NHL 9 lokakuuta

Anaheim Ducks – Detroit Red Wings

Kertoimet: 1.46 – 2.80

Anaheim Ducks on aloittanut kauden yllättävän hyvin sillä heillä on kahdesta avausottelustaan kaksi voittoa vaikka ovat pelanneet ilman tärkeää hyökkääjää Corey Perryä. He ottivat ensin pienen revanssin San Josesta voittaen heidät 5-2 ja tämän jälkeen he voittivat Antti Raannan Arizonan 1-0. Kummassakin ottelussa Anaheimin vastustajat voittivat laukauksest selvästi mutta Ankkojen maalivahti John Gibson seisoi päällään. Anaheimillä on loukkaantumisista johtuen runsaasti ensikertalaisia joten ei ole ihme että vastustaja vie laukaukset.

Detroit jatkaa Kalifornian kiertuettaan sillä he pelasivat viime yönä Los Angelesissa Kingsin vieraana ja hävisivät 4-2. Se oli autokaupungin ylpeydelle jo toinen tappio toisessa ottelussaan tällä kaudella sillä he hävisivät kauden avausottelunsa Columbus Blue Jacketsille 2-3. Detroit sai tuosta Columbus ottelusta yhden pisteen kiitos maalivahti Jimmy Howardin huippupelin sillä vastustaja voitti laukauksest selvästi. Tämä Kalifornian matkan back-to-back ottelut voivat olla vaikeita. Detroit luottaa nopeisiin pelaajiin joille tämän toinen ottelun vuorokauden sisään voi viedä hieman potkua pois. Viime kaudella Detroit hävisi tämän Anaheim vierasottelun 4-2.

Philadelphia Flyers – San Jose Sharks

Philadelphia aloitti kautensa hyvällä 5-2 voitolla viime kauden yllättäjästä Vegas Golden Knightseista. Joukkueen yli- sekä alivoimapeli toimi erittäin hyvin ja samalla Brian Elliott pelasi odottamattoman hyvän pelin maalissa. Tämä vire ei kuitenkaan kestänyt toisessa ottelussa jonka he hävisivät Coloradolle 5-2. Philadelphian puolustus teki ottelussa runsaasti virheitä ja Colorado pystyi käyttämään nopeuttaan hyväkseen hankkien voiton. He kokivat toisen iskun ottelussa kun James van Riemsdyk loukkaantui ja hänen osallistumisensa tähän peliin on epävarmaa.

Yksi kauden ennakkosuosikeista San Jose Sharks aloitti tappiolla Anaheim Ducksia vastaan. Kausi oli alkamassa kahdella tappiolla, mutta Sharks pystyi nousemaan tappioasemasta voittoon jatkoajan jälkeen Los Angelesia vastaan. Nämä aikaisemmat tulokset eivät kuitenkaan kerro kaikkea sillä San Jose voitti laukauksest selvästi molemmissa otteluissa ja paremmalla onnella he olisivat voittaneet ottelut selvästi. Samalla he kuitenkin menettivät Joe Thorntonin loukkaantuneiden listalle. Maanantaina San Jose kohtaa vielä New York Islandersin joten tämä on heille Back-to-back ottelu.

Winnipeg Jets – Los Angeles Kings

Winnipeg Jets pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella kotijäille sillä kaksi ensimmäistä ottelua pelattiin vieraissa Central Divisioonan vastustajia St. Louisia ja Dallasia vastaan. Tuloksena näistä olivat 5-1 voitto Bluesista ja 5-1 tappio Starsille. Patrik Laineen Winnipeg oli hieman onnekas avausottelussaan St. Louisia vastaan sillä he hävisivät laukaukset 42-25, mutta silloin puolustus ja Connor Hellebuyckin torjunnat auttoivat voittoon. Onni ei enää kestänyt Dallas ottelussa missä puolustuksen huono sijoittuminen ja huono alivoimapeli (3 päästettyä) ratkaisivat ottelun Dallasille. Kotona Winnipeg on kuitenkin erittäin hyvä. Viime kaudella he voittivat 32 ja hävisivät vain yhdeksän ottelua ja näistä kaksi jatkoajalla.

Los Angeles Kings on aloittanut oman kautensa jatkoaika tappiolla ja yhdellä voitolla joka tuli Maanantai yönä Detroit Red Wingsiä vastaan 4-2. Alku on kuitenkin huomattavasti parempi mitä kukaan olisi odottanut sillä Kings oli hävinnyt jokaisen harjoitusottelunsa ennen kauden alkua. Kingsillä on myös pari loukkaantumista joka vaikuttaa heidän pelaamiseen kun Dustin Brown ja Jonathan Quick ovat lasaretissä. Kings vielä etsii itseään ja Jets voi olla heille todella vaikea vastus. Viime kaudella Kings voitti kuitenkin yli 50% matkaotteluistaan (22-14-5).

Dallas Starts – Toronto Maple Leafs

Dallas Stars on aloittanut kauden suomalaisten pelaajien johdolla loistavasti. He voittivat ensin Arizonan 3-0 ja tämän jälkeen heti perään Patrik Laineen Winnipeg Jetsin 5-1. Dallas voitti molemmat ottelut ansaitusti. Dallasin joukkuepeli on ollut erinomaista mutta yli- ja alivoimapeli on toiminut myös. Dallas teki Winnipegiä vastaan kolme maalia ja he eivät ole alivoimapeleissä päästäneet vielä maaliakaan.

Toronto Maple Leafs lähti kauteen yhtenä suosikkina sen jälkeen kun he hankkivat kesällä John Tavaresin. Alkukausi on kuitenkin lähtenyt hieman yskähdellen käyntiin. Joukkue pelasi todella huonon pelin Montrealia vastaan mutta voittivat. He tämän jälkeen pelasivat erittäin hyvän pelin Ottawa Senatorsia vastaan mutta hävisivät. Erityisesti maalivahti Andersonilla oli huono ottelu. Toronto kohtasi tämän jälkeen Chicagon jonka he voittivat selvästi.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ