Vuoden 2019 Pegasus World Cupin ennakko

Acceleraten tavoite on lopettaa ura huipulla

Amerikka rakastaa yliampuvia ja isosti tehtyjä tapahtumia ja lauantain Pegasus World Cup Championship kutsukilpailu Gulfstream Parkissa tulee olemaan juurikin sellainen.

Tässä hevoskilpailussa jaetaan huimaava $16 miljoonan summa palkintorahoja ja kisan kohokohta on $9,000,000 dollarin Pegasus World Cup kutsukilpailu, joka on Pohjois-Amerikan rikkain laukkakisa.

Tähän Pegasus World Cupiin osallistuu 12 maailman parasta täysiveristä hevosta, mukaan lukien kaksi jotka kisaavat mahtavilla urillaan viimeistä kertaa.

Accelerate kiihdyttää vauhtiin viimeistä kertaa

Pääkisan suurin suosikki on 2.50 kertoiminen Accelerate jonka valmentaja on John Sadler ja ratsastaja Joel Rosario. Hevonen nähtiin viimeksi voittamassa Breeders´ Cup Classicin Chruchill Downsissa marraskuussa. Tämä oli hänen kuudes voittonsa seitsemästä kisasta vuonna 2018.

Ainoa hevonen joka voitti Acceleraten viime vuoden aikana oli City of Light, joka otti alussa johdon ja piti sen kisan loppuun asti voittaen Grade 2 Oaklawn Parkin tasoituskisan 1m1f matkalla. Kisan kärkipari voitti muut siinnä kisassa kymmenen hevosen mitalla.

Matka ja rata suosivat City of Lightia

Toinen hevonen jolle tämä kisa on uran viimeinen on City of Light. City of Light lopetti vuoden 2018 ottamalla Breeders´s Cupin mailin kisan voiton vakuuttavalla tyylillä ja nyt kun matkan pituus ja radan alusta suosii häntä niin monet uskovat että tämä Mike McCarthyn viisivuotias hevonen pystyy haastamaan suosikin 3.50 kertoimella Pegasus World Cupissa.

Vedonlyönnin kannalta nämä kaksi ovat selkeät suosikit vedonlyöjien mielissä. Tämän radan pinta sopii erityisesti City of Lightille sillä tällä radalla ja tällä matkalla hevosten nopeus vie heitä hieman pidemmälle kuin muilla radoilla.

Accelerate voitti City of Lightin viime kerralla Santa Anita Gold Cupissa jossa matkan pituus oli pidempi 1m2f joka suosi häntä. Nyt matka on 1m1f joka on sama kuin huhtikuussa jolloin City of Light voitti. Nyt kun radan nopeus vie hevosia hieman kauemmaksi niin se lyhentää radan matka-aikaa ja se sopii haastaja City of Lightille joka on nopeampi lyhyemmillä matkoilla. Accelerate on kuitenkin urallaan voittanut huomattavasti City of Lightia enemmän mukaanlukien vuonna 2017 hän voitti silloisen huippuhevosen Arrogaten TVG San Diegon Handicapissä. Tämä tekee hänestä kisan suosikin.

Yksi hevonen joka tulee varmasti saamaan vetoja kotiyleisöltä on Gunnevera kertoimella 8.50.

Gunnevera on ottanut neljä voittoa Gulfstream Parkissa aikaisemmin ja hän on vakuuttavalla urallaan ansainnut huomattavat $4 miljoonaa palkintorahoina. Hän hävisi Breeders´ Cupissa niukasti Acceleratelle marraskuussa ja hän oli myös toinen arvostetussa Woodward Stakesin kisassa.

Gunnevera sijoittui kolmanneksi viime vuoden Pegasus World Cupissa ja kysymys onkin, pystyykö hän kuromaan Acceleraten etumatkaa kiinni ja voittamaan uransa suurimman voiton “kotiradallaan”?

Kisan vitossuosikki 12.00 kertoimella on Chad Brownin valmentama Patternrecognition. Hän tulee tähän kisaan kolmen voiton sattelemana. Viime joulukuussa hän piti kovat True Timberin ja Sunny Ridgen takanaan Aqueductin kisassa voittaen $472,500. Hänen tähtensä on todellakin nousussa, mutta nyt vastus voi olla vielä hieman liian kova.

Todd Pletcherin valmentama Audible on kisan nelossuosikki kertoimella 11.00 ja mahdollinen ”musta” hevonen. Hän tuli viime vuoden Kentucky Derbyssä kolmanneksi, mutta silloin hän hyötyi aika paljon märästä radasta. Hänellä ei ole myöskään hyviä muistoja Gulfstreamin radalla sillä viime kuussa hän oli vedonvälittäjien suosikki täällä häviten selkeästi. Hän on kuitenkin vasta nelivuotinen hevonen joten aika on vielä hänen puolellaan.

Toinen nelivuotinen hevonen, Bravazo sekä Seeking The Soul, jota ohjastaa kokenut ratsastaja John Velazquez ovat myös mahdollisia yllättäjiä, mutta kisan muiden hevosten kertoimet ovat 41.00 tai sitä suurempia, joten heidän ei uskota nousevan voittotaisteluun.

KLIKKAA TÄSTÄ