NHL-Ennakko 4-5 marraskuuta

Joukkueet ovat pelanneet nyt 11-14 ottelua ja kärkijoukkueet alkavat muodostumaan. Idän kärjessä ovat tutut joukkueet Tampa Bay, Boston, Montreal, Toronto ja Pittsburgh. Näistä Tampa Bay ja Montreal kohtaavat sunnuntai-aamuna. Lännen kärjessä ovat Nashville, Winnipeg, Calgary, Minnesota, Colorado sekä Vancouver. Erityisesti Kanadalaisia Calgarya ja Vancouveria ei odotettu olevan näin korkealla tässä vaiheessa kautta, mutta viime aikoina kiekot ovat pomppineet heille. Sunnuntaina pelataan toinen kärkikohtaaminen kun Boston matkustaa Nashvilleen Predatorsin vieraaksi.

Lightning – Canadiens

Tämä on Lightnining toinen kärkiottelu putkeen sillä he hävisivät viime ottelunsa kotonaan Nashvillelle 1-4. Tämä oli Tampa Bayn vasta kolmas tappio varsinaisella peliajalla tällä kaudella ja vasta toinen kotona. Samanaikaisesti Montreal nousi hienosti viime ottelussaan hallitsevaa Stanley Cup mestari Washingtonia vastaan kolmannessa erässä 4-3 tilanteesta 4-6 voittoon. Suomalaiset olivat erinomaisesti ottelussa mukana sillä Jesper Kotkaniemi ampui kaksi maalia ja Joel Armia nappasi 1+1. Canadiens on pelannut viimeiset seitsemän otteluaan tahdilla Voitto – Tappio – Voitto – Tappio. Jos sama logiikka jatkuu niin Montrealin tulisi hävitä tämä ottelu. Vaikka Tampa Bay hävisi Nashvillelle, se oli Predatorsin maalivahti Pekka Rinteen ansiota. Rinne teki ottelussa 42 torjuntaa ja normaalisti tuo määrä laukauksia riittää voittoon. Tampa Bay kohtaa nyt toisen huippuvahdin Carey Pricen, mutta en usko että ”salama” jättää iskemättä kahdesti. Montreal on voittanut vain kaksi viidestä vierasottelustaan. Viime kaudella Tampa bay voitti Montrealin kolmasti neljässä ottelussaan. Uskotaan kotivoittoon nytkin.

Predators – Bruins

Nashville Predators otti siis ison voiton Stanley Cup suosikista Tampa Baysta viime ottelussa kiitos Pekka Rinteen torjuntojen. Rinne oli ollut loukkaantuneena muutaman ottelun, mutta palasi heti omalle tasolleen. Nashville on nyt voittanut jokaisen vierasottelunsa tällä kaudella (6-0). Kotiotteluissa he ovat hieman ailahdelleet voittaen neljä ja häviten kolme. Nyt he kohtaavat Bostonin joka viime ottelussa voitti vieraissa Sebastian Ahon Carolina Hurricanesin 3-2. Tässä ottelussa ei välttämättä nähdä kahden suomalaisen huippuvahdin kohtaamista sillä Bostonin Halak on ollut Raskia parempi maalissa tällä kaudella. Halakin torjuntojen lisäksi Bostonilla oli muitakin positiivisia asioita Carolina ottelussa kuten Brad Marchandin viiden maalittoman ottelun kauden päättyminen sekä puolustaja Torey Krugin paluu loukkaantumisten jäljiltä kentälle. Bostonin huippupuolustaja pelasi 18 minuuttia ottelussa. Bostonin täytyy pelata parastaan jos he haluavat tästä voiton. Nashville haki Tampa Baysta kauden kymmenennen voittonsa tällä kaudella ja tämä on heidän paras kauden aloituksensa koskaan. Joukkueiden 16:sta viime kohtaamisesta vain kaksi on päättynyt vierasvoittoon. Pelataan tässäkin siis kotivoittoa.

Maanantai 5 marraskuuta

Rangers – Sabres

New York Rangersin kauden alku ei ole ollut paras mahdollinen (5-7-1), mutta he palaavat nyt kotiin onnistuneelta kalifornian matkaltaan. He hävisivät ensin Los Angelesille 4-3, mutta ottivat tämän jälkeen voitot San Josesta (3-4) ja Anaheimistä (2-3). Molemmat voitot tulivat kuitenkin rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Nyt he kohtaavat Rasmus Ristolaisen Buffalo Sabresin joka on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan, joista kaksi RL-kilpailun jälkeen. Buffalo on tällä hetkellä kolme pistettä Rangersiä edellä (6-5-2). Rangersin ongelmana ovat olleet viime hetken päästetyt maalit sillä LA, San Jose ja Anaheim onnistuivat jokainen tekemään viime hetken maalin joka riitti voittoon tai jatkoajalle. Kotiotteluissaan Rangers on voittanut kolme ja hävinnyt kolme. Buffalolla on vieraissa kolme voittoa ja neljä tappiota. Edellisessä ottelussaan Buffalo pelasi huonosti kaksi erää, mutta kolmannessa he laukoivat maalia kohti 23 kertaa ja dominoivat, mutta se ei riittänyt voittoon. Buffalo kohtaa Ottawan toistamiseen ennen tätä Rangers ottelua lauantaina. Viime kaudella Rangers voitti joukkueiden kaikki kolme kohtaamista, mutta tällä kaudella Buffalo voitti jo kertaalleen kotona 3-1. Uskotaan vierasvoittoon tässäkin. Buffalo ML.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ