Koko ei ole ongelma Canelolle – Nyrkkeily ennakko

Saul ‘Canelo’ Alvarez ottelee ensimmäistä kertaa super-keskisarjan korkeammassa painoluokassa lauantaina kun hän kohtaa WBA-liiton “normaalin” mestarin Rocky Fieldingin. Alvarez on voittanut tittelin jo kahdessa eri painoluokassa ja on niukka suosikki ottamaan mestaruuden myös tässäkin korkeammassa painoluokassa.

Meksikolainen (50-1-2, 34 KO:a) on 1.06 kertoiminen suosikki ottaakseen uransa 51. voiton New Yorkin Madison Square Gardenissa Fieldingiä (10.00 kerroin) vastaan todistaakseen että hän pystyy pärjäämään tässäkin luokassa.

Canelo voitti Gennady Golovkinin viime kerralla, vaikkakin hieman kiistanalaisissa olosuhteissa, nyrkkeilijöiden uusintaottelussa jossa Alvarez yhdisti keskisarjan kaikkien divisioonien tittelit. Nyt Alvarez hakee isompaa haastetta ja Fielding on kirjaimellisesti juurikin se.

Fielding on 31-vuotis britti nyrkkeilijä joka on 1.85 metriä pitkä ja lähes 8 senttimetriä pitempi kuin Alvarez. Fielding tunnetaan hyvin hänen tavastaan pelotella ja kiusata vastustajiaan nyrkkeilykehässä hänen luonnostaan pitkän kroppansa ansiosta. Hän on painoltaan 76,2 kilogrammaa ja pystyy fyysisyydellään dominoimaan vastustajaansa, mutta tässä ottelussa samanlainen taktiikka voi olla vaikeampaa kun tietää kuinka hyvin Canelo pystyy liikkumaan ja välttämään köysiin joutumisen.

Golovkin (joka on Fieldingiä huomattavasti parempi nyrkkeilijänä) onnistui osumaan vain 27% hänen lyönneistään Alvareziin, joka itse osui Golovkiniin 32% tarkkuudella. Alvarezin lyönneissä oli myös enemmän voimaa joten korkeampi painoluokka, kokoerosta huolimatta, ei pitäisi olla ongelma.

Fielding tuskin yllättää

Tämän on Fieldingin uran yksi suurimpia saavutuksia, ehkä jopa se suurin, kun hän pystyy elämään “unelmaansa” olemalla Madison Square Gardenin yksi illan pääesiintyjistä. Hän pääsee ottelemaan nyrkkeilijää vastaan jonka kanssa hän halusi ottaa “selfien” vain vähän aikaa sitten.

Liverpoolista kotoisin oleva Fielding on saavuttanut urallaan ihan hyvän 27-1 saldon joista 15 on tullut tyrmäyksellä. Hän on myös jo kerran urallaan tehnyt ison yllätyksen kun hän antoi entiselle mestarille Tyron Zeugelle uran ensimmäisen tappion viime heinäkuussa Saksassa jolloin hän otti itselleen WBA super-keskisarjan tittelin.

Fieldingin ottelutyyli ei ole puolustava joten kovinkaan moni hänen otteluistaan ei mene loppuun asti. Kuusi hänen kymmenestä viimeisestä ottelustaan on päättynyt ennen täyttä aikaa joten hän voi aloittaa kovaa myös Alavareziakin vastaan.

Hyvästä 27-1 saldosta huolimatta, hän ei ole aikaisemmin kohdannut maailmanluokan vastustajaa Callum Smithiä lukuunottamatta. Silloin vuonna 2015, Fielding kärsi uransa ainoan tappion ja hänet laitettiin siinnä mittelössä helposti kanveesiin. Saman odotetaan tapahtuvan myös lauantaina.

Alvarez on tyrmännyt hänen kolme viimeistä britti vastustajaansa kuten Liam Smithin ja Amir Khanin, mutta edellisissä kolmessa ottelussaan hän ei pystynyt tyrmäämään Golovkinia tai Julio Cesar Chavezia vaan otti heistä voitot tuomariäänin.

Meksikolainen yleensä käyttää runsaasti aikaa tutkiessaan vastustajaansa ja hän onkin ottanut voiton ennen kuudetta erää vain kolme kertaa viimeisissä 13 ottelussaan.

Hänelle tarjotaan 4.00 kerrointa että Alvarez voittaa erien 7-9 aikana kun taas kerroin että tämä ottelu näkee kahdeksannen erän on 2.25.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ