NHL-Ennakot 1-3 marraskuuta

Panthers vs Jets

Torstaina pelataan suomalaisittain kaikista mielenkiintoisin ottelu. Ei pelkästään sen takia että Floridan joukkueessa pelaa Aleksandr Barkov ja Winnipegissä Patrik Laine, mutta myös siksi että ottelu pelataan Helsingissä parhaimpaan katseluaikaan. Floridan kausi on alkanut pisteiden muodossa erittäin huonosti. He ovat idän konferenssissä kolmanneksi viimeisenä vain kahdella voitolla yhdeksästä ottelusta. Winnipeg on lännen kolmantena, mutta viimeiseen kolmeen otteluun on tullut kaksi tappiota ja molemmat Torontolle. Panthers ei ole pelannut otteluissaan huonosti sillä jokainen ottelu on ollut tasainen ja pienellä onnella heillä pitäisi olla vähintään neljä tai viisi voittoa. Kahdeksan heidän yhdeksästä kauden ottelustaan on päättynyt vain yhden maalin erolla. Maalienteko on ollut ongelma sillä Florida on onnistunut tekemään kolme tai useamman maalin vain kolmessa ottelussaan. Winnipeg on ollut hieman onnekas pelien osalta sillä heidän avauksen otteluistaan peräti seitsemän on ollut kotona Winnipegissä missä heillä on hyvä saldo. Viidestä vierasottelustaan he ovat voittaneet vain kaksi.  Pienenä yllätyksenä tähän kokeillaan Floridan Moneyline voittoa 2.20 kertoimella.

Yksi perjantai aamun mielenkiintoisimpia otteluita on St. Louisin ja Vegasin kohtaaminen jossa Blues hyökkääjä David Perron kohtaa ensimmäistä kertaa viime kauden joukkueensa Golden Knightsin. Perron palasi St. Louisiin jo kolmannen kerran ja allekirjoitti kesällä neljän vuoden sopimuksen. Hän oli yksi Golden Knightsin tärkeimpiä pelaajia viime kaudella antaen joukkueen suurimman määrän syöttöjä, 50. Vegas on kaivannut häntä tällä kaudella sillä he ovat tällä hetkellä pudotuspelien ulkopuolella viidellä voitolla ja kuudella tappiolla. Erityisesti maalinteon kanssa on ollut ongelmia sillä he ovat tehneet länsikonferenssissa toiseksi vähiten maaleja. St. Louis lähti kauteen suurin odotusten, mutta heidän kauden alkunsa on ollut Vegasiakin huonompi sillä he löytyvät länsi konferenssin toiseksi viimeisimmältä sijalta.  Viime otteluissa maalienteko on onnistunut Bluesilta hyvin sillä he ovat tehneet neljä tai useamman maalin neljässä viime ottelussaan. Näistä on tullut kuitenkin vain kaksi voittoa joten puolustuksen ja maalivahtipelin on parannuttava jos he aikovat pudotuspeleihin. Uskon kuitenkin että se parantuu tähän otteluun. Pelataan St. Louis Bluesin voittoa.

Perjantaina pelataan myös huippuottelu jossa Lännen suurin suosikki Nashville Predators kohtaa Idän ja koko NHL:n suurimman suosikin Tampa Bay Lightningin Floridassa. Molempien kaudet ovat alkaneet odotetusti sillä molemmat ovat liigan tilastoissa ihan kärjen mukana. Tampa Bay on aloittanut kauden seitsemällä voitolla ja kolmella tappiolla joista vain yksi oli huono ottelu (7-1 Arizonalle) ja sekin osui huonosti aikatauluun ja oli odotettu. Muuten he ovat voittaneet lähes millä tyylillä tahansa, mutta se mikä nousee erityisesti esiin on erittäin hyvä puolustus. Erityisesti alivoimapelin paraneminen viime kaudesta on ollut huomattavaa. Tämä tulee olemaan pitkässä sarjassa erittäin tärkeää. Vaikka he ovat ottaneet jo seitsemän voittoa niin he eivät ole vielä edes esittäneet parasta peliään. Juuri tämän takia tämä voi olla Nashvillelle todella vaikea ottelu. Viime kaudella Tampa voitti jokaisen kolmesta ottelustaan Nashvilleä vastaan. Tällä kaudella heillä on jo yksi voitto. Jatketaan Tampan voittokulkua ja pelataan kotijoukkuetta.

Lauantai-aamulla Carolina Hurricanesin Sebastian Aho koettaa jatkaa sarjan alusta jatkunutta 12 ottelun pisteputkeaan. Hän on tehnyt jokaisessa ottelussa vähintään yhden syöttöpisteen ja sillä hän jakaa NHL ennätyksen Wayne Gretzkyn ja Ken Linsemanin kanssa. Nyt Carolina kohtaa Antti Raannan Arizona Coyotesin joka on päässyt hurjaan iskuun. He ovat voittaneet jo neljä ottelua putkeen maalierolla 20 – 4. Tämän putken aikana on kaatunut jopa mestarisuosikki Tampa Bay 7-1 ja viimeksi Ottawa. Pelataan Arizonan kovempaa virettä eli kojoottien voittoa.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ