänen ongelmansa alunpitäen. Tämän vuoksi Golovkin ei enää arvosta vastustajaansa enää. Hän kokee että Alvarez on osoittanut epäkunnioitusta nyrkkeilyä, katsojia ja omia fanejaan kohtaan.

Tästä ottelusta odotetaan erilaista ensimmäiseen verrattuna sillä nyt nyrkkeilijät tuntevat toisensa paremmin. Molemmilla on oma tyylinsä ja tästä ottelusta odotetaan agressiivista. Golovkinin mukaan hän on valmistatunut otteluun paremmin ja nyt Alvarez ei pysty juoksemaan Golovkinin ympärillä yhtä helposti enää. Tämänkin vuoksi tästä ottelusta tulee mielenkiintoisempi kun kaksi keskisarjan parasta pound-to-pound nyrkkeilijää kohtaavat. Molemmat ovat myös sanoneet että nyt he eivät tarvitse tuomareita vaan lupaavat tyrmätä vastustajansa ja tehdä sillä selväksi kumpi on maailman keskisarjan paras nyrkkeilijä.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ