Lewis Ritson v Paul Hyland Jr

Perjantai 16. kesäkuuta
Newcastle Metro Arena
Ison-Britannian nyrkkeilyn Kevyensarjan titteliottelu
Lewis Ritson (15-0-0 9KO) – Paul Hyland Jr (18-0-0 7KO)
Kertoimet: Ritson 1.10 – Hyland Jr 6.35

Belfastin Paul Hyland Jr haastaa nykyisen mestarin, Newcastlen Lewis Ritsonin, Ison-Britannian kevyensarjan titteliottelussa lauantai-illalla Ritsonin kotiluolassa,Newcastlessa. Kyseessä on kahden tappiottoman miehen kohtaaminen jonka takia ottelu onkin nimetty osuvasti ”Battle of the Unbeaten”.

Tämä on Ritsonille pakollinen tittelin puolustamisottelu. Ottelussa ei ole panoksena pelkästään Ison-Britannian titteliä, mutta myös sijoitus Maailman listoissa kymmenen parhaan joukkoon. Tämä antaisi mahdollisuuden maailmanluokan otteluun seuraavaksi matkalla Maailmanmestaruustitteli otteluun.

Ritson voitti itselleen tittelin viime vuoden heinäkuussa teknisellä tyrmäyksellä seitsemännessä erässä Robbie Barrettia vastaan. Monet ihmettelivät kuinka ylivoimainen Ritson oli tässä ottelussa silloista mestaria Barrettia vastaan. Hän esitti erittäin järkevää taistelua ja ylävartalon liikkumista millä hän väisti Barrettin hyökkäykset ennen kuin iski hänet kanveesiin. Tämän jälkeen Ritson on puolustanut titteliään onnistuneesti kahdesti. Hän voitti Joe Murrayn ensimmäisessä erässä vahvoilla vartaloiskuilla ja viimeksi Scott Cardlen toisessa erässä. Cardle tuli kovaa ensimmäiseen erään ja onnistui saamaan muutaman kovan iskun Ritsoniin, mutta tätä ei jatkunut kauaa sillä Ritson tyrmäsi hänet seuraavassa erässä. Ritson on nyt tyrmännyt vastustajansa kuusi kertaa putkeen.

Paul Hyland Jr hankki itselleen IBF Euroopan kevyensarjan tittelin vuosi sitten ensimmäisen erän mahtavalla tyrmäyksellä Adam Dingsdalea vastaan (16-3-1). Tämän jälkeen hän puolusti titteliään onnistuneesti Dublinin Stephen Ormondia vastaan (24-4). Kyseessä oli kiistelty voitto sillä monet uskoivat Ormondin tehneen riittävästi myöhemmissä erissä voittaakseen ottelun. Hyland Jr kuitenkin tiputti Ormondin kanveesiin kerran kolmannessa erässä ja se riitti antamaan hänelle voiton tuomariääniin 2-1 (114-113, 117-110, 112-115).

Ritson on erittäin päättäväinen ja kevyeensarjaan erittäin voimas nyrkkeilijä. Hän on ollut erittäin hyvä viimeaikaisissa otteluissaan ja hän pääsee puolustamaan titteliään kotiyleisön eteen.

Hyland Jr voi kuitenkin tulla tähän otteluun hyvällä itseluottamuksella. Hän näki mitä virheitä Cardle teki omassa ottelussaan Ritsonia vastaan ja hän uskoo olevansa paremmin valmistautunut rankaisemaan Ritsonia tämän puolustusvirheistään.

Molemmat nyrkkeilijät ovat hyviä antamaan iskuja vastustajalle, mutta Ritsonin voima ja kotietu voi kääntää tämän ottelun hänelle.