World Golf Championships – Bridgestonen kutsuturnaus

World Golf Championships

Tänä viikonloppuna järjestetään WGC – Bridgestonen golfturnaus, joka on yksi neljästä vuosittaisesta ammattilaisturnauksesta joiden palkinnot ovat verrattavissa Major turnauksiin. Erona Major turnauksiin on että näihin turnauksiin kutsutaan vain noin 75 pelaajaa. Tämän vuoden palkintopotti on yhteensä 10 miljoonaa dollaria ja voittaja saa muhkeat 1.8 miljoonaa.

Johtuen sponsorisopimuksesta, turnaus järjestetään aina samassa paikassa viiden vuoden ajan. Tämä Golf turnaus on viimeinen Firestone Country Klubilla ennenkuin kisa siirtyy etelämmäksi Memphisiin ensi vuonna.

Firestone Country Club – South Course

Firestonen Country Klubi sijaitsee Akronissa, Ohiossa noin 60 kilometriä Clevelandistä etelään. Kyseessä on klubin etelä kenttä joka on 6.7 kilometriä pitkä ja jonka Par on 70. Tämä kenttä tarjoaa maailman parhaimmille golffaajille erittäin vaativan haasteen tänä viikonloppuna niin kuin se on tehnyt 22 vuoden ajan osana World Series of Golfia eli nykyään World Golf Championshipiä.

Kentällä on useita pitkiä par-4 reikiä ja yksi maailman pisimmistä par- 5 rei´istä. Kentän 16. reikä on 667 yardia pitkä (610 metriä) ja siinnä on pieni lampi viheriön edessä joka on napannut useamman virheellisen lyönnin vuosien aikana.

Kentän muita hyviä reikiä ovat 18. reikä joka on par-4. Se on pitkä (464 yardia), kapea ja siinnä on viheriö jota suojaavat hiekkabunkkerit. Tällä reiällä ei kannata odottaa birdietä. 16. Reikää edeltää pitkä ja vaikea par-3 reikä. Reiällä on tasainen viheriö, mutta siinnä on vaikea saada pallo tarpeeksi lähellä lähestymislyönneillä. Viheriön vasemmanpuoleiset bunkkerit voivat aiheuttaa epämiellyttäviä yllätyksiä.

WGC – Bridgestone invitational

WGC Turnaus kulki alussa nimellä World Series of Golf ja se järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1962 neljän pelaajan 36-reikäisellä kutsuturnauksella. Turnaukseen kutsuttiin jokaisen neljän major turnauksen voittaja. Vuonna 1976 turnauksesta tehtiin 72-reikäinen turnaus ja siihen kutsuttiin 20 pelaajaa. Nykyään tähän turnaukseen kutsutaan Top-30 FedEx Rankingista sekä kaikki pelaajat jotka ovat Top-50 Rankingin sisällä yhden ja kahden viikon sisällä ennen turnauksen alkua. Normaalisti noin 75 pelaajaa.

Turnauksen voitti viime vuonna tällä samalla radalla Japanin Hideki Matsuyama jonka viimevuotinen viimeisen päivän 61 lyöntiä oli jaettu rataennätys. Toiseksi tuli Yhdysvaltain Zach Johnson joka hävisi voittajalle viidellä lyönnillä. Tämän turnauksen ennätyksenhaltija on kuitenkin Tiger Woods joka on voittanut kisan uskomattomasti kahdeksan kertaa, mutta viime turnausvoitosta on kuitenkin jo viisi vuotta. Tämän vuoden turnaus on Tigerille ensimmäinen kerta sitten neljään vuoteen kun hän pystyy kisaan osallistumaan.

Tämän turnauksen ykkössuosikki on PGA Tourin ranking ykkönen Dustin Johnson (8.25). Johnson voitti turnauksen vuonna 2016 yhden lyönnin erolla Scott Piercyyn. Runsas viikko sitten hän karsiutui kahdelta viimeiseltä kierrokselta British Openissa, mutta viime viikolla hän palasi tasolleen ja voitti RBC Kanada Openin. Tämän vuoden puolella hänellä on jo kolme ykkössijaa.

Pohjois-Irlannin Rory McIlroy on turnauksen kakkossuosikki (12.00). McIlroy voitti tämän kisan vuonna 2014 ja hänen nykyinen kuntonsa on nousussa. Kuukausi sitten hän oli jaetulla kuudennella sijalla CVS Health Charity Classic turnauksessa ja nyt runsas viikko sitten British Openissa hän oli jaetulla toisella sijalla.

Turnauksen ennätysmies Tiger Woods on kolmossuosikki (13.00) ennen Englannin Justin Rosea (15.00). Rose teki upean nousun British Openissa kahdella viimeisellä kierroksella ja nousi taistelemaan jopa voitosta. Lopulta hän tuli jaetulle toiselle sijalle. Rosella on tänä vuonna yksi voitto Forth Worthin kutsuturnauksesta toukokuussa.

British Openin voittaja, Italialainen Francesco Molinari saa hyvän 28.00 voittajakertoimen. Molinarin heinäkuu on ollut aivan järkyttävän hyvä. Hän ensin voitti Quicken Loans National turnauksen. Tämän jälkeen hän tuli jaetulle toiselle sijalle John Deere Classicissa ennen voittoaan British Openissa. Eli kolmesta turnauksesta kaksi voittoa. Ei kahta ilman kolmatta?

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ