Martin Murray vs Roberto Garcia

Lauantai 23. kesäkuuta
Lontoo O2 Arena
WBC keskisarjan”Hopea” vyön mestaruusottelu
Martin Murray (36-4-1, 17KO) – Roberto Garcia (41-2, 24KO)
Kertoimet: Murray 1.14 – 5.30 Garcia

Jos kaikki olisi mennyt niin kuin piti niin 35-vuotias Martin Murray ottelisi tänään viidettä kertaa urallaan MM-tittelistä Billy Joe Saundersia vastaan, mutta Saunders joutui jättämään ottelun väliin jo toista kertaa putkeen loukkaantumisen takia. Tämän loukkaantumisen takia kokenut kehäkettu joutuu tyytymään taisteluun WBC:n keskisarjan ”Hopea” Vyön tittelistä Meksikolaista Roberto ”La Amenaza” Garciaa vastaan lauantai-iltana.

Murrayta ollaan verrattu uransa aikana kovasti entiseen raskaansarjan mestariin Frank Brunoon, joka voitti MM-tittelin vasta neljännellä yrittämällä. Murraylla ei ole kovinkaan hohtoinen portfolio. Hän on otellut 41 kertaa 12 vuotisella ammattilaisurallaan ja poistunut häviäjänä kehästä neljä kertaa. Hän on yksi harvoista nyrkkeilijöistä jotka kieltäytyvät hyväksymästä että MM-titteli ottelut ovat vain kerran elämässä tilaisuuksia. Murray on kuin taistelija urheilun menneiseltä ajalta, jossa arvostettiin kärsivällisyyttä, kykyä päästä yli tappioista ja sisua olla lopettamatta taistelua.

St. Helensistä kotoisin oleva Murray hävisi viime vuonna kaksi ottelua kun hän yritti epäonnistuneesti ylemmässä keskisarjassa häviten George Grovesille ja Arthur Abrahamille. Hän tuli takaisin keskisarjaan ja otti voitot viimeksi Gabe Rosadosta ja Arman Torosyanista. Ennen näitä kahta voitto-ottelua, Murray oli viimeksi nyrkkeillyt keskisarjassa vuonna 2015 jolloin hän hävisi Gennady Golovkinille. Murray pitää itseään ainakin tason parempana kuin hänen vastustajaansa Roberto Garcia. Tämä voi myös pitää paikkansa.

38-Vuotiaalla Garcialla on ihan kelpo CV paperilla, mutta hänen tähän mennessä uran suurin ottelu on jo vuodelta 2010 jolloin hän hävisi Antonio Margaritolle tuomaripäätoksellä 10-eräisen ottelun jälkeen. Margarito otteli ja hävisi Manny Pacquiaolle vain kuusi kuukautta Garcia voiton jälkeen.

Garcia on viimeksi ollut kehässä viime vuoden elokuussa jolloin hän voitti Julio Cesar Chavezin pojan, Omarin, saadakseen WBC liiton ”Hopea” vyön. Garcia oli siinnä ottelussa kuten tässäkin selkeä altavastaaja. ”La Amenaza” sai vain 28 päivää aikaa valmistautua siihen otteluun ja hän joutui taistelemaan kaikkia vastaan kuten tuomareita, yleisöä jne. Garcia voitti ottelun kuitenkin selkeästi yksimielisellä päätöksellä.

Garcia on oikeakätinen nyrkkeilijä joka haluaa olla lähellä vastustajaa. Hänen tyylinsä on täysin erilainen kuin Billy Joe Saundersilla joten tästä ottelusta tulee mielenkiintoinen Murraylle.