Ferrari aloittaa lentämällä Down Underissa

Uusi Formula 1 kausi on alkamaisillaan ja monen kuukauden spekulaatioiden jälkeen on aika lopettaa puhuminen ja antaa kilpailijoiden ajaa.

Tämä perinteinen kauden avauskisa Australian Grand Prix on monasti aiheuttanut yllättäviä tuloksia ja kun tallit eivät ole ihan 100 prosenttisessa terässään autojensa kanssa, niin tämän kisan voittajaa voi olla vaikea ennustaa. Tästäkin huolimatta, Ferrari on voittanut Melbournessa kaksi edellistä kisaa ja kun he ovat näyttäneet testeissä hyvältä niin heitä voi olla vaikea voittaa tämän viikonlopun aikana.

Scuderia voi olla jälleen ykkönen avauskisassa

Ferrarin nopea toiminta viime vuoden kisassa auttoi heitä pääsemään Mercedeksen ja Lewis Hamiltonin ohi silloin kun turva-auto oli tullut radalle tarjoten Sebastian Vettelille voiton kilpakumppanistaan. Tämä oli kuitenkin viime kaudella yksi niistä harvoista kerroista jolloin italialaiset onnistuivat päihittämään kovimmat kilpailijansa sillä useampi väärä taktinen päätös sekä auton luotettavuusongelmat maksoivat Vettelille mahdollisuuden viidenteen mestaruuteen.

Saksalainen näytti myös murtuvan hieman paineen alla viime vuonna ja nyt näitä paineita testataan oikein kunnolla kun hänen rinnalleen on laitettu yksi tulevaisuuden kuskeista, Charles Leclerc. Ranskalainen ei tule tyytymään kakkoskuskin rooliin kovinkaan pitkäksi aikaa ja hänen kertoimensa avauskisan voittoon on 4.90.Tälle 21-vuotiaalle tarjotaan 1.36 kerrointa päästä kolmen parhaan joukkoon Albert Parkilla ja se näyttäisi olevan ihan realistinen tavoite hänen ensimmäisessä kisassaan uudessa tallissa.

Vettel on ehkä turvallisempi vaihtoehto tämän kisan voittoon kertoimella 2.70 sillä hän on voittanut kaksi edellistä kisaansa täällä ja hänellä on nyt yhteensä kolme voittoa Australiassa. Ferrarin pieni etumatka testeissä Mercedekseen nähden voi antaa hänelle mahdollisuuden kolmanteen peräkkäiseen voittoon.

Hamilton tarvitsee hieman aikaa lämmetäkseen

Tämän vuoden Formula 1 kauteen on tullut useita muutoksia mukaan lukien se että kuski kenellä on kisan aikana nopein kierros, saa yhden lisäpisteen. Yksi asia kuitenkaan ei ole muuttunut ja se on että talli joka tulee jahtaamaan Ferraria Melbournen tarmacilla koviten tulee olemaan Mercedes.

Testit vahvistivat että Ferrari ja hopea nuolet ovat vieläkin astetta muita kovempia ja Hamilton aloittaa jälleen tämän kauden suurimpana suosikkina voittamaan ajajien tittelin kertoimella 2.10. Brittikuski on sanonut että tämä kausi voi olla vaikein kausi Brackleystä kotoisin olevalle tallille sillä Ferrari näyttää enemmän kilpailukykyisemmältä kun Leclerc on punaisilla toisena kuskina Kimi Räikkösen sijaan.

Miehelle joka on voittanut tässä lajissa lähes kaiken, niin Hamiltonin saldo Australiassa ei ole kovinkaan mahtava. Hän on ottanut täällä vain kaksi voittoa joista viimeisin tuli neljä vuotta sitten (2015). Hän on yleensä ajanut kauden toisen puolikkaan huomattavasti vahvemmin aikaisempien vuosien aikana joten hänen voittomahdollisuuksiin tänä viikonloppuna kannattaa suhtautua varoen.

Hänen tallitoverinsa, Suomen Valtteri Bottas, on kovan paineen alaisena sillä hän jäi ilman voittoja viime vuonna. Hänellä ei ole myöskään kovinkaan hyvä historia Australiassa sillä vuoden 2017 kolmas sija on hänen paras sijoituksensa. Hän tarvitsee nopeasti menestystä tällä kaudella sillä Mercedeksellä on Esteban Ocon odottamassa vuoraan loistaa, jos Mercedes päättää että Bottas ei saa parasta irti heidän M09 autostaan. Ainakin Australian harjoituksissa Bottas on ajanut hyvin ja voi hyvinkin taistella tämän kisan voitosta 12.50 kertoimella.

Red Bullin matka täynnä tuntemattomia tekijöitä

Red Bull on toiveikas että he pystyvät nostamaan tasoaan tänä vuonna ja tekemään mestaruustaistelusta kolmen kaupan. He aloittavat kuitenkin tämän kauden tuntemattomalla tekijällä sen jälkeen kun he vaihtoivat moottorinsa Renaultista Hondaan.Kaikki puheet mitä Milton Keynesin toimistolta ovat tulleet ovat olleet positiivisia, mutta testit eivät ole antaneet niille puheille paljoakaan painoarvoa japanilaisen valmistajan jääden selvästi kahdesta kärkitallista. 

Honda ei ole vielä pystynyt tarjoamaan kilpailukykyistä moottoria sen jälkeen kun he palasivat tähän urheiluun ja vaikka Red Bull on sanonut että he eivät ole vielä osoittaneet moottorin täyttä tehoa, niin voi olla parasta jättää Max Verstappen pois mahdollisista voittajaehdokkaista ennenkuin he ovat osoittaneet pystyvänsä parempaan.

Haas ja Renault mahdollisia Top-6 yllättäjiä

Renault onnistui tekemään suuren kaappauksen tekemällä sopimuksen Daniel Ricciardon kanssa, mutta Ricciardon omien sanojen mukaan on turha odottaa häntä haastavan kisojen voitosta tai edes palkintopalli sijoituksista tällä kaudella.

Tästäkin huolimatta he ovat testeissä näyttäneet että he voivat olla “Paras muista talleista” ja Ricciardolle tarjotaankin 2.35 kerrointa sijoittumaan kuuden parhaan joukkoon kotikisassaan.

Haasilla oli viime vuonna viidenneksi nopein auto ja he pystyvät jälleen kilpailemaan samoista sijoista, kuroen Ferrarin ja Mercedeksen etumatkaa hyvin talven testien perusteella.

Luotettavuus oli tämän yhdysvaltalaisen tallin suurin ongelma viime kaudella, sillä kummatkin autot keskeyttivät Australian Grand Prixissä 12 kuukautta sitten. Heidän pitäisi pystyä ajamaan kisa loppuun tällä kertaa ja Kevin Magnussenille tarjotaan 2.75 kerrointa päästä kuuden parhaan joukkoon.

Kimi Räikkönen siirtyi täksi kaudeksi Alfa Romeon kuskiksi ja vaikka auton ei uskota taistelevan palkintopalli sijoituksista niin Räikkönen on ajanut Australian harjoituksissa hyvin sijoittuen yleensä parhaimmaksi kolmen kärkitallin kuskien jälkeen. Kimi Räikkösen pääsy kuuden parhaan joukkoon kisassa antaisi pelaajille rahat takaisin 3.00 kertaisesti.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ