NHL-Ennakko 7-9 marraskuuta

Keskiviikon ja Perjantain välisenä aikana pelataan useita mielenkiintoisia otteluita ”Rapakon” takana. Kanadan länsikonferenssin joukkueet ovat olleet jokainen kovassa iskussa viime aikoina ja kauden suuryllättäjä Vancouver Canucks matkustaa autokaupunkiin kohtaamaan Red Wingsin heti keskiviikko aamuna yrittäen jatkaa kolmen ottelun voittoputkeaan. Torstai aamuna pelataan Metropolitan divisioonan kunnon ”Rivalry” ottelu kun Pittsburgh Penguins matkustaa hallitsevan mestarin Washington Capitalsin kotiluolaan. Perjantai aamun herkkupalana on Itä konferenssin yllättävä kärkiottelu kun kuuden ottelun pisteputkessa oleva Leo Komarovin ja Valtteri Filppulan New York Islanders matkustaa suursuosikki Tampa Bay Lightningin vieraaksi. Tässä näistä pientä ennakkoa.

Red Wings – Canucks

Sedinin veljekset lopettivat viime kauden jälkeen uransa, mutta nyt Vancouver on saanut uuden Ruotsalaisen jota juhlia. Elias Pettersson on ollut selkeästi koko kauden paras tulokas tähän mennessä. Hän on yhdeksässä ottelussa tehnyt yhdeksän maalia ja antanut kuusi syöttöä. Toisiksi paras tulokas on kuuden pisteen päässä. Hän on johtanut Vancouverin Pacific divisioonan toiselle sijalle ja kolmen ottelun voittoputkeen kun Minnesota, Chicago ja Colorado ovat joutuneet tunnistamaan Canucksit paremmakseen. Colorado ottelussa Pettersson teki kaksi maalia ja kolme syöttöä ja on jo suosikki jälleen kuun parhaimmaksi tulokkaaksi. Tuolla viiden pisteen illalla, hänestä tuli nuorin Vancouver pelaaja joka on tulokaskaudellaan pystynyt tekemään viisi pistettä yhdessä ottelussa.

Detroit on idässä toiseksi viimeisenä ja he hävisivät edellisen ottelunsa Edmonton Oilersille 3-4. Tätä tappiota edelsi kuitenkin kolme voittoa New Jerseystä, Columbuksesta ja Dallasista. Edmonton tappiossa Detroit oli lähes koko ottelun puolustuskannalla sillä Edmontonin liike piti Detroitin omalla puolustusalueellaan lähes koko ottelun ajan. Detroitin puolustus oli erittäin passiivinen ja Oilers onnistui erinomaisesti käyttämään sitä edukseen tekemällä nopeita maaleja erien alussa.

Pelataan tähän Canucksin Moneyline voittoa 1.95 kertoimella.

Capitals – Penguins

Washington ja Pittsburgh ovat pelanneet samassa Metropolitan divisioonassa vuodesta 2013 lähtien ja heidän välinen kilpailu perustuu joukkueiden 11 kohtaamiseen pudotuspeleissä, joka on NHL:n toiseksi suurin määrä ei ”Original-6” joukkueista (Dallas ja St. Louis ovat kohdanneet 13 kertaa). Näistä 11 kohtaamisesta Washington on voittanut vain kaksi, mutta se tärkein tapahtui viime kaudella. Heti kun he pystyivät tiputtamaan Pittsburghin jatkosta niin Capitals meni päätyyn asti ja voittivat Stanley Cupin ensimmäistä kertaa.

Tällä kaudella molemmat joukkueet ovat tasaisessa Idän konferenssissa keskivaiheilla. Pittsburgh on Metropolitanin toisena ja Capitals kolmantena. Pittsburgh tulee tähän otteluun huonossa iskussa sillä he ovat hävinneet edelliset neljä otteluaan maalierolla 6-19. He hävisivät New Jerseylle tiistai aamuna 5-1 ja siten ennen Torontolle 5-0 joten kaikki ei ole kunnossa Pingviinilaumassa. Maaleja ei tule ja puolustus vuotaa. Capitals voitti tiistai aamuna Edmontonin 4-2 kotonaan ja katkaisi sillä orastavan tappioputken sillä edelliset kaksi ottelua olivat päättyneet tappioihin. Washingtonin hyökkäys toimii ihan hyvin sillä maaleja on tullut 15 kappaletta viimeiseen neljään otteluun. Samalla kuitenkin puolustus on vuotanut maaleja samat 15 kertaa.

Capitals on paremmassa iskussa ja pystyy maalientekoon joten pelataan kotijoukkuetta.

Lightning – Islanders

Tampa Bay oli kauden alussa se suurin suosikki mestariksi ja he ovat pelanneet odotusten arvoisesti. New York Islanders hankki mestarivalmentaja Barry Trotzin Washingtonista, mutta heitä ei pidetty ainakaan vielä edes pudotuspeli joukkueena varsinkaan John Tavaresin lähdön jälkeen. Nyt Islanders on kuitenkin kuuden ottelun pisteputkessaputkessa (viisi voittoa) jossa on kaatunut mm. Back-to-back ottelussa Pittsburgh kahdesti ja johtavat Metropolitan Divisioonaa. Joukkueen menestys perustuu puolustukseen sillä ennen tiistai aamun 4-3 RL tappiota Montrealille he olivat päästäneet viidessa voitto-ottelussan vain seitsemän maalia.

Atlantin Divisioonan johtaja Tampa Bay on ennen keskiviikko aamun Edmonton ottelua kahden ottelun voittoputkessa. He ovat olleet kotonaan erityisen vahvoja sillä seitsemästä ottelusta heillä on Tampassa kaksi voittoa. Viime kaudella nämä kaksi joukkuetta kohtasivat kolmasti. Islanders voitti ensimmäisen vierasottelun 3-5 kun taas Tampa Bay vei seuraavat 6-2 ja 6-7. Vaikka New York on ollut hyvä puolustava joukkue tällä kaudella niin uskon että tässä ottelussa nähdään maaleja. Lightning on ollut erittäin hyvä vierasjoukkue ja jos Montreal pisti kolme maalia Islandersin selän taakse niin uskon että Tampa Bay pistää paremmaksi. Kotivoitto ja yli 6.0 maalia on veikkaus.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ