Van Gerwen hakee kolmatta mestaruuttaan Alexandra Palacesta

Dartsin parhaat ammattilaispelaajat kokoontuvat nyt juhlapyhien aikaan Lontoon Alexandra Palaceen kisaamaan Dartsin kaikista himoitummasta palkinnosta eliMaailmanmestaruudesta PDC World Darts Championshipistä.

Turnauksesta odotetaan tänä vuonna erittäin jännittävää sillä mahdollisia voittajia on useita, mutta silti vain yksi nimi nousee ylös turnauksen suurimpana suosikkina.

Hollantilainen Mestari valmis korjaamaan viimevuotisen erheensä

Michael van Gerwen on dominoinut Darts maailmaa viimeisen viiden vuoden ajan ja ehkä siksi onkin yllättävää että hän on tähän mennessä saavuttanut itselleen vain kaksi maailmanmestaruutta.

Nämä mestaruudet tulivat vuosina 2014 ja 2017 ja tämä kilpailu onkin ehkä se ainoa turnaus jota hän ei ole totaalisesti dominoinut sen jälkeen kun hän nousi Dartsin korkeimmalle huipulle. 

Viime vuonna hän tippui tämän kisan välierissä ja se oli Darts maailmassa hirveä shokki. Tämä kuitenkin osoitti että van Gerwen on voitettavissa ja myöskin että hän on vain ihminen. Nyt kuitenkin 29-vuotias hollantilainen on 2.50 kertoiminen suosikki ottamaan tämän Dartsin himoitumman pokaalin jälleen uudenvuodenpäivänä.

‘Mighty Mike’ ei ole ollut ihan niin vakuuttava tänä vuonna kuin aikaisempina vuosina, mutta hänellä on silti hallussaan Mastersin, Premier Leaguen ja World Grand Prix:n voittopokaalit tältä vuodelta kuten myös useamman muun pienemmän PDC kiertueen turnausvoitot.

Yhtenä suosikkina hänet arvottiin suoraan toiselle kierrokselle jossa MVG kohtaa joka Alan Tabernin tai Raymond Smithin. Näiden pelaajien ei uskota pystyvän tuottamaan ongelmia tämän hetken maailmanlistan ykköspelaajalle.

Skotti hakee kolmatta mestaruuttaan

Gary Andersonilla on myös kaksi Maailmanmestaruutta ansioluettelossaan ja jos maailmasta löytyy joku joka pystyy van Gerwenin haastamaan niin se on tämä 47-vuotias tämän hetken maailmanlistan neljäs.

Hän on ajoittain ollut täysin pitelemätön tänä vuonna voittaen World Matchplayn, UK Openin sekä Mestarien liigan. Hän on näiden lisäksi ollut Grand Slamin turnauksen finaalissa häviävänä osapuolena ja päässyt välieriin kolmessa muussa isossa televisioidussa kilpailussa.

Skotilla oli pahoja selkävaivoja jotka uhkasivat hänen kilpailujaan Premier Leaguessa aikaisemmin tänä vuonna, mutta hän on nyt päässyt niistä yli. Tämä vuosien 2015 ja 2016 maailmanmestari on pelannut tällä kaudella erittäin korkealla tasolla tasaisesti ja se tekee hänestä 4.30 kertoimisen kakkossuosikin ottamaan voiton Pohjois-Lontoossa.

Somersetissä nykyään asuva Anderson on ollut vähintään puolivälierissä jokaisessa televisioidussa turnauksessa tällä kaudella ja jos kaavion muut suosikit pitävät pintansa alkukierroksilla niin hän tulee kohtaamaan Daryl Gurneyn juuri kun kahdeksan pelaajaa on enää jäljellä. Ne jotka uskovat että Anderson pääsee puolivälieriin, mutta ei enää sen pidemmälle voivat pelata tätä vaihtoehtoa kertoimella 5.50.

Superchin on kilpailun musta hevonen

Daryl Gurney ei välttämättä pidä hänen lempinimestään, mutta yksi asia on varma ja se on että Pohjois-Irlantilainen osaa pelata dartsia. Gurney on otettava vakavasti myös maailman parhaiden joukossa ja hänen voitostaan tarjotaan erittäin maistuvaa 31.00 kerrointa.

Hän ponnahti Darts maailman tietoisuuteen voittamalla Grand Prix turnauksen vuonna 2017. Hän tuplasi isojen voittojensa määrän tänä vuonna voittamalla marraskuun Players Championshipin finaalissa juuri kisan suuren suosikin van Gerwenin.

Gurneylta ei ole koskaan puuttunut itseluottamusta ja kun tämä Derryn mies onnistui ratkaisemaan taulun ulkoisimman ringin ongelmansa, hän todisti pystyvänsä hallitsemaan paineet myös tämän urheilulajin kovimmalla huipulla.

Hän on aina pystynyt tekemään isoja pisteitä ja Gurney voi mennä tässä turnauksessa pitkällä jos hän pystyy osumaan tupliinsa hyvällä prosentilla. Joulukuun lopulla on siis mahdollisuus isoon kohtaamiseen Andersonia vastaan ja se on jokaiselle lajin fanille veden kielelle herauttava mahdollisuus.

Löytääkö entinen sähkömies virran uudestaan?

Rob Cross onnistui tekemään yhden suurimmista yllätyksistä Dartsin historiassa kun hän voitti viime vuonna mestaruuden ja samalla lopetti Phil Taylorin uran kaatamalla hänet finaalissa.

28-vuotias oli ollut ammattilainen vain hieman alle vuoden ennenkuin hän onnistui nappaamaan Dartsin halutuimman palkinnon.

Vaikka tämä oli uskomaton saavutus niin se samalla tarkoitti että tämän entisen sähkömiehen päänahka oli erittäin haluttua tavaraa. Hänellä onkin ollut runsaasti vaikeuksia pelata maailmanmestarilta odotetulla tasolla ja pelivire on heilahdellut hieman laidasta laitaan loppuvuoden aikana.

Kentistä kotoisin oleva Cross onnistui heikon alun jälkeen pääsemaan debyytissään Premier Leaguen välieriin. Tämän lisäksi hän on päässyt kolmasti isojen turnausten puolivälieriin, mutta aika näyttää onko hän niin hyvässä kunnossa että hän pystyisi tekemään onnistuneen mestaruuden puolustuksen näissä kisoissa.

Jos EM-kisojen puolivälieriä ei oteta huomioon niin, Cross ei ole onnistunut pääsemään toista kierrosta pidemmälle yhdessäkään televisioidussa isossa turnauksessa sitten toukokuun jälkeen ja se on huolestuttava tilasto kaikille jotka haluavat lyödä vetoa hänen mestaruutensa puolesta kertoimella 21.00.

Hän kohtaa turnauksen toisella kierroksella joka Hollannin Jeffrey de Zwaanin tai sitten Intian Nitin Kumarin. Ne jotka eivät luota yhtään Crossin taitoihin voivat lyödä vetoa hänen tippumisestaan ensimmäisessä ottelussaan kertoimella 3.75.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ