Kumpi vie Suomalaisten taistelun? Laine vai Rantanen?

NHL:ssä joukkueet ovat pelanneet keskimäärin 15-16 ottelua ja aika katsoa missä mennään kummassakin konferenssissa. Idän konferenssissa kolmen kärki kuuluu Atlantin divisioonan joukkueille; Tampa Bay, Toronto ja Montreal. Metropolitan divisioonan yllätyskärki on New York Islanders ennen puolustavaa mestaria Washington Capitalsia. Lännessä Nashville pitää konferenssin kärkeä, mutta Tyynenmeren divisioonassa Vancouver Canucks on yllätyskärki.

Jets – Avalanche

Lauantai yönä pelataan suomalaisittain herkkupala kun NHL:n pistepörssi kärki Mikko Rantanen matkustaa Winnipegiin Patrik Laineen vieraaksi tärkeässä Central Divisioonan ottelussa. Winnipeg Jets ei ole pelannut sitten viime viikon Helsingin otteluiden joten saa nähdä onko heillä hieman käynnistymisvaikeuksia. Joukkueet ovat tasapisteissä läntisen konferenssin sarjataulukossa, mutta Jets on pelannut yhden ottelun vähemmän.

Vaikka Winnipeg on vielä playoff paikoissa kiinni niin he eivät ole pelanneet hyvin. Joukkue tekee 2.9 maalia per ottelu joka on liigassa vasta 20. paras saldo. Kun heidän maalivahtinsa Connor Hellebuyck ei pelaa varmasti tällä hetkellä niin joukkue on vaikeuksissa. Winnipeg on erinomainen ylivoimajoukkue (NHL 3. paras), mutta tasakentällisin heillä on vaikeuksia maalienteossa. Blake Wheeler on Winnipegin pistepörssin kärki, mutta hän on tehnyt vain kolme pistettä 5-v-5 pelissä kun vastustajalla on maalivahti kentällä. Patrik Laineen kaikki maalit ovat tulleet ylivoimalla. Ilman ylivoimaa, Winnipeg olisi sarjan pohjalla.

Coloradolla on tällä hetkellä huonompi jakso menossa sillä he ovat hävinneet neljä ottelua putkeen. Kovakuntoiset; Minnesota, Calgary, Vancouver ja Nashville ovat jokainen napanneet voiton Avalanchesta. Coloradon ongelma on ollut erityisesti puolustuksessa sillä he päästivät 20 maalia näissä neljässä tappiopelissään. Edellisessä pelissään he hävisivät Nashvillelle 4-1. Coloradon peli perustuu paljon kovan temmon ylläpitämiseen ja Nashville ottelussa joukkue antoi jatkuvasti huonoja syöttöjä tai hyökkääjät menivät paitsioon liian usein. Colorado ei päässyt täten rytmiin eikä pystynyt pelaamaan normaalilla temmollaan.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat neljä kertaa ja joka kerta kotijoukkue voitti. Pelataan tähän siis Laineen Jetsiä ja toivotaan että he saavat pelin kulkemaan myös tasakentällisin.

Panthers – Islanders

Sunnuntai aamulla pelataan toinen mielenkiintoinen suomalaisten kohtaaminen. Barkovin Florida isännöi Filppulan ja komarovin New York Islandersia. Florida on tällä hetkellä idän sarjataulukon viimeisenä mutta he ovat pelanneet jopa 3-4 ottelua muita joukkueita vähemmän. He voittivat Helsingissä Jetsin toisessa ottelussa 4-2 ja nyt ensimmäisessä ottelussaan takaisin Pohjois-Amerikassa, Edmontonin 4-1. Vire alkaa pikkuhiljaa löytymään.

New York Islanders johtaa yllättäen Metropolitan Divisioonaa pisteen erolla ennen Washingtonia ja Columbusta. Viime kauden Washingtonin mestarivalmentaja Barry Trotz on saanut joukkueen pelaamaan erittäin hyvin vaikka viime ottelussa tulikin 4-2 tappio idän kärkijoukkue Tampa Bay Lightningille. Ottelu oli erittäin tasainen ja vain Tampa Bayn maalivahdin Andrei Vasilevskyn huippupeli antoi salamoille voiton. Islanders olisi ansainnut ottelusta vähintään tasapelin.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat kolme kertaa ja joka kerta vierasjoukkue voitti. Sama on toistunut tällä kaudella sillä Florida haki voittolaukauskisan jälkeen kaksi pistettä lokakuun lopulla. Pelataan tähän Islandersin Moneyline voittoa.

Blues – Wild

Mikael Granlundin ja Mikko Koivun Minnesota Wild on heikomman alkukauden jälkeen päässyt oivaan vireeseen. Wild on voittanut viimeisestä kymmenestä ottelustaan kahdeksan ja ovat Central divisioonan toisena Nashvillen jälkeen. Nyt he kohtaavat tärkeässä divisioonan välisessä ottelussa St. Louis Bluesin, jonka alkukausi ei ole mennyt toivotunlaisesti. Joukkue on Central divisioonan viimeisenä seitsemän pistettä Minnesotaa jäljessä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

Joukkueet kohtasivat marraskuun alussa St. Louisissa ja Wild voitti ottelun 5-1. Tämä oli Minnesotan jo neljäs peräkkäinen voitto Central divisioonan kilpakumppanistaan. Kolme viimeistä ottelua ovat päättyneet Wildin vähintään neljän maalin voittoon; 1-5, 8-3 ja 2-6.

Pelataan tähänkin siis Minnesotan voittoa, ehkäpä jopa parilla maalilla.

VEIKKAA NYT – KLIKKAA TÄSTÄ