NHL-Ennakko 26-29 lokakuuta

Joukkueet ovat nyt pelanneet noin 10% runkosarjasta ja eroja alkaa syntyä. Idässä Toronto, Boston ja Tampa Bay ovat odotetusti pudotuspelijoukkueiden joukossa, mutta Montrealin Top-4 sijoitus idässä tällä hetkellä on ollut yllätys. Lännen kärjessä ovat odotetusti Nashville, Colorado ja Winnipeg suhteen, mutta Vegasin heikko kausi tähän mennessä on ollut yllätys. Nyt he saavat lauantai aamulla kotiinsa liigan ennakkosuosikki Tampa Bayn.

Tampa Bay on aloittanut kauden erinomaisesti ja jatkamalla tällä tahdilla he tekisivät 123 pisteen kauden. Hyökkäys toimii sillä he tekevät maaleja 3.6 keskiarvolla ja päästävät vain 2.25 maalin keskiarvolla. Tampa Baylla erityisesti alivoimapelaaminen on parantunut huomattavasti viime kauden 72% joka oli yksi liigan huonoimpia. Kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa he ovat päästäneet vasta yhden maalin alivoimalla. Tämä antaa heille edun liigan huonointa ylivoima joukkuetta Vegasia vastaan joka on onnistunut tekemään vasta kaksi maalia ylivoimalla. Vegas voitti viime kaudella joukkueiden molemmat kohtaamiset, mutta tällä kaudella uskon osien muuttuneen ja vahva Lightning hakee kasinokaupungista pisteet kotiin.

Sunnuntai aamulla pelataan kaksi kovaa ottelua kun Montreal matkustaa “Original-6” kohtaamisessa Bostoniin Tuukka Raskin vieraaksi ja Patrik Laine vie Jetsit Kanadan pääkaupunkiin Torontoon. Montreal on yllättänyt kaikki ainakin tähän mennessä. Heidän ei uskottu aloittavan kautta näin hyvin varsinkin kun paras puolustaja Shea Weber on ollut loukkaantuneena. Nuoresta joukkueesta löytyy kuitenkin vauhtia ja he käyttävät sitä hyvin hyödykseen dominoidakseen vastustajiaansa. Bostonilla oli todella raskas kolmen ottelun matkaviikko lännessä mistä he saivat vain kaksi pistettä ja monet alkoivat jo panikoimaan että Bruins ei olisikaan enää hyvä joukkue. He saivat kuitenkin hyvän voiton Ottawasta ja erityisesti Tuukka Rask palasi tasolleen ottamalla 40 torjuntaa ja päästämällä vain yhden maalin. Bostonilla on kuitenkin ollut loukkaantumisia puolustajien kanssa ja voi olla että tässä ottelussa nähdään maaleja. Viime kaudella Boston vei jokaisen neljän kohtaamisen, mutta Montreal näyttää paremmalta tällä kaudella ja pystyvät haastamaan. Yli 6.0 maalia olisi oma veikkaus.

Toronto voitti Winnipegin torstai aamulla 2-4 vieraissa ja kohtaavat nyt uudestaan Torontossa sunnuntai aamulla. Tämä Toronto tappio oli Winnipegin ensimmäinen kotitappio varsinaisella peliajalla tällä kaudella. Koska joukkueet ovat eri konferensseissa niin he ottelevat kauden aikana vain kaksi ottelua. Viime kaudella Toronto haki myös vierasvoiton Jetseistä, mutta Winnipeg kuittasi tämän ottamalla Torontossa vierasvoiton. Saa nähdä tapahtuuko se myös tässä ottelussa. Patrik Laine lähti tähän kauteen kovin odotuksin mutta ainakaan vielä ne eivät ole toteutuneet sillä hänellä on vasta kolme maalia ja kaksi syöttöä kymmenestä ottelusta ja hänen puolustuspelaaminen on ollut todella nihkeää. Toronton Kasperi Kapanen onkin ollut näistä parempi tällä kaudella yhdeksällä pisteellään. Molemmat joukkueet pystyvät maalien tekoon joten uskon toiseen runsasmaaliseen otteluun eli yli 6.0 maalia.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ