Khabib Nurmagomedov vs Conor McGregor

UFC 229 – 155lbs (70kg) Titteliottelu

Sunnuntai 7 lokakuuta klo 05.00 – T-Mobile Arena, Las Vegas
Conor “Notorious” McGregor (21-3) – Khabib “The Eagle” Nurmagomedov (26-0)
Kertoimet: 2.50 – 1.60

Suomen aikaa sunnuntai-aamuna käydään yksi MMA historian suurimmista otteluista kun Irlannin Conor McGregor ja Dagestanin Khabib Nurmagomedov iskevät yhteen. Conor McGregor on yksi UFC:n suurimmista tähdistä, mutta hän ei ole otellut oktagonissa pariin vuoteen ja lähtee otteluun haastajana puolustavaa mestaria Nurmagomedovia vastaan.

”Notorious” McGregor voitti 22 kuukautta sitten Eddie Alvarezin UFC 205 maailmanmestaruusottelussa ja hänestä tuli siihen aikaan ensimmäinen UFC ottelija joka oli mestari samaan aikaan kahdessa eri painoluokassa. Hän ei ole tämän jälkeen otellut UFC:ssä joka tarkoitti että häneltä vietiin tittelin. Tuon tittelin voitti itselleen ”The Eagle” Nurmagomedov kukistamalla UFC 223 ottelussa tuomareiden yksimielisellä päätöksellä Al Iaquintan.

Tämä ottelu ei ole vain kahden parhaimman UFC ottelijan kohtaaminen vaan se on myös kahden suuren vihamiehen välien selvittely. McGregor ja Nurmagomedov ovat kiistelleet jo vuosien ajan sosiaalisessa mediassa. Tunteet kuumenivat viime huhtikuussa kun Nurmagomedov ja hänen porukkansa tappelivat McGregorin hyvän ystävän ja harjoituskumppanin Artem Lobovin kanssa. Tämä tulistutti McGregorin totaalisesti ja hän lensi välittömästi atlantin yli ja hyökkäsi bussin kimppuun joka kuljetti Nurmagomedovia ja muita UFC taistelijoita. Silloin katutappelua ei syntynyt, mutta se lisää hirveästi kiinnostusta tätä matsia kohtaan.

Tässä ottelussa kohtaavat kaksi täysin erityyppistä ottelijaa. Kummallakin on oma erityisosaaminen. Nurmagomedov pyrkii saamaan vastustajan maahan ja hän on siellä erittäin hyvä painimaan tekemällä enemmän työtä kuin vastustajansa. Hän voittaa harvoin tyrmäyksillä vaan tuomariäänin tai sitten vastustajan luovuttamisella. Conor McGregor taas haluaa pitää vastustajan etäämmällä ja iskeä sieltä nopeasti ja lujaa. McGregorilla on todella hyvä ja voimakas vasuri jolla hän pyrkii lopettamaan ottelun tyrmäykseen nopeasti.

Ennakkoon tästä ottelusta ollaan ajateltu että McGregor voittaa joko nopealla tyrmäyksellä tai sitten Nurmagomedov saa McGregorin lattiaan ja väsyttää hänet pitkän kaavan mukaan. Khabib on Conoria pitempi, mutta Conorin kädet ulottuvat pidemmälle. Khabibilla on ollut aiemmissa otteluissaan ongelma jossa hän pitää päätään ylhäällä ja Conor pystyy käyttämään tätä mahdollisesti hyväkseen ja  tyrmäämään Dagestanilaisen. ”The Eaglen” pitää suojata päätään paremmin sillä muuten Conorin voima voi olla liikaa. Jos kuitenkin Khabib pääsee Conorin lähelle niin että hän pystyy käyttämään omaa vahvuuttaan, painimista. Joillain ottelijoilla on kova tahto pysyä ottelussa mukana vaikka he ottaisivatkin iskuja. Tämä tahto kuitenkin katoaa helpommin kun taistelija joutuu mattoon. Conorilla ei ole välttämättä mahdollisuutta taistella matossa pitkiä ajanjaksoja voittamatonta Dagenstanilaista vastaan. Jos näin käy niin Khabib tulee voittamaan tämän ottelun. 

Taistelijoiden vihanpidon lisäksi yksi isoimmista puheenaiheista on ollut “Oktagoni ruoste”. McGregor ei ole astunut kehään 22 kuukauteen (Jos Floyd Mayweather nyrkkeilyottelua ei lasketa mukaan) ja se voi vaikuttaa ottelijoihin eri tavoin. Monet ottelijat voivat olla “ruosteessa”. Joillekin kehään astuminen voi mennä hermoihin, toisille taas se on kuin toinen luonto. Nähtäväksi jää miten McGregor tähän suhtautuu. Fakta on kuitenkin se että tämä on yksi isoimmista Mixed Martial Arts otteluista koskaan.

Muita kertoimia tähän otteluun:

Yli/alle 2.5 erää?

– Yli 2.01 / Alle 1.69

Millä tavalla ottelu voitetaan?

–  Ottelija voittaa Tyrmäyksellä, Teknisellä tyrmäyksellä, diskauksella tai luovutuksella
Nurmagodemov 2.10 / McGregor 2.70
– Ottelija voittaa joko tuomaripäätöksellä tai teknisellä päätöksellä
Nurmagodemov 5.00 / McGregor 11.00
– Tasapeli: 67.00

Kumpi voittaa ja missä erässä?

– McGregor voittaa erässä 1 tai 2 – Kerroin 3.25
– Khabib Nurmagomedov voittaa erässä 1 tai 2 – Kerroin 3.70
– Khabib Nurmagomedov voittaa erässä 5 tai tuomaripäätöksellä – kerroin 4.00
– Khabib Nurmagomedov voittaa erässä 3 tai 4 – Kerroin 5.50
– Conor McGregor voittaa erässä 3 tai 4 – Kerroin 8.00
– Conor McGregor voittaa erässä 5 tai tuomaripäätöksellä – Kerroin 8.50

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ