Bottaksella kaksi mahdollisuutta ottaa kauden ensimmäinen voitto

Tämän kauden toiseksi viimeinen Formula 1 osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Brasilian Sao Paulon Autodromo Jose Carlos Pace (Interlagos) radalla. Viime vuonna Sebastian Vettel otti niukan voiton ennen molempia Suomalaisia.  Valtteri Bottas oli ottanut paalupaikan, mutta jäi kisassa toiseksi. Kimi Räikkönen ajoi kolmanneksi ennen Lewis Hamiltonia.

Brasilian osakilpailuun lähdetään tilanteessa jossa Mercedeksen Lewis Hamilton on jo varmistanut maailmanmestaruuden (358). Hän johtaa 64 pisteen erolla ennen Ferrarin Sebastian Vetteliä. Heillä on selkeä johto ennen Kimi Räikköstä joka on kolmantena 236 pisteellään. Valtteri Bottas on neljäntenä 227 pisteellä. Valmistajien kisassa Mercedes jatkaa kärjessä 585 pisteellä ennen Ferraria (530). Red Bull jatkaa kolmantena 362 pisteellä. Seuraavat Renault (114) ja Haas (84) ovat selkeästi perässä.

Interlagosissa sää on usein ollut vaikea ja monta kisaa ollaan ajettu sateessa. Ennuste lupaa että sateista keliä on luvassa myös täksi viikonlopuksi joka lupaa mielenkiintoista kisaa.

Autodromo Jose Carlos Pace (Interlagos)

Sao Paulon rataa alettiin rakentamaan jo vuonna 1938, mutta he saivat ensimmäisen F1 kisan tänne vasta vuonna 1973 kun Brasilian Emerson Fittipaldin suosio ja menestys oli huipussaan. Tämän radan kolme ensimmäistä voittoa menivät Brasilialaisille kun Fittipaldi voitti itse 1974 ja 75. Carlos Pace, jonka mukaan tämä rata on nimetty voitti 1976.

Interlagosin rata on 4.309 kilometriä pitkä ja siinnä on 15 mutkaa. Kisaa ajetaan 71 kierrosta. Rataennätys on Max Verstappenin nimissä. Hän ajoi viime vuonna Red Bullilla 1.11.044 ajan. Interlagosin rataa ollaan käytetty F1 Grand Prix ratana nyt 36 kertaa, joka on suurin määrä kaikista radoista yhdessä Hockenheimin kanssa.

Suomalaiset

Valtteri Bottas – Voittajakerroin 7.00

Lewis Hamiltonin varmistettua mestaruuden Valtteri Bottaksella on taas oikeus ajaa kisan voitosta. Bottakselle aika tylysti sanottiin että hän ei saa ajaa kilpaa ennenkuin Hamilton voittaa mestaruuden, joten nyt on aika korvata tämä. Bottas tarvitsee voiton joko tästä tai viimeisestä Abu Dhabin kisasta sillä muuten hänestä tulee ensimmäinen Mercedes kuski joka ei voittanut kauden aikana yhtään osakilpailua sitten 2012 kauden. Mercedeksellä on yleensä aina kulkenut hyvin Brasiliassa sillä he ovat voittaneet paalupaikan joka vuosi sitten 2014 keskimääräisesti 0.363 sekunnin erolla. Viime vuonna Bottas voitti paalun kuitenkin vain 0.038 erolla ennen Sebastian Vetteliä.

Kimi Räikkönen –  Voittajakerroin 7.00

Tämä on ollut Kimi Räikköselle pitkästä aikaa hyvä kausi joka kruunattiin Yhdysvaltain osakilpailun voitolla. Räikkönen on ollut viimeisellä Ferrari kaudellaan 11 kertaa palkintopallilla. Hän on uransa parhaimpina vuosina ollut palkintopallilla 12 kertaa kauden aikana joten hänellä on vielä mahdollisuus saavuttaa tämä ja mennä ohi jos Brasiliassa ja Abu Dhabissa onnistuu kolmen parhaan joukkoon sijoittumaan. Ferrari vielä taistelee valmistajien mestaruudesta joten halua ja motivaatiota vielä löytyy.

Muut Ennakkosuosikit

Sebastian Vettel – Voittajakerroin 2.50

Sebastian Vettelin loppukausi ei ole mennyt ihan putkeen ja hänen viimeisin voittonsa oli elokuun lopun Belgian osakilpailussa. Hän on kuitenkin tällä radalla puolustava voittaja ja hän haluaa auttaa talliaan vielä saavuttamaan Mercedeksen valmistajien kisassa.

Lewis Hamilton – Voittajakerroin 2.65

Hamilton  on varmistanut jo mestaruuden ja hänen tehtävä on vain kerätä tarpeeksi pisteitä auttaakseen Mercedestä voittamaan mestaruuden ja toimia samalla Bottaksen apukuskina näissä kahdessa viimeisessä kisassa. Hän tuskin tulee ottamaan mitään suurimpia riskejä.

Red Bullin kuskit: Max Verstappen (8.00) ja Daniel Ricciardo (25.50)

Verstappen voitti viime osakilpailun Meksikossa, mutta tämä Brasilian rata ei sovi profiililtaan Red Bullille. Kauden 2014 jälkeen he ovat olleet aika-ajoissa ja kisassa parhaimmillaan kolmas. Autossa ei ole riittävästi hevosvoimia mennä vauhdilla mäkeä ylös eikä mennä 3 ja 4. mutkan välilä verrattuna kahteen kärkitalliin. Jos kolareita ei tule niin tuskin Red Bull tätä kisaa voittaa.