NBA kausiennakko 2018-19

Pohjois-Amerikan koripallosarja NBA starttaa tänä viikonloppuna. Suomalaisittain sarjasta tekee mielenkiintoisen se miten kahdeksan kiloa painavempi Lauri Markkanen pärjää tällä kaudella. Pääseeko Chicago Bulls Markkasen johdolla Playoffeihin (Bulls pudotuspeleihin kertoimella 6.00)? Bulls otti viime kaudella 27 voittoa. Bulls näyttää tällä kaudella vahvemmalta joten BetHardin tarjoama Bulls ottaa yli 28.5 voittoa, kertoimella 1.71 näyttää hyvältä.

Kausi 2017-18

Kuten odotettua, Golden State Warriors voitti finaalissa LeBron Jamesin Cleveland Cavaliersin puhtaasti 4-0. Warriors ei dominoinut runkosarjassa sillä he jäivät Länsi konferenssissa toiseksi Houston Rocketsin jälkeen. Houstonilla oli oma mahdollisuutensa voittaa Warriors Konferenssifinaaleissa, mutta he hävisivät 4-3. Cleveland oli runkosarjassa vasta Idän konferenssin neljäs, mutta kun suosikit Toronto ja Boston epäonnistuivat pudotuspeleissä, niin Cleveland sai jälleen yrittää voittoa. Rankka konferenssifinaalisarja Bostonia vastaan vei kuitenkin mehut ja finaaleissa ei paukut enää riittäneet.

Tämä kausi 2018-19

Monta isoa pelaajakauppaa on kesän aikana nähty. LeBron James siirtyi LA Lakersiin. Dwight Howard siirtyi Washingtoniin. Kawhi Leonard ja DeMar DeRozan vaihtoivat seuroja. Leonard Torontoon ja DeRozan San Antonio Spursiin. Moni seura on tällä kaudella vahvempi kun taas toiset ovat heikompia. Yksi asia kuitenkaan ei ole muuttunut ja se on että Golden State Warriors on tälläkin kaudella se ylitsepääsemätön suosikki mestariksi.

Top-10 Voittajakertoimet ja Chicago Bulls:
Golden State Warriors 1.57
Boston Celtics 7.00
Houston Rockets 9.00
LA Lakers 10.00
Philadelphia 76ers 15.00
Toronto Raptors 17.00
Oklahoma City Thunder 34.00
Utah Jazz 51.00
San Antonio Spurs 67.00
Milwaukee Bucks 67.00
.
..
Chicago Bulls 401.00

Pieni joukkue-esittely Divisioonittain ja Divisioonan voittokertoimet

Atlantic Divisioona

Boston Celtics – Voittajakerroin 1.80

Bostonista löytyy runsaasti leveyttä. Heillä on joukkue jossa penkin kaikki pelaajat voisivat pelata avauksessa monessa muussa joukkueessa. Heiltä löytyy tähtipelaajia, luovia pelintekijöitä, hyviä heittäjiä, hyviä puolustajia ja paljon nuorta lahjakkuutta. Heillä on NBA:n paras takamies kaksikko Kyrie Irvingissä ja Terry Rozierissa. Heillä on runsaasti kolmenpisteen heittäjiä. Boston on Idän paras joukkue, jos parhaat pelaajat pysyvät terveenä. Irving on missannut 21 prosenttia runkosarjan otteluistaan loukkaantumisten takia. Hän ei ole myöskään ainoa loukkaantumisherkkä joukkueessa. Hyvä mahdollisuus finaaliin kuitenkin.

Toronto Raptors – Voittajakerroin 3.50

Torontolla on tällä kaudella heidän paras joukkueensa koskaan. He menettivät francise pelaaja DeRozanin, mutta hankkivat hänen tilalleen ehkä liigan parhaimman kahdensuunnan pelaajan Kawhi Leonardin. Joukkueella on leveyttä, kokoa ja hyviä heittäjiä. Selkeä playoff joukkue joka taistelee Bostonin kanssa idän runkosarjan voitosta.

Philadelphia 76ers – Voittajakerroin 3.50

Philadelphialla oli erinomainen viime kausi ja he haluavat jatkaa samanlaisesti. Ongelma on että joukkue ei ole vahvistunut. Heillä on erittäin hyvä aloitusviisikko, mutta heiltä puuttuu syvyyttä. Heillä ei ole myöskään kovinkaan montaa hyvää kolmen pisteen heittäjää. Playoffeihin he pääsevät varmasti, mutta he tuskin haastavat Bostonia tai Torontoa tällä kaudella.

NY Knicks – Voittajakerroin 34.00

Tämä on Knickseille taas jälleenrakennusvuosi, mutta nyt heillä on oikeasti sellainen asenne ja nuoria lupauksia että tulevaisuus kerrankin näyttää lupaavalta. Heillä on iso heikkous ja se on Porzingisin loukkaantuminen. Yksi NBA:n parhaimmista pelaajista voi huonoimmillaan olla koko kauden loukkaantuneena. Tämä antaa nuorille pelaajille mahdollisuuden kasvaa, mutta mitä luultavimmin tappioita tulee enemmän kuin voittoja.

Brooklyn Nets – Voittajakerroin 51.00

Brooklyn Nets on kärsinyt jo useamman kauden loukkaantumisista. Kesällä joukkueen johto siirsi heikoksi havaittuja veteraanipelaajia muualla ja hankkinut heidän tilalleen nuoria lupaavia pelaajia. Nyt he odottavat että yksi näistä nuorista tulisi huippupelaajaksi. Heillä on pieni mahdollisuus playoffeihin tällä kaudella, mutta tuskin kuitenkaan. Tulevaisus näyttää kuitenkin hyvältä Brooklynissa.

Central Divisioona

Milwaukee Bucks – Voittajakerroin 2.20

Milwaukee näyttää tällä kaudella hyvältä. Heillä uusi valmentaja Mike Budenholzerissa joka on erittäin arvostettu tässä liigassa. Ehkä hän saa nämä hyvät pelaajat pelaamaan hyvin Giannis Antetokounmpon takana. Playoffin toiselle kierrokselle heidän pitäisi päästä vähintään.

Indiana Pacers – Voittajakerroin 2.40

Indiana Pacersin kesä meni siirtojen osalta erittäin hyvin. He olivat viime kaudella idän viides ja nyt he ovat hankkineet lisää ei pelkästään leveyttä mutta laadukasta sellaista. Yksi sellainen on Tyreke Evans joka viime kaudella ampui runsaasti kolmosia Memphisille. Indianalla on vielä palkkakatossa hyvin rajaa joten he voivat vielä tehdä siirtoja ja haastaa tällä kaudella Toronton, Bostonin ja Philadelphian idän parhaimmista sijoista.

Detroit Pistons – Voittajakerroin 6.00

Detroit Pistonsilla on kaksi hyvää isoa miestä Andre Drummondissa ja Blake Griffinissä. Drummond on erittäin hyvä reboundeissa ja hänellä on kestävyyttä sillä hän on missannut vain seitsemän peliä viimeisen viiden kauden aikana. Griffin voi olla hyvä pelaaja jos hän pääsee tasolleen. Hänen lisäksi Detroitilla ei kuitenkaan ole muita yli 20 pisteen tekijöitä. Pistonsilla on ihan hyvä puolustus ja se voikin viedä heidät playoffeihn, mutta tuskin ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Cleveland Cavaliers – Voittajakerroin 17.00

Clevelandissa ovat muutosten tuulet puhaltaneet kun LeBron James lähti Los Angelesiin. Nyt heidän paras pelaajansa on Kevin Love, mutta hänkin on vanhempi. Heillä on muitakin kokeneita pelaajia mutta Lovea lukuunottamatta kukaan heistä ei ole pelannut 19 pisteen per peli keskiarvolla. Hyökkäys tulee siis kärsimään ja puolustus oli jo viime kaudella huono Jamesin kanssa. Kun James lähti viime kerralla Cavaliersista niin Cavs tippui parhaimmasta toiseksi huonommaksi yhden kauden aikana. Eivät he näin huonoja nyt ole, mutta tuskin playoffeihin pääsevät.

Chicago Bulls – Voittajakerroin 26.00

Lauri Markkasen Chicagolla on ihan ok nippu nuorta lahjakkuutta kasassa. Markkasen lisäksi LaVine ja Parker ovat hyviä pelaajia jo nyt.  Vahvempi Markkanen tulee olemaan tällä kaudella vieläkin parempi ja ottaa vieläkin isompaa roolia. Heillä on nopeita, atleettisia pelaajia jotka tekevät nopeita suunnanmuunnoksia. He ovat hyviä myös reboundeissa. Bullsin heikkous on kuitenkin puolustuksessa jossa joukkue tekee liikaa virheitä. He eivät ole kovinkaan organisoituja. Ehkä liikaa yksilöitä ja liian vähän joukkuepelaajia. Tuskin playoffeihin.

Northwest Divisioona

Oklahoma City Thunder – Voittajakerroin 3.00

Oklahomalla on erinomainen Russell Westbrook joukkueessa joka vie heidät pitkälle. Paul George jäi myös joukkueeseen joka tarkoittaa että alue puolustus on kunnossa Andre Robersonin kanssa. He lisäsivät hieman leveyttä joukkueeseen Dennis Schroederin ja Nerlens Noelin muodossa joka on hyvä asia sillä kun Westbrook on ollut penkillä niin joukkueen pelaaminen on romahtanut. Schroeder varmasti auttaa tässä. Oklahoman vahvuus on reboundeissa ja erityisesti hyökkäyspään reboundeissa missä he ovat liigan eliittiä. Joukkueessa ei ole kovinkaan montaa hyvää kolmen pisteen heittäjää ja pallon liikkuminen hitaissa hyökkäyksissä ei ole parasta. He pelaavat vahvassa konferenssissä jossa ei välttämättä päästä pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Utah Jazz – Voittajakerroin 3.25

Utah Jazzia arvostetaan paljon tällä kaudella. He voittivat viime kaudella 48 ottelua runkosarjassa ja he ovat pitäneet saman joukkueen täksi kaudeksi ja lisänneet siihen ensimmäisen kierroksen varauksensa Grayson Allenin. Länsi konferenssi on kuitenkin vahvempi tällä kaudella ja monet muutkin joukkueet ovat vahvistuneet joten saman voittomäärän saaminen voi olla vaikeampaa. Playoffeihin heidän pitäisi kuitenkin päästä.

Denver Nuggets – Voittajakerroin 5.00

Denverillä on runsaasti leveyttä laatupelaajissa He ovat kesän aikana siirtäneet pois veteraanipelaajia ja hankkineet tilalle useita nuoria lahjakkuuksia. Erityisesti hyökkäyspäässä Nikola Jokic on mielenkiintoinen pelaaja. Hieman lisää itsekkyyttä ja agressiivisuutta niin hänestä tulee vielä All-star pelaaja. Heillä on monta pelaajaa jotka voivat laittaa pallon pussiin, mutta joukkueen puolustus on lähes surkea. He olivat viime kaudella NBA:n surkein joukkue kolmen pisteen viivan puolustamisessa ja sijalla 26. kokonaispuolustuksessa. Hyökkäys voi viedä heidät playoffeihin, mutta tuskin ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Minnesota Timberwolves – Voittajakerroin 5.00

Minnesota on ehkä pieni kriisijoukkue tällä hetkellä kun NBA tähti Jimmy Butler pyysi siirtoa pois joukkueesta. Heillä on kuitenkin Karl-Anthony Towns joukkueessa ja heillä on myös jatkuvuutta kun joukkueen viisi eniten pelannutta pelaajaa viime kaudella jatkavat joukkueessa. He lisäsivät myös Anthony Tolliverin joukkueeseen joka varmasti lisää kolmen pisteen heittovoimaa. Butlerin ohella joukkuehenki rakoilee ja se voi viedä joukkueen ulos playoffeista.

Portland Trail Blazers – Voittajakerroin 6.50

Portland oli viime kaudella runkosarjassa yllätävän hyvä voittamalla 49 otteluaan. Sitäkin yllättävimmin he hävisivät playoffeissa kaikki neljä otteluaan New Orleansille. Portlandilla ei ole hirveästi rahaa tai lahjakkuuksia tehdä isoja siirtoja. He menettivät parhaimman rebound miehensä Ed Davisin ja häntä on vaikea korvata. Tästäkin huolimatta Portlandin vahvuus on puolustuksessa. He olivat viime kaudella liigan 8. paras puolustus. Koska länsi konferenssi on parantunut viime kaudesta niin on mahdollista että Portland tippuu playoffeista, mutta ovat he ennenkin yllättäneet koripallotietäjät.

Pacific Divisioona

Golden State Warriors – Voittajakerroin 1.05

Golden state on jälleen suurin voittajasuosikki. He ovat pitäneet saman ydinryhmän jo viisi vuotta putkeen ja vain useamman pelaajan loukkaantuminen isoksi osaksi kautta voi viedä heiltä mestaruuden. Joukkueen kaikki tähti pelaajat jatkavat ja he ovat lisänneet vielä enemmän leveyttä joukkueeseen kuten DeMarcus Cousinsin. Cousins on loukkaantuneena muutaman kuukauden mutta hän tulee olemaan erinomainen lisä playoffeihin kun hän palaa. Voittaa mestaruuden.

LA Lakers – Voittajakerroin 11.00

LA Lakers on huomattavasti parempi joukkue nyt kun Lebron James on mukana. Hänen ympärillään on runsaasti hyviä nuoria pelaajia jotka voivat tehdä tällä kaudella läpimurtonsa. He voivat myös käyttää näitä pelaajia pelinappuloina saadakseen vieläkin paremman joukkueen. Edelliskaudella Lakersin puolustus oli yksi liigan heikommista. Viime kaudella he paransivat selvästi liigan keskikastiin. Jos se paranee täksi kaudeksi entisestään niin Lakers voi mennä pitkälle. Joukkueelta ei kuitenkaan löydy montaa hyvää kolmenpisteen heittäjää. Joukkueesta löytyy nyt runsaasti värikkäitä pelaajia. Jos kemia toimii niin hyvä, mutta jos ei niin joukkuepeli kärsii. Playoffeihin kuitenkin.

LA Clippers – Voittajakerroin 34.00

Clippersillä on joukkueessa leveyttä mutta ei yhtään tähtipelaajaa. Joukkue osaa puolustaa, ottaa reboundeja ja heittää. Siihen heidän osaamisensa sitten loppuukin. Joukkueessa on runsaasti loukkaantumisherkkyyttä. Mahdolliset aloituskokoonpanon Bradley, Beverley ja Gallinari tulevat jokainen takaisin loukkaantumisista. Gallinari on missannut jo urallaan 40% runkosarjan otteluista. Tuskin etenee playoffeihin.

Phoenix Suns – Voittajakerroin 29.00

Phoenixilla on ihan ok hyökkäys Devin Bookerin johdolla. Tämä nuori pelaaja pystyy heittämään mistä tahansa ja tulee olemaan ihan All-star luokassa pisteiden tekijänä. Hänen ympärillään on runsaasti nuorta taitoa ja he lisäsivät kokemusta Trevor Arizan ja Ryan Andersonin muodossa. Puolustus on heillä kuitenkin heikko. Viime vuonna he olivat yksi liigan huonoimmista puolustusjoukkueista ja se tuskin muuttuu tälläkään kaudella. Ei asiaa playoffeihin.

Sacramento Kings – Voittajakerroin 51.00

Sacramento on yksi NBA:n nuorimmista joukkueista. Heillä on useampi erittäin lahjakas pelaaja ja he rakentavat tulevaisuutta varten. Joukkueelta ei odoteta pääsyä playoffeihin joten he voivat peluuttaa lahjakkuuksia ja katsoa ketä niistä on isojen sopimusten arvoinen. Taitoa on mutta ei kokemusta joten ei playoffeihin.

Southeast Divisioona

Charlotte Hornets – Voittajakerroin  15.00

Charlotte voitti viime kaudella 36 ottelua joka oli täsmälleen sama kuin sitä edellisellä kaudella. Joukkueella on vain yksi hyvä pelaaja, Kemba Walker ja heidän nuoret pelaajat eivät ole niin lahjakkaita kuin muissa joukkueissa. Viime kaudella heidän pick-and-roll peli oli liigan neljänneksi paras, mutta nyt Dwight Howard on siitä yhtälöstä poissa. Howardin lähteminen voi antaa pukuhuoneelle rauhan, mutta hyökkäyspäästä lähti pois ainoa asia joka siellä toimi. Charlottella voikin siis olla huonompi kausi kuin viimeksi.

Orlando Magic – Voittajakerroin 19.00

Tämä on Orlandolta taas jälleen rakentamisvuosi. He ovat yrittäneet Dwight Howardin lähdön jälkeen hakea hyviä nuoria pelaajia siinnä kuitenkaan onnistumatta. Tai ovat he onnistuneet, mutta he ovat sitten lähettäneet heidät pois kuten Victor Oladipon tapauksessa. Heillä on pari hyvää pelaajaa Aaron Gordonin ja Jonathan Isaacin muodossa, mutta heidän yhteispelistä riippuu miten hyvin Magic menestyy tällä kaudella. Ei kuitenkaan playoffeihin.

Atlanta Hawks – Voittajakerroin 34.00

Hawks oli vuosikymmenen ajan playoff tasoinen joukkue, mutta sitä viimeistä menestystä ei koskaan tullut. Viime kaudella he tekivät suuren jälleenrakennusprojektin joka ei kantanut hedelmää ainakaan ensimmäisen vuoden aikana sillä Atlanta sai vain 24 voittoa. Täksi kaudeksi he vaihtoivat valmentajaa ja heidän paras pistemiehensä Dennis Schroder lähti joten vaikea kausi voi olla tiedossa. Heillä on kuitenkin kelpo nuoria pelaajia yhdistettynä veteraaneihin joten ei aivan toivotonta, mutta ei playoffeihin kuitenkaan.

Washington Wizards – Voittajakerroin 1.60

Washingtonilla on yksi idän parhaimmista takamiehistä, John Wall. Heillä on hyviä heittäjiä kuten Bradley Beal ja Otto Porter. He myös lisäsivät Dwight Howardin joukkueeseen ja hänen pitäisi olla edeltäjäänsä Gortatia parempi. Näistäkin huolimatta Washington ei ole erinomainen oikein missään osa-alueella. Hyökkäys on aika ennustettavissa ja liike ei ole tarpeeksi hyvää parempiin joukkueisiin verrattuna. Heiltä puuttuu leveyttä ja Howard ei ole välttämättä se oikeantyyppinen pelaaja pukuhuoneessa. Voi kuitenkin edetä playoffeihin jos kaikki toimii.

Miami Heat – Voittajakerroin 2.60

Miami pelasi ihan kelpo viime kauden voittaen 44 peliä runkosarjassa, mutta tippuivat heti ensimmäisellä kierroksella playoffeista. Täksi kaudeksi heillä on periaatteessa täysin sama joukkue kuin viime kaudella. Nyt kuitenkin Lebron James vaihtoi länsi konferenssiin joten Miami voi jopa sijoittua paremmin tällä kaudella vaikka he eivät ole vahvistuneet yhtään. Playoff joukkue.

Southwest Divisioona

Houston Rockets – Voittajakerroin 1.18

Houston Rocketsin viime kausi oli lähes täysi menestys. He melkein tiputtivat Golden Staten jatkosta ja olisivat melko varmasti olleet mestari jos näin olisi käynyt. Täksi kaudeksi he pitivät kaikki tähtipelaajansa, mutta he ovat silti menettäneet tärkeitä palasia joukkueesta ja ei ole varma ovatko korvaukset tehneet joukkueesta oikeasti paremman vai huonomman. Divisioona voittaja, mutta silti Golden Statea perässä.

San Antonio Spurs – Voittajakerroin 8.00

Spurs on täynnä kokeneita pelaajia jotka osaavat pelata koripalloa. Joukkueeseen on lisätty DeMar DeRozan Torontosta jonka ansiosta keskivälin heittopeli on kunnossa. Torontosta tuli myös Jakob Poeltl jolta odotetaan läpimurto kautta tällä kaudella. Spurs on ollut erittäin hyvä puolustuksessa ja se tuskin muuttuu tälläkin kaudella. Joukkueessa on ollut kuitenkin runsaasti vaihtuvuutta ja heitä ei voi pitää enää mahdollisena menestyjänä. Heildän takamiehensä eivät ole samaa luokkaa kuin muilla konferenssin joukkueilla. Playoffeihin kuitenkin heidän pelinsä pitäisi riittää.

New Orleans Pelicans – Voittajakerroin 10.00

New Orleans on erittäin hyvä koripallojoukkue ja jos he pelaisivat idässä he olisivat kahden parhaan joukossa jatkuvasti. Viime kaudella runkosarjassa he olivat lännen kuudes ja tiputtivat Portlandin jatkosta ensimmäisellä kierroksella. Golden State oli kuitenkin liian vahva toisella kierroksella. Jos New Orleansin joukkue olisi pysynyt terveenä ja erityisesti DeMarcus Cousins niin mitä vain olisi voinut tapahtua. Nyt Cousins on Warriorsissa ja Rajon Rondo on myös lähtenyt. Tästäkin huolimatta he ovat pystyneet korvaamaan lähtijät ja joukkueen taso Anthony Davisin johdolla ei ole laskenut. Playoffeissa ehkä jopa toisella kierroksella. Ei kuitenkaan Golden Staten tai Houstonin luokkaa.

Dallas Mavericks – Voittajakerroin 29.00

Dallas näyttää tällä kaudella ehkä liigan mielenkiintoisimmalta joukkueelta. He haluavat jälleenrakentaa, mutta samalla he lisäävät “voita nyt” pelaajia joukkueeseen. He olivat kesällä erittäin aktiivisia ja tekivät kaksi loistokauppaa hankkimalla Luka Doncicin ja DeAndre Jordanin jo valmiiksi hyvää joukkueeseen. Dallas voi yltää tällä kaudella playoffeihin.

Memphis Grizzlies – Voittajakerroin 34.00

Memphisillä on hyviä pelaajia takalinjoilla kuiten Mike Conley ja Marc Gasol. Jos he molemmat pysyvät kunnossa ja kentällä niin Memphisillä mene hyvin. He ovat kuitenkin jo aika vanhoja ja he tuskin koko kautta pystyvät pelaamaan. Tämä onkin joukkueen heikkous. Näiden kahden muun pelaajan lisäksi heillä ei ole muita tähtipelaajia. Viime kaudella joukkueelta puuttui yritys ja ei hyökkäys ei toiminut. Uusi tappiokausi on enemmän kuin mahdollinen.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ