The Bronze Bomber kohtaa ”ison ja lihavan Englantilaisen idiootin.” (Wilder – Fury ennakko)

WBC-liiton Raskaansarjan mestaruusottelu
Deontay (Then Bronze Bomber) Wilder – Tyson (The Gypsy King) Fury

Kertoimet: 1.55 – 2.70
Staples Center, Los Angeles

Kaksi raskaansarjan tappiotonta ottelijaa kohtaavat 2. Joulukuuta aamulla Suomen aikaa Los Angelesissa. WBC liiton Raskaansarjan puolustava mestari Deontay Wilder kohtaa entisen maailmanmestarin Tyson Furyn.

Deontay Wilder otti WBC tittelin haltuunsa vuonna 2015 ja hänestä tuli silloin ensimmäinen Amerikkalainen Raskaansarjan tittelin haltija lähes vuosikymmeneen. Hän on tämän jälkeen hallinnut tätä divisioonaa voittaen jokaiset 40 otteluaan tähän mennessä, joista 39 on tullut tyrmäyksellä.

30-Vuotias Tyson Fury voitti altavastaajana Wladimir Klitschkon vuonna 2015 ja otti silloin haltuunsa kolmen eri liiton mestaruusvyöt. Se oli hänen uransa paras esitys ja hän on vieläkin tappioton 27 voitolla. Vuosi tuon mahtavan ottelun jälkeen kuitenkin hän menetti nyrkkeilijälisenssinsä ja joutui ottelukieltoon 32 kuukaudeksi johtuen doping ja terveystutkimuksista. Ottelukiellon loppumisen jälkeen hän on voittanut helposti heikommat Sefer Seferin ja Francesco Pianetan. Hän ehdottomasti halusi tämän ottelun ja onkin sanonut että hän onnistui huijaamaan Wilderin kohtaamaan ”ison ja lihavan Englantilaisen idiootin.”. Monet pitävät että Fury on tullut takaisin vain rahan takia, mutta Fury on sanonut että raha ei kiinnosta häntä yhtään ja että hän antaa ottelusta saamat miljoonat köyhille ja rakentaa asuntoja kodittomille.

Wilderin piti alunperin kohdata Anthony Joshuan, mutta Joshua oli pakotettu ensin puolustamaan WBA liiton titteliään Alexander Povetkiniä vastaan. Tämä avaa kuitenkin nyt mahdollisuuden tämän ottelun voittajalle kohdata hänet seuraavassa ottelussaan. Varsinkin britit haluaisivat Joshua vs Fury ottelun, mutta helppoa tämä ei tule ”Gypsy Kingille” olemaan kovaa Amerikkalaista vastaan.

Fury on Wilderia 10 senttiä pidempi ja hänellä on myös pidempi ulottuvuus. Hän saapuu myös tähän otteluun yli 10 kiloa painavempana. Hän tulee käyttämään näitä fyysisiä apuja pitämään vastustajansa kauempana ja näin estämään Wilderin kovat lyönnit. Wilderia on kuitenkin vaikea pitää kauempana sillä hän on tyrmännyt 34 vastustajaansa ennen kahdeksatta erää. Suurin osa kuitenkin näistä ottelijoista on ollut Furya selvästi lyhyempiä.

Kahdeksassa edellisessä ottelussaan, Wilder on kuitenkin kuudesti joutunut ottelemaan yli seitsemännen erän. Tämä kertoo siitä että mitä parempia vastustajia hän kohtaa niin sitä vaikeammaksi heidän tyrmääminen aikaisemmin tulee. Fury tulee olemaan ottelijoista se tyytyväisempi osapuoli mitä kauemmin tämä ottelu kestää. Wilderilla on uskomaton voima nyrkeissään ja Furyn täytyy onnistua väistämään hänen iskunsa. Fury on kuitenkin ottelijoista parempi nyrkkeilijä joten jos tämä ottelu menee pistelaskuun niin hän on lähempänä voittoa. Furyn täytyy kuitenkin pelätä että Wilder hyötyy kotiedustaan ja se on aina riski että tuomarit vetävät kotiinpäin.

Wilder on vain kerran otellut kaikki 12 erää ja sama voi jatkua tässä sillä 32 kuukauden tauko ottelemisesta ja sen jälkeen pari helppoa voittoa ovat tuskin tehneet Furystä kestävää. Pelataan tähän että ottelu loppuu ennen kuin 12 erää on täynnä kertoimella 1.74.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ