Oleksandr Usyk vs Tony Bellew

Oleksandr Usyk vs Tony Bellew
Alempi Raskassarja Mestaruusottelu (90.72kg)
Usyk 1.13 – 5.45 Bellew

Tämä on yksi tämän vuoden isoimpia nyrkkeilytapahtumia kun alemman raskaansarjan kiistaton mestari Oleksandr Usyk pistää jokaisen mestaruusvyönsä likoon tässä ottelussa.

Usykista tuli tänä vuonna kiistaton alemman raskaansarjan mestari sitten Evander Holyfieldin kun hän voitti jokaisen nyrkkeilyliiton mestaruusvyön ottamalla voitot kovista nyrkkeilijöistä kuten Marco Huckista, Maris Briedisistä sekä Murat Gassieviesta. Tämä vain lisäsi hänen mainettaan yhtenä parhaimmista nyrkkeilijöistä ”Pound for Pound”. Tämä maine sai alkunsa amatöörinä kun Usyk voitti Lontoon olympiakisoissa vuonna 2012 olympiakullaan. Hän tämän jälkeen siirtyi ammattilaiseksi jossa on voittanut jokaisen 15 ottelustaan. Usyk on tällä hetkellä 31 vuotias ja hän hamuaa ottelua raskaansarjan mestaria Anthony Joshuaa vastaan. Hän on etsinyt ottelua joka antaisi hänelle nopeimman mahdollisuuden tähän ja Tony Bellew on juuri se oikea vastus.

Viisi vuotta sitten Livepoolista kotoisin oleva Bellew kärsi pahan tappion raskaassa keskisarjassa Adonis Stevensonille. Hän vaihtoi tämän jälkeen hieman raskaampaan painosarjaan ja tämä on auttanut hänet saamaan uransa uudelle raiteelle. Bellewn ei tarvitse enää laihduttaa ennen otteluita päästäkseen painorajaan ja se on ollut iso tekijä. Hän oli ehtinyt ottaa kuusi voittoa putkeen ennenkuin hän voitti WBC mestaruusvyön voittamalla Ilunga Makubun kolmessa erässä. Hän puolusti titteliään kerran onnistuneesti ennenkuin hän jälleen nosti painoluokkaa ja otteli raskaassa sarjassa David Hayeta vastaan. Kovinkaan moni ei uskonut että kevyempi Bellew olisi pystynyt voittoon, mutta niin vain hän voitti ensin 11. erässä ja tämän jälkeen uusintaottelussa jo 5. erässä. Bellew pystyi nostamaan uransa uuteen nousuun ja 35 vuoden iässä hän ajatteli lopettamista, mutta sitten tuli Usyk ja mieli teki jälleen kehään.

Usyk on jaloistaan nopea ja hänen ylävartalonsa liikkuminen on loistavalla tasolla. Hänellä on erinomaiset iskukombinaatiot jotka pystyvät heikentämään ketä tahansa vastustajaa. Häneen ei ole mahdoton osua, mutta hän pystyy erinomaisesta määrittämään etäisyyttä ja vaihtamaan tahtia heti kun hän huomaa jos vastustaja osoittaa vaarallisuutta. Usyk on parhaimmillaan juuri niissä tilanteissa jossa vastustaja antaa omia iskujaan. Hänen nopeat liikkeensä ja ylävartalon liikkuvuus mahdollistavat hyvät omat lyöntikombinaatiot näissä tilanteissa kun vastustaja on lähellä.

Tony Bellew ei ole niin hienostunut nyrkkeilijä, mutta hänellä on erittäin hyvä lyöntiarsenaali joka voi antaa hänelle voiton. Usyk on vasenkätinen nyrkkeilijä joka sopii Bellewelle jonka oma vasen koukku on yksi divisioonan vaarallisimmista ja voi hyvinkin löytää kohteeseen tässä ottelussa. Bellew ei ole liikkeissään niin nopea, mutta hänen pitää pystyä jatkuvasti rikkomaan Usykin rytmiä sillä ollessaan mukavuusalueellaan, Usykia on todella vaikea voittaa.

Bellew on tässä ottelussa altavastaaja ja se yleensä sopii hänellä, mutta Usyk on nuorempi, liikkuvampi ja Bellewn täytyy pudottaa omaa painoaan tähän otteluun ja se ei ole aikaisemmin hänelle sopinut. Bellew on kova nyrkkeilijä ja hänet tuskin tyrmätään joten paras veto tähän on ehkä Usykin pistevoitto.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ