NHL avauskierroksen ottelut 4  lokakuuta

Pitkä tauko on vihdoin ja viimein takana ja nyt päästään taas nauttimaan maailman parhaasta jääkiekosta. Pohjois-Amerikan jääkiekkoliiga NHL alkaa keskiviikon ja torstain välisenä yöllä neljällä ottelulla.

Torstai 4. Lokakuuta

Toronto Maple Leafs 02:00 Montreal Canadiens
Moneyline kertoimet: 1.42 – 2.95

Legendaarinen “Original six” joukkueiden kohtaaminen ja vielä kahden kanadalaisen joukkueen kesken. Odotukset tälle kaudelle ovat kuitenkin joukkueille päinvastaiset. Siinnä missä Toronto on jopa yksi Stanley Cup suosikeista John Tavaresin tulon jälkeen niin Montreal Canadiensille odotetaan vaikeaa kautta varsinkin alussa kun joukkueen kapteeni, paras puolustaja ja ykkösylivoiman tykki Shea Weber on loukkaantuneena.

Toronto on ottelussa juuri tämän takia suosikki vaikka heidän puolustus ei olekaan ihan liigan parhaimpia. Tämä ottelu tulee olemaan Toronton hyökkäys vastaan Montrealin maalivahti Carey Price. Ottelu on suomalaisittain erittäin mielenkiintoinen kun Montrealin kokoonpanosta löytyvät Antti Niemi, Montrealin ykkösvaraus Jesperi Kotkaniemi, Joel Armia sekä Artturi Lehkonen.

Toronto pelasi vahvan harjoituskauden jossa he voittivat kuusi ottelua ja hävisivät kaksi. He myös kohtasivat Montrealin kahdesti ja molemmat joukkueet voittivat kerran. Monteal voitti omista harjoitusotteluistaan neljä ja hävisivät kolme. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljästi ja Toronto voitti jokaisen ottelun pitäen Montrealin nollilla kahdesti.

Washington Capitals 02:30 Boston Bruins
Moneyline kertoimet: 1.74 – 2.10

Hallitseva mestari Capitals kohtaa Tuukka Raskin Boston Bruinsin Washingtonissa. Saa nähdä saako Capitals mestaruuskrapulaa tällä kaudella. Joukkue on muuttunut hieman, mutta heidän tulisi silti taistella konferenssin kärkisijoista. Bruins jahtaa taas pudotuspelipaikkaa.

Washingtonin Mestarivalmentaja Barry Trotz lähti New York Islandersiin ja pelaajistosta he menettivät Jay Beaglen, Jakub Jerabekin, Alex Chiassonin ja Philipp Grubauerin. Erityisesti kakkosvahti Grubauerin menetys oli iso sillä nyt heiltä puuttuu laadukas kakkosvahti tuuraamaan Braden Holtbya. Grubauerin tilalle hankittu Alaskalainen Pheonix Copley on kysymysmerkki. Jay Beagle pelasi myös ihan hyvät pudotuspelit ja hän oli kova aloittaja. Erikoistilanteissa hänen puuttumisensa voi näkyä vaikka muuten hän oli nelosketjun pelaaja.

Washingtonin voitti harjoitusotteluistaan vain kaksi ja molemmat St. Louis Bluesia vastaan. Loput viisi he hävisivät.

Boston Bruins ei myöskään tehnyt mitään isompia hankintoja, mutta heidän lupaavat nuoret pelaajat ovat taas vuoden vanhempi. Rask sai myös kirittäjän joukkueeseen kun Islandersin viime kauden ykkösvahti Jaroslav Halak siirtyi joukkueeseen. Boston toivoo että Halak voisi pelata 25-35 runkosarja ottelua antaen Raskille tarpeeksi lepoa pudotuspelejä ajatellen. Bostonilla on yksi NHL:n pelätyimpiä ykkösketjuja Marchand – Bergeron – Pasternak mutta taso laskee seuraaviin ketjuihin. Monet odottivat että Bruins vahvistaisi juuri tätä osa-aluetta kesällä, mutta seura haluaa jatkaa nuorten pelaajien kehittämistä ja odotukset ovatkin että he ottaisivat taas askeleen eteenpäin.

Bruins otti harjoituskaudella neljä voittoa ja kärsi kolme tappiota. Kaksi näistä voitoista oli juuri Washingtonia vastaan, mutta näissä otteluissa pelattiin erittäin reservipitoisilla miehistöillä.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa ja Washington voitti näistä jokaisen.

Vancouver Canucks 05:00 Calgary Flames
Moneyline kertoimet: 2.10 – 1.76

Toinen Kanadalaisten joukkueiden kohtaaminen jossa yhdeksi liigan heikoimmaksi joukkueeksi veikattu Vancouver kohtaa pudotuspeleihin haluavan, mutta tuskin sinne pääsevän, Calgaryn.

Vancouverin pitkäaikainen tehokaksikko Sedinin veljekset lopettivat viime kauden jälkeen ja tilalle ei ole hankittu muita kuin alemman ketjujen pelaajia. Vancouver lähteekin kauteen erittäin nuorella mutta lupaavalla joukkueella. Brock Boeser ja Elias Pettersson tulevat olemaan Canucksin hyökkäysten kärki tällä kaudella, mutta suurin osa hyökkääjistä on alemman ketjujen pelaajia. Puolustus on myös aika kapea ja sieltä puuttuu selkeä kiekollinen pakki. Joukkue on selkeästi tyynenmeren divisioonassa kahden heikomman joukkueen joukossa.

Vancouverin harjoitusotteluissa voittoja tuli vain yksi ja tappioita kuusi. Kaksi näistä tuli juuri Calgarya vastaan.

Calgary Flames on muuttunut aika paljon viime kaudesta. Heillä oli ongelmia maalinteon kanssa ja he ovatkin hankkineet kesän aikana James Nealin ja Elias Lindholmin jotka tulevat antamaan taustatukea Flamesin kahdelle ensimmäiselle ketjulle. Heidän puolustuksensa näyttää hieman heikommalta kun he siirsivät pois ykkösketjun puolustaja Dougie Hamiltonin. Puolustus on tällä kaudella kapea jos ei nuoret nosta tasoaan. Ylivoimapeli voi olla ongelma sillä he olivat viime kaudella yksi liigan huonoimpia ja nyt ykkösylivoimasta on poissa Hamilton ja Ferland joten se voi olla vieläkin huonompi tällä kaudella. Flamesin menestys voi hyvinkin riippua kuitenkin maalivahtipelistä. Viime kaudella veteraani Mike Smith oli mies paikallaan, mutta kun hän oli poissa kuukauden niin Flames oli huomattavasti heikompi. Jos Smithin paikat ei kestä niin Calgary voi sanoa pudotuspelihaaveille hei-hei.

Flames pelasi harjoituskaudella yhdeksän ottelua joista saldona neljä voittoa ja viisi tappiota. Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa joista Calgary voitti kolme ja Canucks yhden ottelun.

San Jose Sharks 05:30 Anaheim Ducks
Moneyline kertoimet: 1.57 – 2.45

Kalifornian derby ottelu jossa kaksi pudotuspeleihin toivovaa joukkuetta kohtaavat San Josessa. San Jose on Erik Karlssonin hankinnan jälkeen noussut yhdeksi Stanley Cup suosikiksi. Joukkueelta löytyy nyt yksi liigan parhaimpia puolustuksia Nashville Predatorsin kanssa. Anaheim ei vahvistunut oikein yhtään kesän aikana ja heiltä puuttuu kokoonpanosta loukkaantunut Corey Perry. Tasainen kausi odotettavissa, mutta se ei välttämättä riitä pudotuspeleihin kun konferenssin muut joukkueet ovat vahvistuneet.

San Josen harjoitusottelut eivät menneet ihan putkeenJoukkueet kohtasivat viime kaudella kahdeksan kertaa joista San Jose voitti seitsemän ja Anaheim yhden.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ