Kubrat Pulev v Hughie Fury 27 lokakuuta ennakko

Kubrat Pulev (25-1, 13 KO) vs Hughie Fury (21-1, 11 KO)
Kertoimet: Pulev 1.76 – 2.20 Fury

Armeec Arena, Sofia, Bulgaria

IBF Raskaan sarjan titteli eliminaattori ottelu

Kyseessä on eliminaattori ottelu jonka voittaja pääsee mahdollisesti haastamaan IBF Raskaan sarjan mestarin Anthony Joshuan. Pulev sai tämän ottelun oman kotiyleisönsä eteen, mutta se ja 9 kilogramman lisäpäino tuntuvat olevan ainoa etu 37-vuotiaalle Bulgarialaiselle. 24-vuotias Fury on selvästi nuorempi, energisempi, pitempi ja hän on hieman ulottuvampi.

Kubrat Pulev

Pituus: 194cm
Ulottovuus: 202cm

Kubrat Pulev on 37-vuotias Bulgarialainen nyrkkeilä joka piti Euroopan Raskaan sarjan mestaruustitteliä vuosien 2012-16 välillä ja hän on kerran otellut Maailmanmestaruus tittelistä Klitschkoa vastaan vuonna 2014. Amatöörinä hän voitti useita mitaleita kansainvälisistä turnauksista mukaanluettuna 2008 EM-kullan ja vuoden 2005 MM-pronssin. Matkalla MM-titteli otteluun hän voitti mm. Alexander Dimitrenkon,  Alexander Ustinovin ja Tony Thompsonin. Pulev kohtasi nämä kovat nyrkkeilijät elämänsä kunnossa. Klitschko tappion jälkeen, Pulev on voittanut viisi ottelua, mutta nämä ovat olleet varsin heppoisia vastustajia. Fury tuleekin olemaan Pulevin kovin vastus neljään vuoteen. Vaikka Pulevin ura on laskusuunnassa niin tämä on hänen viimeinen mahdollisuutensa näyttää että hän kuuluu maailman raskaansarjan eliittiin.

Pulev on koettanut löytää vastustajaa tähän eliminaattori otteluun jo vähän aikaa sillä Fury oli haastajien listalla vasta sijalla kolme kun molemmat Dillian Whyte ja Jarrell Miller kieltäytyivät ottelusta. Pulev on hävinnyt urallaan vasta yhden ottelun ja se tuli neljä vuotta sitten Wladimir Klitschkoa vastaan kun hän hävisi tyrmäyksellä viidennessä erässä. Hän on tämän jälkeen voittanut viisi keskinkertaista vastustajaansa joista tunnetuin on ehkä suomalaisillekin tuttu Dereck Chisora. Hän tulee tähän otteluun kuitenkin 1.5 vuoden tauolta sillä hän ei ole otellut sen jälkeen kun hän voitti puolikuntoisen Kevin Johnsonin viime vuoden huhtikuussa. Pulevin piti kohdata viime vuonna Anthony Joshua mutta viime hetken olkapäävamma esti ottelua tapahtumasta. Nyt olkapää on kuitenkin kunnossa ja Pulev on valmis taas titteliotteluun.

Hughie Fury

Pituus: 198cm
Ulottovuus: 203cm

Fury sukunimenä on tunnettu nyrkkeilymaailmassa ja Hughie onkin tunnetumman Tyson Furyn serkku. He ovatkin monasti sanoneet että he haluavat tulla uusiksi ”Klitschkoiksi” ja hallita yhdessä Raskasta sarjaa. Fury on 24-vuotias Englantilainen nyrkkeilijä joka on Britannian tämänhetkinen Raskaan sarjan mestari. Amatöörinä hän edusti Englantia nuorten MM-kisoissa voittaen kultamitalin Raskaassa sarjassa. Hänestä tuli siten ensimmäinen britti joka on näin tehnyt.

Hän on kärsinyt urallaan iho-ongelmasta joka johtaa väsymykseen ja vaikuttaa immuunisysteemiin veren kautta. Tämä on vaikuttanut hänen koko uransa ajan harjoitteluun, mutta nyt hän saa siihen hoitoa ja otteet ovat parantuneet.

Hughie Fury hävisi niukasti viime vuonna Joseph Barkerille WBO:n titteliottelussa, mutta otti tämän jälkeen helpon voiton Sam Sextonista ja samalla Britannian mestaruuden. Furya ei tunneta kovinkaan kovana lyöjänä, mutta juuri Sextonia vastaan hän viljeli runsaasti kovia lyöntejä. Niitä hän on juurikin harjoitellut. Fury lähtee tähän otteluun täynnä itseluottamusta ja hän on omassa mielessään kohtaamassa jo Anthony Joshuan. Pulev on Furylle vain välietappi saadakseen Joshua ottelun.

Vaikka Fury on hyvä ottelija niin se tappio Joseph Barkerille tiputti hänet IBF rankingissa hieman alaspäin. Hän sai onnekkaasti paikan tähän otteluun, mutta se ei tarkoita ettei hän ansaitsisi sitä. Fury lähtee Bulgariaan mielellään sillä tämä on mahdollisuus päästä Raskaan sarjan mestruusotteluun Joshuaa vastaan. Fury sanoi ”Kun pitää itseään parhaana niin sillä ei ole väliä missä ottelet. Tämän ei pitäisi vaikuttaa. Jos osaat nyrkkeilä ja pitää puoliasi niin silloin sinun pitää ottaa tämänlaiset ottelut.”

Ennustus:

Tämä ottelu menee mitä luultavimmin pitkän kaavan mukaan tuomarien päätökseen. Vaikka Pulevilla on kotiyleisön etu niin Fury liikkuvampana ottelijana voi saada enemmän pisteitä. Pulev ei ole otellut pitkään aikaan tämän tason nyrkkeilijää vastaan joten oma ennustus on Furyn voitto tuomariäänillä.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ